Skocz do zawartości
Boniek19

Co Z Moim Bartonem 2600

Rekomendowane odpowiedzi

A wiec tak.

Na samym poczatku chcialbym was prosic abyscie szybko po mnie nie pojechali bo jestem naprawde poczatkowym overclockerem :-P

Mój problem tkwi w tym ze jak podkrecam swojego procka Bartona 2006 a mianowicie podnosze FSB na 180 smiga przy mnozniku 11,5 pamieci taktuja na 360 MHz. niby wszystko pieknie jest wiec podnosze Fsb do 190 no i kaszana jest niby szyna wynosi te 190 ale pamieci obnizaja taktowanie do 166 i winda nie wstaje.

No iwlasnie chcialem sie dowiedziec dlaczego tak jest. Bardzo bym prosil o pomoc

moj sprzet:

Dołączona grafika

Edytowane przez Boniek19

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podnies napiecie na pamieciach na Abicie masz duze napiecia. Sprobowj podniesc napiecie rowniez na procku moze on potrzebuje wiecej paliwa. Ja bym zrobil tak:

-podniosl napiecie na procku jezeli to nie pomoze to wtedy podniosl bym napiecie na RAMie ze zluzowaniem timingow.

powodzenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podnoś jak najmniej się da, dopóki nie zauważysz stabilności. ale jeśli po podniesieniu napięcia nie będzie stabilny to nie podnoś w nieskończonośc bo jeszcze procka spalisz. jeśli podniesiesz napięcie o 0.20 dla procka a dalej będzie niestabilny to znaczy że to wina czegoś innego ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...