yogurcik Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 inaczej na jednym routerze (neostrada) da rade postawic 2 odrebne sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) sieci możesz mieć ile chcesz, tylko z dostępem do internetu gorzej :) .... Defaultowo routery przeznaczone do udostępniania internetu mają przypisaną trasę domyślną 0.0.0.0 przekazującą cały ruch "nieokreślony" na interfejs WAN... Ale zwykle też można im tylko przypisać jedno IP z danej sieci LAN (które to jest bramką dla hostów)... Szczerze mówiąc stawiam 9:1 że wpisanie bramki z innej podsieci dla hosta nic nie da... VLANy mogą uratować sprawę .... Edytowane 4 Grudnia 2005 przez Myszaqu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrofff Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Jesli obsluguje VLAN'y to tak. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) Jesli obsluguje VLAN'y to tak. Pozdrawiam! kurka mam cos takiego FRITZ!Box Fon WLAN gdzie szukac jak to wyglada kurka ale ze mnie laik :( mi chodzi o to zeby jedna siec nie miala dostepu do drugiej i vice versa. Edytowane 5 Grudnia 2005 przez yogurcik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djminner Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 nie jestem pewien czy jak czy jak zmienisz maski to to nie zadziala. W innym wypadku VPN moze ci pomodz Pozdoo djminner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...