Skocz do zawartości
probak

Chciałbym Miec Malutką Obudowę Atx.. (ibox Magic)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Od zawsze mialem midi tower... w niej 1-2dyski 1-2x5.25 ... grafe, czasem karte tv i to wszystko... gdy powstaly barebone... odrazu zapragnalem miec cos takiego, jednak cena odstraszla ... i odstrasza mnie nadal... Za barebone z niezlym designem oraz plytka na NF4U... z dobrym chlodzeniem... 1700zl z tego co patrzylem, a to troche przyduzo... Ostatnio kupowalem cos do kompa i zobaczylem taka oto obudowe http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75023583. Poniewaz sklep ten jest w Łodzi, gdzie mieszkam, pojechalem ja obejrzec. Okazalo sie ze jest to ATX i wchodzi do niego cala plyta ATX, nic nie trzeba ciac... Wzialem ja wiec na probe i przelozylem do niej swoje bebeych : Asus A8N-E, 2x512Corsair, Venice@2530MHz, GF6600 256 SilentPipe Gigabyte... 2x160GB i DVDRW... Zrobilo sie ciasno i CIEPLO... Proca chlodze Freezerem64 oczywiscie... Dyski przylegaja do siebie, a do nich przylega DVDRW.... :mur:

Na noc wlaczylem enkodowanie strumienia mpeg ... obudzilem sie i komp byl zresetowany.... Mala obudowa podoba mi sie bardzo, malutka fajniutka... latwo ja przenosic... Tylko co z tym chlodzeniem....

Czy ktos mial do czynienia z malymi obudowami pod pelny ATX... ktore bylby dobrze rozplanowane, w ktore mozna byloby wlozyc konfig jak moj.... ktore nie zabilyby sprzetu temperatura...

Obudowa ma na tylnej sciance miejsce dla 2 wiatraczkow, 50 czy 60mm .... zastanawiam sie czy sa jakies BEZGLOSNE wiatraki o takim rozmiarze ? Kto mi cos podpowie ? Bo napalilem sie troszke ;) Obudowa jest na tyle ciasna... ze trudno tez zamontowac wiatraki na bocznej sciance... chociaz mysle o tym.... Co wy WYJADACZE na to wszystko ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi