Skocz do zawartości
Cin66666

Asus K8n4-e Delux. Mały Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakupiłem własnie sobie taka płytke z sempronem 2800+.

Na poczatku miałem problemy z biosem w sklepie wgrali mi bios 1010 i sa kolejne problemy odnosnie ze niemam mozliwosci zmieniania napiecie na procesorze.

Niewiem dlaczego ale max na jakich startuje to szyna 230MHz przy napieciu 1,4V a wiec smiesznie niskie.

Od czego to moze zalezeć jaki jest bios ktory obsługuje semprony bez C'n'Q ponizej 1009 to te maja chyba zablokowana zmiane napiecia!!! :mur:

Co mu nalezy zmienic aby leciał wiecej po prostu niewstaje do windowsa albo sie wiesza albo resetuje.

Przeziez ku.... niekupie Atlona(chociaz bym chciał:(( )

Pomocy i dzieki za jakies sensowne wypowiedzi.

PS: Płyty niezmienie JEDYNIE ASUS RZADZI!!!!! :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do zmiany napiecia to tez nie wiem :/ :( mam 1,5V i to wedlug mnie zaduzo z tego co czytalem

a co do krecenia to musisz zmienic napiecie pamieci z 166 - bo pewnie masz na auto na 133 lub 100 i wtedy krecic go i pamietaj o mnozniku zeby nie przekraczal 1000 .. tu o tym napisane: http://forum.purepc.pl/index.php?act=ST&f=70&t=190251

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol Kolejny ktory kupił te płytke zanim o niej poczytał :) Jakbyś to zrobił to wiedziałbyś że tu potrzeba conajmniej sempa 3000 czyli procek z c'n'q - tylko na takich procach mozna regulować napiecie. Opyl 2800 i bierz 3000 albo inne mobo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi