Whistler_QD Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Witam!!! Jestem tu nowy (moj pierwszy temat i post:D). Przejdzmy do rzeczy. Oto moja konfiguracja: Mainboard: SiS K7S5A, Mostek polnocny: SiS735, mostek poludniowy: SiS 5513. Procesor: AMD Athlon Thunderbird (Authentic AMD) 0.18 mikrona 1394.1 MHz, 133 MHz FSB, napiecie rdzenia: 1,792 ~1,808; srednia temp: 36 ~37 *C, MMX, MMX+, 3DNow!, 3DNow!+. Grafika: NVidia GeForce 2 MX 400 (64MB). RAM: 256 MB (wiecej nie wiem... Jak to sprawdzic??). Zasilacz: nowy, firmowy, 350W. Jak to podkrecic i czy w ogole sie jakos da??? Dzieki za odpowiedzi. Nie znam na overclockingu, wiec pomozcie :D. PS. Jesli beda potrzebne jakies glebsze informacje to powiedzcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.f.pawlikowski Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 z kazdego sprzetu da sie cos wycisnac :) mialem takiego procka kiedys, ale 1200 noi ta sama plytke, niewiele pamietam, ale plyta jest ogolnie znana i ma pewne mozliwosci oc, sa napewno o niej tematy na tweak'u..... pozdro 220 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whistler_QD Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 No ale co i jak?? Mowie ze sie nie znam :D . Mnoznik zablokowany, a FSB moge ustawic tylko na 133 albo 100 MHz. Grafike podkrecilem juz do granic mozliwosci (najwyzsze taktowanie pamieci i procesora, jakie moglem wycisnac bez przeklaman). Teraz mysle co by zrobic z procesorem... Trzeba cos tam olowkiem (grafitem :D ) polaczyc czy jak?? Napiecie i monoznik sa w BIOSie zablokowane... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Możesz spróbować wgrać nieoficjalny Cheepobios : http://www.ocworkbench.com/2002/ecs/k7s5abios/cheepobios.htm Udostępnia między innymi dodatkowe możliwości podkręcania. Ale cudów nie oczekuj. Ja na K7S5A v 3.0 maksymalne FSB ustawiłem na 150MHz. Więcej się nie dało, chociaz Cheepobios udostępnia nawet 166 MHz Ale może Ty masz jakiś lepszy egzemplarz? Chyba najlepszym rozwiązaniem byłoby kupno nowej plyty głównej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 W sumie nie jest to zły komp, jeśli chcesz używać go do gier to lepiej go podkręć, ale nie wiem czy przyniesie ci to wielkie rezultaty. Dzisiejszy gry wymagają od gracza bardzo dobrych komputerów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...