Skocz do zawartości
michomis

Geil Ge1gb3200bdc, 2x512 Mb Ddr

Rekomendowane odpowiedzi

bede wkrotce mial (juz kupione):

DFI LanParty UT nF4 Ultra-D

Athlon 64 3200+ Venice na Socket 939

GeIL 400 MHz DDR, GE1GB3200BDC, 2x 512MB w Dualu, 2.5-8-4-4, zasilanie od 2,55 do 2,9V

w sumie przesiadam sie z P4 na Athlona po raz pierwszy i praktyki w podkrecaniu tego sprzetu wlasciwie nie mam wiec zapytuje:

czy moje pamieci nie beda mialy problemu z podkrecaniem? mysle ze stane maksymalnie na 2,6 GHz dla tego venice. czy te timingi nie sa za wysokie? jakie ustawic napiecie dla tych pamieci w biosie, czy mozna przekroczyc te 2,9V?

prosze o nawet najbardziej oczywiste opinie na temat podkrecania tych pamiatek :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

bede wkrotce mial (juz kupione):

DFI LanParty UT nF4 Ultra-D

Athlon 64 3200+ Venice na Socket 939

GeIL 400 MHz DDR, GE1GB3200BDC, 2x 512MB w Dualu, 2.5-8-4-4, zasilanie od 2,55 do 2,9V

w sumie przesiadam sie z P4 na Athlona po raz pierwszy i praktyki w podkrecaniu tego sprzetu wlasciwie nie mam wiec zapytuje:

czy moje pamieci nie beda mialy problemu z podkrecaniem? mysle ze stane maksymalnie na 2,6 GHz dla tego venice. czy te timingi nie sa za wysokie? jakie ustawic napiecie dla tych pamieci w biosie, czy mozna przekroczyc te 2,9V?

prosze o nawet najbardziej oczywiste opinie na temat podkrecania tych pamiatek :D

Popatrz sobie tutaj :P

http://www.techpowerup.com/memdb/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te geile są robione na kilku różnych chipach

trzeba było poczytać przed zakupem,, imo te pamięci to lipa, prawie się nie kręcą (2,5-3-3 210mhz ?), można trafić czasem lepsze (bh5utt ?) ale ogolnie nic specjalnego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

te geile są robione na kilku różnych chipach

trzeba było poczytać przed zakupem,, imo te pamięci to lipa, prawie się nie kręcą (2,5-3-3 210mhz ?), można trafić czasem lepsze (bh5utt ?) ale ogolnie nic specjalnego

troche poczytalem i faktycznie - pospieszylem sie. trzeba bedzie dokonac podmiany jak przyjda :( mam teraz w planach te pamiatki:

Kingston HyperX DDR 2x 512MB PC-400 CL2

timingi 2-3-2-6-1

kod producenta: [KHX3200AK2/1G]

wg techpowerup sa one na winbondach ch-5

czyli do podkrecania w sam raz :) ? prosze o opinie

Edytowane przez michomis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi