MARIOSKARPA Opublikowano 3 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2005 bedzie gotował u mnie w knajpie :) i tak jese slaby, ja jestem elo pro kuk men ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 To wez sie gdzies tam wkrec bys w TV byl ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zrobisz sesję zdjeciową? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 vbeuehhaha.... powodzenia ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 rosfala mhnie jak makieł oblizuje paluchy potem wklada jes spowrotem do potraf i siem ciwi sze operator nie chcem sproopować ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shakell Opublikowano 18 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2006 I tak pascala nie przebije. No ale makłowicz to jest tradycja - on gotuje odkąd pamiętam jakiekolwiek programy o gotowaniu w TV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 19 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2006 A ja tam lubie go ogladac, co by nie gotowal to zawsze mam ochote wezrec to co on tam zrobil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 dawno mnie tu nie bylo ;) http://www.republika.pl/nowohuckie_technikum/mario_makl.jpg ;) Nop, ja tam makłowicza obadam, zawsze cos pokaże, ale zdecydowanie wole pascal'a chodz jemu tez udaje sie zrobic pyszne potrawy, a nie uzywa przypraw :D jego program jak dla mnie jest tak lubiany ze wzgledu na jego akcent, i to ze nie jest polakiem ;) I tak pascala nie przebije. No ale makłowicz to jest tradycja - on gotuje odkąd pamiętam jakiekolwiek programy o gotowaniu w TVKiedys jeszcze bylo "Gotuj z Kuroniem" ;) W sumie nie ma tak duzo gotowania w naszej powszechnej telewizji ;) Mam kablówke i jest kilka programów, ale potrawy sa takie "przesadzone" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 dawno mnie tu nie bylo ;) http://www.republika.pl/nowohuckie_technikum/mario_makl.jpg To jest to zdjęcie jak u Ciebie był ?? Ogólnie to można go obejrzeć, ale ja i tak wole Pascal'a. Ale te oblizywanie palców, błeeee :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 tak, ten gość, imitacja kucharza to ja ;]]] ;) autograf tez mam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Imitacja kucharza ?? Musisz dobrze gotować jak Cię wybrał..... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Ja tam lubie Maklowicza i jego program. Podoba mi sie szczegolnie jego koncepcja, kazdy traktuje o innej kuchni, krecony w roznych miejscach i zawsze jakas nutka historii jest :) Gosciu jest The Best :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Ja lubie Pascala i Makłowicza. B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Pascal gotuje bardziej "nieznane" potrawy, dlatego on jest u mnie numerem jeden. Ale Makłowicz hmmmmm... jak chce to potrafi coś ciekawego ugotować :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIOSKARPA Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Imitacja kucharza ?? Musisz dobrze gotować jak Cię wybrał..... :D wybrany.... brzmi jak w matrixie ;] ciagle sie ucze 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 5 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2006 w0w! A jakie pali Makłowicz? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 w0w! A jakie pali Makłowicz? :lol: Męskie? A tak na serio to Makłowicz jest the best, Pascala też lubię. Wszystko co zrobili by ci panowie bym wchłonął bez 2 zdań w krótkim czasie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pentliczek Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Pascal r0x! B) Ostatnio był w Krakowie, na starym rynku =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Makłowicz robi the best jedzonko, syte dużo, tradycyjne, przepisy miedzynarodowe Pascal to lekkie dania, desery, prawdziwego obiadu to niezrobi O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 True True. Lubie obu ale Makło wymiata. On wie chyba wszystko o kuchniach swiata ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Dobra, dobra bez podniety ;) Nie oglądałem ale ktos mi mowił ze wystapił wraz z kuroniem w rozmowach w toku..? Tam tez niezbyt przychylnie wypowiadał sie o polskiej kuchni, za to kuron jej bronił(przykład schabowego).. Dwulicowiec, w tvp opowiada o tym jakie to polskie potrawy sa wspaniałe a w takim własnie programie jak z tvn.. mowi iz papu zachodnie jest lepsze bo polskie dania sa nudne, mało wyrafinowane itp. Sam go ogladam, ale nieraz nie bardzo chce sie wierzyc z jest kucharzem(z zawodu jest z tego co mi swiata dziennikarzem). Chyba czesto sie musi przygotowac do zrobienia danej potrawy bo nie rzadko niezbyt zgrabnie mu to wychodzi ;) No i te cmokanie palcow jest bardzo PE!! ;) Jego jak prawktycznie wszystkie programy o gotowaniu lubie ogladac ;) A A on szczegolnie nieraz powie cos glupwawego z czego mozna sie posmiac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Ostatnio tydzień byłem "za miastem" w małyn domku, zupełnie sam. Wiekszość pieniędzy zamieniłem u lokalnego alchemika w płyn i byłem skazany na częściową głodówkę. Jak leciał Makłowicz w TV to mnie chciał szlag trafić jak patrzyłem na to co on tam gotuje. Wszystkie pogramy, gdzie głowną rolę gra potrawa bardzo lubię. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RogerWhite Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Dobra, dobra bez podniety ;) Nie oglądałem ale ktos mi mowił ze wystapił wraz z kuroniem w rozmowach w toku..? Tam tez niezbyt przychylnie wypowiadał sie o polskiej kuchni, za to kuron jej bronił(przykład schabowego).. Dwulicowiec, w tvp opowiada o tym jakie to polskie potrawy sa wspaniałe a w takim własnie programie jak z tvn.. mowi iz papu zachodnie jest lepsze bo polskie dania sa nudne, mało wyrafinowane itp. Sam go ogladam, ale nieraz nie bardzo chce sie wierzyc z jest kucharzem(z zawodu jest z tego co mi swiata dziennikarzem). Chyba czesto sie musi przygotowac do zrobienia danej potrawy bo nie rzadko niezbyt zgrabnie mu to wychodzi ;) No i te cmokanie palcow jest bardzo PE!! ;) Jego jak prawktycznie wszystkie programy o gotowaniu lubie ogladac ;) A A on szczegolnie nieraz powie cos glupwawego z czego mozna sie posmiac ;) Raz jak był u Wojewódzkiego to sie wypowiadał że jest Kucharzem samoukiem ;) co nie zmienia faktu że to co przyrządza jest smaczne i syte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agnes Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Dla wielbicieli Makłowicza - pojawiała się w księgarniach jego książka z przepisami z kuchni węgierskiej (to na razie pierwsza z serii), oczywiście na podstawie programów telewizyjnych. Świetne przepisy, piękne wydanie, zdjęcia, mniam całość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Widziałem go kiedyś w Almie w Krakowie. Galeria Kazimierz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 z zawodu jest z tego co mi swiata dziennikarzem ehm... językoznawcą albo polonistą jak się nie mylę ale kto go tam wie .... generalnie zwróćcie uwagę jak on opowiada o tym co rtobi i o okolicy w jakiej się znajduje. Toz to pokaz polszczyzny jak u Miodka :D Drugą kwestią jest jego pochodzenie :D Galicja ... a dokładniej to, że koleś z dziada pradziada i babki prababki jest chyba Ormianinem :D Generalnie to cmokanie i oblizywanie paluchów jest własnie fajne :D koleś tym napędza gastrofazę kazdemu kto ogląda :D no i faktycznie czasami jak walnie tekstem to się poskładać można : " ciasto musi być kruche jak pokój na bliskim wschodzie... " albo "cebulka rumieni się na patelni jak dziewica przed nocą poślubną" oraz : "piana trzyma się miski jak rosjanie Kaliningradu" i wiele wiele innych za to się go lubi :D RE5PECT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Od kąd pamiętam, zawsze oglądałem Maklowicza, podobały mi się bardzo miejsca w ktorych gotował, niektore nawet dość extremalne :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Wole Makłowicza od Pascala. Za 200pln na kolacje to kazdy potrafi upuchcic. Co za problem z 2kg lososia sporzadzic wypas potrawe ? Pascal mi sie kojarzy z takim nowoczesnym kucharzykiem - chudy, drogi i szybko sieka. A Makłowicz pokazuje przynajmniej kuchnie regionalne i dowiedzialem sie od niego kilka ciekawych rzeczy. Zamiast szybkiego siekania cebuli potrafi z niczego upichcic wypasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Jak w szkle leci Makłowicz to od razu robie się głodny i biegne coś wtrącić na ruszt. Popieram Makłowicza ,który promuje lokalne tradycyjne smaki z różnych regionów Europy a do tego realizacja programu;klimat,plenery idealnie się komponują do tej właśnie makłowiczoskiej filozofii kuchni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 straszny z niego pijaczyna wiem cos o tym B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...