michomis Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 bede wkrotce mial (juz kupione): DFI LanParty UT nF4 Ultra-D Athlon 64 3200+ Venice na Socket 939 GeIL 400 MHz DDR, GE1GB3200BDC, 2x 512MB w Dualu, 2.5-8-4-4, zasilanie od 2,55 do 2,9V w sumie przesiadam sie z P4 na Athlona po raz pierwszy i praktyki w podkrecaniu tego sprzetu wlasciwie nie mam wiec zapytuje: czy moje pamieci nie beda mialy problemu z podkrecaniem? mysle ze stane maksymalnie na 2,6 GHz dla tego venice. czy te timingi nie sa za wysokie? jakie ustawic napiecie dla tych pamieci w biosie, czy mozna przekroczyc te 2,9V? prosze o nawet najbardziej oczywiste opinie na temat podkrecania tych pamiatek :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klosiak Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 bede wkrotce mial (juz kupione): DFI LanParty UT nF4 Ultra-D Athlon 64 3200+ Venice na Socket 939 GeIL 400 MHz DDR, GE1GB3200BDC, 2x 512MB w Dualu, 2.5-8-4-4, zasilanie od 2,55 do 2,9V w sumie przesiadam sie z P4 na Athlona po raz pierwszy i praktyki w podkrecaniu tego sprzetu wlasciwie nie mam wiec zapytuje: czy moje pamieci nie beda mialy problemu z podkrecaniem? mysle ze stane maksymalnie na 2,6 GHz dla tego venice. czy te timingi nie sa za wysokie? jakie ustawic napiecie dla tych pamieci w biosie, czy mozna przekroczyc te 2,9V? prosze o nawet najbardziej oczywiste opinie na temat podkrecania tych pamiatek :D Popatrz sobie tutaj :P http://www.techpowerup.com/memdb/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 te geile są robione na kilku różnych chipach trzeba było poczytać przed zakupem,, imo te pamięci to lipa, prawie się nie kręcą (2,5-3-3 210mhz ?), można trafić czasem lepsze (bh5utt ?) ale ogolnie nic specjalnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michomis Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) te geile są robione na kilku różnych chipach trzeba było poczytać przed zakupem,, imo te pamięci to lipa, prawie się nie kręcą (2,5-3-3 210mhz ?), można trafić czasem lepsze (bh5utt ?) ale ogolnie nic specjalnego troche poczytalem i faktycznie - pospieszylem sie. trzeba bedzie dokonac podmiany jak przyjda :( mam teraz w planach te pamiatki: Kingston HyperX DDR 2x 512MB PC-400 CL2 timingi 2-3-2-6-1 kod producenta: [KHX3200AK2/1G] wg techpowerup sa one na winbondach ch-5 czyli do podkrecania w sam raz :) ? prosze o opinie Edytowane 8 Grudnia 2005 przez michomis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
falarek Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 GEIL UltraX na BH-5 UTT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...