stranded Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Witam! :D Mam pewien problem z wyjściem jack. Gdy podpinam pod kompa wieżę, głośniki ze wzmacniaczem itp. dźwięk jest jak najbardziej normalny i OK. A, gdy podłączam np. jakieś głośniki, słuchawki bez wzmacniacza (po prostu jack w wejście i tyle) to dźwięk: trzeszczy, nie ma praktycznie żadnych niskich dźwięków (basów), i ogółem jest strasznie cicho. Da się coś z tym zrobić?? :mur: Próbowałem różnorodne wersje sterowników, bawiłem się mikserem w systemie, to samo mam na Windows jak i na Ubuntu także wątpie, że to wina jakichkolwiek sterowników czy samego systemu. Problem ten jest wkurzający, ponieważ zazwyczaj na noc podpinam do komputera same słuchawki, a wówczas dźwięk jest po prostu mówiąc słaby i niewyraźny. Błągam, pomocy! :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 A w sterowniku zmieniasz na słuchawki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 zmieniać to ja sobie mogę (teoretycznie) - tak jak na obrazku. czy jest jakaś możliwość, że po prostu jest coś źle podłączone do płyty głównej? dodam jeszcze, że jak poruszam kółkiem do regulacji głośności na słuchawkach to przy połowie strasznie trzeszczy zamiast robić się głośniej. oczywiście słuchawki działają na innym sprzęcie (DiscMan, wieża itd.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 No wyjść napewno nie pomyliłeś... Czyli tak jak jest na scrn zaznaczasz "słuchawki" i dalej lipa... ?? jak to nie pomaga, to sprawdz jeszcze na innych słuchawkach dla pewności. Jak to nie zadziała to kup dziękówke :wink: Na zdrowie ci to wyjdzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranded Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 no powaga, żaden sprzęt, które nie posiada jakiegoś wzmacniacza zachowuje się tak samo. wszystko trzeszczy itd. zaznaczanie na słuchawki też nic nie daje. no chyba będę musiał coś kupić....:lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...