Lesiu Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 Witam wszystkich. Zwracam się do was z wielka prośbą o radę... Chcem kupic płyte główną i nie wiem którą wybrać.... Interesują mnie 2 modele: - DFI LanParty UT nF4 SLI-D - Asus A8N-SLI Premium nForce4 SLI Bardzo proszę o pomoc i jakieś wyjaśnienia najlepiej dlaczego ta a nie ta druga... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 poczytaj trochę, po drugie -> czy będziesz kręcił? po trzecie -> po co ci sli? :lol: p.s. polecam model DFI LP UT -D bądź ULTRA-D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) No czytalem troche i są podobne i dlatego nie moge się zdecydować :P Krecić chcem a SLI to wiadomo :P co 2 karty to nie jedna :D Tak wiec dalej proszę o poradę którą wybrać i dlaczego tą... Edytowane 4 Grudnia 2005 przez Lesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 p.s. polecam model DFI LP UT -D bądź ULTRA-D@Xtreme Addict podales 2 te same modele. To jest to samo chyba. @Lesiu DFI LanParty Ultra-D, a jak bedziesz SLI potrzebowal to olowkiem porysujesz sobie chipset i bedziesz mial SLI :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 No akurat zalezy mi na SLI. Z tego co wiem to DFI ma mocno rozbudowany BIOS i ladnie sie na nim podkreca, a Asusa nie znam widzialem go tylko w CHIP Komputer Testy na 1. miejscu i dlatego pytam bo nie wiem ktorawybrac teraz. Ktora bedzie lepsza do Overclockingu i SLI. No i dlatego prosze was o pomoc w dokonaniu wyboru... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 raCZEj Dfi PS. MaM wInAMPa WLACzANEGO :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 @Lesiu Nigdy wiecej nie kupuj Chip Komputer Test. [cenzura] jakich malo. Jesli chcesz cos wiedziec o sprzecie to forum.purepc.pl albo www.benchmark.pl i tam masz dzial testy ( na tweaku tez testuja ale mniej ). Bo zobacz np jakie masz kryteria wyboru tego ASUS-a :[ Zreszta zobacz na ktorym miejscu jest DFI a jak wysoko jest ceniony przez klientow. Sa pytania ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 @Xtreme Addict podales 2 te same modele. To jest to samo chyba. @Lesiu DFI LanParty Ultra-D, a jak bedziesz SLI potrzebowal to olowkiem porysujesz sobie chipset i bedziesz mial SLI :P z tym że nieoniecznie ... nowe modele mają zalane punkty które łączy się przy modzie ... więc albo gwara ... albo i tak niepewny mod Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) Mod jest pewny. Tylko utrata gwarancji, jednak jak cos sie stanie i bedzie to olowkiem robione to wystarczy ladnie wyczyscic i nie dojda :] A co do zalanych punktow to nie wiem jak to dokladnie jest ale w sumie jesli bardzo chce SLI to sobie lekko nozykiem zeskorobie :P Edytowane 4 Grudnia 2005 przez tazikk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Ok tazikk nie kupie jush tej gazety :P Wiec jednak DFI ?:)) tak jak byly moje pierwsze plany?:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tazikk Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Tylko wlasnie nie wiem dokladnie jak to bedzie z modem jesli naprawde zamalowuja. Mam ta plyte ale SLI mnie nie interesuje, bo w sumie jak bede mial kase to sprzedam ta karte co mam i kupie cos mocniejszego - nie zapominaj ze nie wszystkie gry wykorzystuja SLI. A kazda gra wykorzysta moc nowej karty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 hmmm... to teraz takie ogolnikowe... to lepiej kupic z SLI czy wersje bez SLI ?? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasek Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 @Lesiu Jesli chcesz cos wiedziec o sprzecie to www.benchmark.pl i tam masz dzial testy..... Sa pytania ? Sa pytania Skoro ten benchmark tak zachwalasz to powiedz mi gdzie jest na stronie producenta taki model Miro (chodzi o parametry) http://www.benchmark.pl/r.php?file=http://...5/Miro_690.html ktory to benchmark tak ladnie recenzuje :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lesiu Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Witam:) zeby nie zakladac jush nowego tematu pisze tutaj :) A miedzy: -DFI LanParty UT nF4 SLI-D -MSI K8N SLI Diamond to ktora wybrac?? Czekam na odpowiedz :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 dfi chyba że chcesz sb live 24 ale imcho ultra-dn obsługuje sli czy sie myle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...