Cin66666 Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Witam zakupiłem własnie sobie taka płytke z sempronem 2800+. Na poczatku miałem problemy z biosem w sklepie wgrali mi bios 1010 i sa kolejne problemy odnosnie ze niemam mozliwosci zmieniania napiecie na procesorze. Niewiem dlaczego ale max na jakich startuje to szyna 230MHz przy napieciu 1,4V a wiec smiesznie niskie. Od czego to moze zalezeć jaki jest bios ktory obsługuje semprony bez C'n'Q ponizej 1009 to te maja chyba zablokowana zmiane napiecia!!! :mur: Co mu nalezy zmienic aby leciał wiecej po prostu niewstaje do windowsa albo sie wiesza albo resetuje. Przeziez ku.... niekupie Atlona(chociaz bym chciał:(( ) Pomocy i dzieki za jakies sensowne wypowiedzi. PS: Płyty niezmienie JEDYNIE ASUS RZADZI!!!!! :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jooseeph Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 co do zmiany napiecia to tez nie wiem :/ :( mam 1,5V i to wedlug mnie zaduzo z tego co czytalem a co do krecenia to musisz zmienic napiecie pamieci z 166 - bo pewnie masz na auto na 133 lub 100 i wtedy krecic go i pamietaj o mnozniku zeby nie przekraczal 1000 .. tu o tym napisane: http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=70&t=190251 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 lol Kolejny ktory kupił te płytke zanim o niej poczytał :) Jakbyś to zrobił to wiedziałbyś że tu potrzeba conajmniej sempa 3000 czyli procek z c'n'q - tylko na takich procach mozna regulować napiecie. Opyl 2800 i bierz 3000 albo inne mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...