Skocz do zawartości
abramakabra

Kino domowe ? :-)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jutro mam urodzinki, troche kasy wpadnie i tak sie zastanawialem coby tu kupić. W oko wpadlo mi kino domowe z allegro (tylko niemówcie że jestem lol :D ). I tu jest pytanie, czy zakladając oczywiście że sprzedawca da mi towar taki jak w opisie oplaca sie takie coś, czy lepszy będzie efekt niż na standardowych glośnikach ? Proszę o opinie :)

link do aukcji http://www.allegro.pl/show_item.php?item=9065325

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szczerze mowia ten zestaw wyglada, jak jakas nedzna, papierowa produkcja za grosze :D

Lepiej juz zainwestowac w jakies porzadniejsze glosniczki typowo komputerowe w systemie 5.1.

Tak czy inaczej najlepiej zrobisz, jezeli kupisz jakis amplituner + polnowymiarowe kolumny. Oczywiscie nie jest to tanie rozwiazanie, a ogladanie filmow na komputerze w ogole mija sie z celem, ale zawsze to lepsze niz takie papierowe buczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem, zdjęcia są strasznie małe i niewiele na nich widać. Myślę, że satelitki na 100% nie mają po 20W RMS. Ogólnie zestaw wygląda dość obiecująco. Jednak więcej jak 100zł by za niego nie dał.

Inna sprawa, że nie mam pojęcia co to są za głośniki, ale gościu pisze, że możesz zwrócić.

Jak patrzę na twój config, to widzę, że nie cierpisz na brak kasy, więc na twoim miejscu szajsu bym nie kupował.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam monitor 19", ale to jednak nie to samo, co na TV (o projektorze juz nie wspominajac...).

Caly komputer podlaczylem do amplitunera Onkyo TX-DS494 (pierwszy model z Pro Logic II) + 2x Tannoy m2 + 2x Tannoy m1 + Tannoy mC (czyli dosc typowe rozwiazanie do malego pokoju). Gra to bardzo przyzwoicie na filmach z DVD (az podloga drzy). Troche gorzej jezeli chodzi o muzyke, ale czego wymagac od budzetowego amplitunera?

Jak to podlaczysz analogowo, to sesjaw Counter-Strike na 4 kolumnach staje sie niezapomnianym przezyciem!

Dlatego tez NIE POLECAM zadnych tandetnych buczkow sprzedawanych jako zestaw kina domowego :!:

P.S. Zrob sobie prezent na swieta i zainwestuj w jakis lepciejszy sprzet. Polecam grupe pl.rec.kino-domowe (najlepiej przejrzyj archiwum).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam monitor 19", ale to jednak nie to samo, co na TV (o projektorze juz nie wspominajac...).

Caly komputer podlaczylem do amplitunera Onkyo TX-DS494 (pierwszy model z Pro Logic II) + 2x Tannoy m2 + 2x Tannoy m1 + Tannoy mC (czyli dosc typowe rozwiazanie do malego pokoju). Gra to bardzo przyzwoicie na filmach z DVD (az podloga drzy). Troche gorzej jezeli chodzi o muzyke, ale czego wymagac od budzetowego amplitunera?

Jak to podlaczysz analogowo, to sesjaw Counter-Strike na 4 kolumnach staje sie niezapomnianym przezyciem!

Dlatego tez NIE POLECAM zadnych tandetnych buczkow sprzedawanych jako zestaw kina domowego :!:  

P.S. Zrob sobie prezent na swieta i zainwestuj w jakis lepciejszy sprzet. Polecam grupe pl.rec.kino-domowe (najlepiej przejrzyj archiwum).

Cosik twój adres nie działa.

Nie jestem pewien, czy kupowanie zestawu audio (amplituner+głośniki) jest aż tak dobrym pomysłem zważywszy na cenę. Jak chciałem zbudować sobie taki zestaw do kompa, to po podliczeniu kosztów kupiłem jedne z najlepszych głośników komputerowych i jestem zadowolony. Za zestaw zapłaciłem 1800zł, a jakbym kupował audio, to starczyło by mi to na przeciętny subwoofer, albo amplituner.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktory adres?

Zestaw KD dla gracza nie musi byc koniecznie drogi. Jezeli chcesz koniecznie wszystko zlozyc z mozliwie najlepszych klockow, to owszem - portfel ci sie skurczy od samego ogladania wystawy w salonie audio.

Ale, ale - sa tez mniej kosztowne rozwiazania. Na stronie Polpak (bez skojarzen z providerem internetu) znajdziesz oferte firmy Koda&Goky, ktorej zestawy do KD sa bardzo chwalone nawet wsrod bardziej wymagajacej rzeszy kinomanow. Za ok. 2000zl mozesz nabyc pelen zestaw 5.1. Do tego amplituner tej samej firmy i jestes zadowolonym graczem-kinomanem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolo z Allegro odpisal, napisal:

Witam,sprzed dotarł do mnie szybko ale była jedna usterka mianowicie trzeszczał jeden potęcjometr więc musiałem go przeczyścić ale to nie oznacza że wszystkie są takie a pozatym wszystko oki!!!!troche przesadziłem z tą licytacją bo można taki zestaw kupić taniej.Pozdrawiam

hmmm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeżeli kupisz to poniżej 100 zł to bierz.

Ja jednak polecałbym głośniki creative'a 4.1 - naprawdę dobrze grają miałem okazję porównać je z zestawiem MEdiaTech 5.1 i jeszcze jakimś innym 4.1 - subwoofer w creative'ach jest 500 razy lepszy i naprawdę "trzyma" bas.

Te głośniki na aukcji to nie będzie żadne cudo - ot takie pseudo kino domowe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cosik twój adres nie działa.

Nie jestem pewien, czy kupowanie zestawu audio (amplituner+głośniki) jest aż tak dobrym pomysłem zważywszy na cenę. Jak chciałem zbudować sobie taki zestaw do kompa, to po podliczeniu kosztów kupiłem jedne z najlepszych głośników komputerowych i jestem zadowolony. Za zestaw zapłaciłem 1800zł, a jakbym kupował audio, to starczyło by mi to na przeciętny subwoofer, albo amplituner.

Za 1800zł to już możesz spokojnie kupić zestaw Amplituner z DVD i głośniki 5.1, czyli satelity, centralny i subwoofer. Philips sprzedaje coś takiego i nawet nieźle to gra. Do domowego zastosowania wystarczy. Można jeszcze pokusić się o zakup w Niemczech. Z tego co wiem, to tam ceny są nawet o 50% niższe niż u nas. Taki np. zestawik DVD + głośniki 5.1, który u nas zwyczajowo kosztuje 1800-2000zł, tam można kupić za 1100zł. Polecam www.electronica24.de. Tam znajdziesz bardzo ładny zestawik Denona: ampliturer (100W na kanał, DTS, DB Pro Logic II), do tego głośniki 5.1 Magnat (35W na satelity i 40W woofer) za jedyne 1700zł. Albo kupujesz Sony STR-DE 685 (100W na kanał) za 1200zł i głośniki 5.1 JBL za 1000zl (satelity i centralny po 50W, woofer 100W) i masz ekstra sprzęt. A jak się jeszcze uda odliczyć Vat na granicy to jeszcze lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1200 watt?? uau... to musi być mocne jak głośniczki za  3 zl u elektronika...

ten koleś chyba sie zjarał pisząc ze to ma 1200 watt najwięcej 100... moze nawet nie... za 100 zł kupujesz sobie 300 watt głośnik...

A slyszales o czyms takim jak moc P.M.P.O? Jest to chwilowe co moze ten glosnik wytrzymac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja sobie dzis kupilem zestaw 5.1 5300 Creativa z Audigy i musze powiedziec ze gra to swietnie ! Nie jestem audiofilem i nie wykrywam uszami odchylen +-10 Hz przy wzmacnianiu :P ale dla kogos kto gra w gierki, slucha mp3 i oglada filmy na kompie to ten zestaw jest poprostu idealny IMHO. Woofer daje swietny bas a satelitki tez niezle krzycza :) niestety nie sprawdzilem jeszcze czy sa znieksztalcenia powyzej 1/2 skali glosnosci ale to z jednego prostego powodu: nie da sie wytrzymac w poblizu kompa wtedy :lol: :lol: :lol: Pod chonike jak znalazl 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi