What to do Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 mam maly problem - nie potrafie zainstalować sterownikow karty graficznej. dopiero godzine temu poskladalem kompa, poinstalowalem wszystkie drivery i pozostala karta graficzna. Gdy zainstaluje sterowniki, zresetuje kompa, po ponownym uruchomieniu i ładowaniu sie windowsa nie chce dalej sie włączyc. monitor pokazuje że nie ma sygnalu i komp sie resetuje. Gdy sie zresetuje i naprawi błedy, musze skorzystac z opcji "Ostatnie działajace ustawienia". Próbowalem juz sterownikow zamieszonych na stronce do tej grafiki, próbowalem nowszych, które mam na płycie z driverami i nic. Karta graf. to gigabyte 6600gt 256mb silent pipe i plyta glowna to Gigabyte GA-8I945P-G pomózcie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Podłączyłeś dodatkowe zasilanie do karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
What to do Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 6600gt nie ma wyjścia na dodatkowe zasilanie. jest tylko na SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Sterowniki zaistalowane, karta nie działa w trybie 3D = serwis. Powinna chodzić na sterownikach z płytki dołączonej przez producenta (tzn. sprawne egzemplarze działają, tyle wiem). Zakładam że zasilacz jest jakiś współczesny, nie z odzysku (zalecane 350W) i ustawienia BIOS nie są nietypowe (czytaj: pomieszane we wszytkim co się dało, bo "trzeba pozmieniać" -> zalecane Clear CMOS). Oczywiście może być jeszcze 100 innych przyczyn (jak choćby błędy na dysku, uszkodzona płytka ze sterownikami lub niewłaściwe sterowniki płyty głównej), ale myślę że to już zostało sprawdzone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
What to do Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) zasilacz chieftec 420W. plytka ze sterownikami jest dobra, probowalem sterownikow zamioeszczonych na stronie 7.7.2.2 i i najnowszych ktore mam na plycie 7.8.0.1. spróbuje odinstalowac sterowniki plyty glownej i pierwszer zaintsalowac karty graficznej. No i poszukam jeszcze w biosie dokladnie, moze cos znajde... Edytowane 4 Grudnia 2005 przez What to do Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...