khornes Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Witam :) Mam pytanie: Jaki cooler byłby najlepszy do 100 złotych do Athlona XP 2400. Chciałbym go mocniej podkręcić ale mi się grzeje stad potrzebuje lepszego chlodzenia. Czy Pentagram Freezone z miedzianym radiatorem mocno moglby obnizyc temperature?? Czy może wystarczy np. mieszany tzn . AlCu?? Byłbym wdzieczny za opinie posiadaczy :) Da się go przymocować do płyty czy tylko do socketa?? Dzięki z góry :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Lepszy będzie Cu, miałem AlCu i odradzam Pentagramy montuje sie tylko do socketa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 (edytowane) Czemu nie alcu? Mój kolega ma 100+ alcu na tej szajskiej paście 40*... Polecam go... (ma athlona 2600+) Edytowane 4 Grudnia 2005 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
khornes Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 a mocno by schlodzil procka ten Cu?? bo mi sie aktulanie do 58 grzeje nawet :? a chcailbym go jeszcze podkrecic. Poza tym one duza ważą i czy nic sie nie dzieje z plyta głowna/ socketempzez to?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 a na jakim napięciu i taktowaniu trzyamsz teraz tego procka ? i jakie masz aktualnie chłodzenie ? miedziany powinien ci go dobrze schłodzić, ale potrzebna będzie jeszcze dobra pasta np. Arctic Silver 5. radiatory są projektowane tak, żeby nie uszkodzić ci płyty gł. ani socketu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Bierz wersję CU i do tego dobrą pastę np. Arctic Ceramique. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
khornes Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Teraz mam go na 166x12.5 przy 1,675 v. cooler glacial tech 2450 chyba aluminiowy max rpm 2500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...