matrox Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Czy są osoby które mają bzika na punkcie stabilności i niezawodności? A nie tak jak większość tutaj piszących "ja dałem radę 166@933", "a ja 550@551". Jak się coś wysypie to zwalacie winę na soft, czy zastanawiacie się, "a może to jednak sprzęt?" Chodzi mi nawet przypadki gdy sporadycznie pojawi się jakiś błąd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 cala zabawa, zeby bylo i wydajniej i stabilnie. wiekszosc ludzi tu uzywa komputerow rowniez do pracy i nie moze sobie pozwolic na niestabilnosc. nie myslales, zeby dac ten temat na oslej laczce? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 błędy i zawiechy mogą się pojawić nawet na niepodkręconym sprzęcie (viva windoz ;-) ) więc te sporadyczne przypadki sie zdarzają. Odpal z 50 programów naraz zobaczysz co się stanie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 Kiedy wydajesz ileś tam kasy na nową zabawkę, to chcesz sprawdzić ile wyciągnie i kręcisz na maxa. Później wracasz do ustawień stabilnych. Normalna kolej rzeczy. Nie sztuką jest zostawić kompa na domyślnych ustawieniach, ale tak go podrasować, by chodził szybciej i równie sprawnie. Dięki takim ludziom istnieje postęp w dziedzinie chłodzenia itp. nie możesz ktytykować takiego postępowania patrząc na ludzi, którzy kręca na maxa i potem żalą się, że coś nie dzała. Większość radzi sobie z owerclockingiem całkiem dobrze. Pozdrawiam, i życzę złapania bakcyla - to całkiem ciekawe :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 excacly :-) po za tym gdyby faktycznie profesjonalnie podkrecony komputer bylby nie stabilny no to watpie zeby ktos sie w to bawil i probowal na czyms takim pracowac. Przeciez to logiczne :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 16 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2002 błędy i zawiechy mogą się pojawić nawet na niepodkręconym sprzęcie (viva windoz ;-) ) więc te sporadyczne przypadki sie zdarzają. Odpal z 50 programów naraz zobaczysz co się stanie :-) Bo widzisz Sensej cza miec Windowsa 2000, trza miec win 2000 i 512 mb ramu ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 ja na razie mam proca na default, bo Volcano nie daje mi zyc. W przyszlym miechu WC :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 błędy i zawiechy mogą się pojawić nawet na niepodkręconym sprzęcie (viva windoz ;-) ) więc te sporadyczne przypadki sie zdarzają. Odpal z 50 programów naraz zobaczysz co się stanie :-)Wystarczy 10 i wtedy tez bedzie kupa, jak to 9x. Najlepiej jednak zapodac ze 100 progsow i zobaczyc jak komp nie daje rady 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord VATer Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Bo widzisz Sensej cza miec Windowsa 2000, trza miec win 2000 i 512 mb ramu ;] I co? To jest sposób na stabilność? Jesteś jakimś dealerem Win 2000? Gościu! Juz w drugim poście zachwalasz Win2000, jakby to było lekarstwo na wszystko... Przy kiepskich podzespołach nawet Win2000 nie zapewni stabilności... Z choinki sie urwałeś przed Świętami :wink: Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 błędy i zawiechy mogą się pojawić nawet na niepodkręconym sprzęcie (viva windoz ;-) ) więc te sporadyczne przypadki sie zdarzają. Odpal z 50 programów naraz zobaczysz co się stanie :-) Bo widzisz Sensej cza miec Windowsa 2000, trza miec win 2000 i 512 mb ramu ;] tia, tia, a dasz mi te 256 dodatkowe ? :wink: na 256 udało mi się już nie raz powiesić :lol: a win98x to juz nie licze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 nietrzeba 50 programów żeby zawieśić wina 9x.Najlepiej to odpalić np.internet explorera, windows explorera,winampa i odpaloć " NARAZ " 2 gry.Był taki test pomiędzy winem me i XP.Ofkorz me sie zawiesił i koniec.Win xp przeszedł ten test, oczywiście uruchomił dwie gry :).A co do niestabilności to nie sztuka podkręcić np.grafe i cieszić sie ze co 2 minuty sie komp wiesza, ale sztuka to znaleźć maxymalną czestotliwość pracy rdzenia i pamięci żeby niepowodowały niestabilnoći :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 błędy i zawiechy mogą się pojawić nawet na niepodkręconym sprzęcie (viva windoz ;-) ) więc te sporadyczne przypadki sie zdarzają. Odpal z 50 programów naraz zobaczysz co się stanie :-) Bo widzisz Sensej cza miec Windowsa 2000, trza miec win 2000 i 512 mb ramu ;] Trzeba miec dobre tzn. sprawne podzespoły i wtedy nawet Win95 bedzie dzałał stabilnie. nietrzeba 50 programów żeby zawieśić wina 9x.Najlepiej to odpalić np.internet explorera, windows explorera,winampa i odpaloć " NARAZ " 2 gry.Był taki test pomiędzy winem me i XP.Ofkorz me sie zawiesił i koniec.Win xp przeszedł ten test, oczywiście uruchomił dwie gry Co za przeproszeniem debil uruchamia dwie gry naraz, bezsensu :evil: Nie czepiajcie się Windowsów tak jest najprościej, trzeba mieć doby sprzęt i umieć to wszystko skonfigurować. "Złej baletnicy to i rąbek u spódnicy...." znacie chyba to przysłowie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 U mnie wszystko bylo krecona na maxa, zwis dopiro po kilku godzinach pracy, wylaczalem na 5min. i znowu jazda, widoza 2k i linux robia swoje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Win2K to straszny szajs. Gdyby nie bezproblemowe działanie sieci, nigdy bym sie nie przesiadł z Win98SE. Raz, że nie ma DOS'a, dwa, że Windows Media Player sie pieprzy, trzy, że Winamp działa mi tylko 2.8, bo 3.0 też sie pieprzy, cztery, że system chodzi wolniej i zajmuje więcej miejsca oraz nie da się scandisku robić. pięc, że nie można go zainstalowac z dosa ! Do [gluteus maximus] jest, a XP jeszcze gorszy. ME to jakiś żart. Tylko 98SE był w miare spoko, gdyby nie ta sieć. Mi przede wszystkim zależy na stabilności, dlatego zamiast podkrecania staram się po prostu wymieniać podzespoły na szybsze i nowsze. Niestety nigdy jeszcze nie miałem komputera, który by spełniał wszystkie moje oczekiwania pod względem funkcjonalności i stabilności. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 błędy i zawiechy mogą się pojawić nawet na niepodkręconym sprzęcie (viva windoz ;-) ) więc te sporadyczne przypadki sie zdarzają. Odpal z 50 programów naraz zobaczysz co się stanie :-) Bo widzisz Sensej cza miec Windowsa 2000, trza miec win 2000 i 512 mb ramu ;] Trzeba miec dobre tzn. sprawne podzespoły i wtedy nawet Win95 bedzie dzałał stabilnie. buehehehe powodzenia :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 [] Trzeba miec dobre tzn. sprawne podzespoły i wtedy nawet Win95 bedzie dzałał stabilnie. Co za przeproszeniem debil uruchamia dwie gry naraz, bezsensu :evil: Nie czepiajcie się Windowsów tak jest najprościej, trzeba mieć doby sprzęt i umieć to wszystko skonfigurować. "Złej baletnicy to i rąbek u spódnicy...." znacie chyba to przysłowie. Buahahahahah..masz racje caly swiat sie myli :-) widows jest ok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Bo widzisz Sensej cza miec Windowsa 2000, trza miec win 2000 i 512 mb ramu ;] I co? To jest sposób na stabilność? Jesteś jakimś dealerem Win 2000? Gościu! Juz w drugim poście zachwalasz Win2000, jakby to było lekarstwo na wszystko... Przy kiepskich podzespołach nawet Win2000 nie zapewni stabilności... Z choinki sie urwałeś przed Świętami :wink: Pozdrawiam to bylo pol rzartem przecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 buehehehe powodzenia :-) Dzieki ale nie potrzebuję, bo wszystkie moje kompy od czasów DOSa i Win3.11 przez 95, 98 i XP działają bardzo dobrze i stabilnie (jesli tylko sprzęt jest ok, dwa razy miałem uszkodzone pamięci ale to inna bajka). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Buahahahahah..masz racje caly swiat sie myli :-) widows jest ok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :twisted: Może się myli (zresztą dlaczego cały? tzn uważasz się za cały swiat?). Pozatym jest jakaś alternatywa?? Linux buhhaa, mój kumpel próbował postawić na nim serwer i po trzeciej nieudanej próbie zainstalował Win2k i wszysto zaczęło działać jak należy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrWho Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Dla mnie XP pracuje stabilnie :D:D Jak kiedys miałem 98 bez sieci to się zawieszał 3-4x dziennie ale jak doszła sieć to się wieszał nawet co 30 minut A jak zainstalowałem XP to narazie (odpukać) zawiesił mi się 1 raz a mam już go jakieś pół roku :D Pozdrawiam !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 buehehehe powodzenia :-) Dzieki ale nie potrzebuję, bo wszystkie moje kompy od czasów DOSa i Win3.11 przez 95, 98 i XP działają bardzo dobrze i stabilnie (jesli tylko sprzęt jest ok, dwa razy miałem uszkodzone pamięci ale to inna bajka). hmm to twierdzisz, że celeron na bxie abita i pamieciach siemensa to złom i dlatego się wiesza ? a miozę mas zpoprostu czytego weina bez żadnych ptrogramów i dlatego ci sięnie wiesza i codzienie reinstall robisz :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 juz zaraz reinstal.Ja jestem urzytkownikiem wina xp.Nie instalowałem go juz od 2 miechów.Efekt: zero zwisów, stabilny jak skała.A co do instalowanych programów.To pare internetowych takich jak imesh, kaza, diract connect, 2 komunikatory, 2 3dmarki, jakieś smieszne programiki do monitorowania płyty głównej, jakieś 5 gier.To jeszcze nic.Komp chodzi 24 godziny na dobe bo ściągam dużo z sieci.Tak więc jak tylko się obudze (ofkorz jak jest weekend lub jak przyjde ze szkoły) to dawaj gierki.Przy instalacji nowej mobo nawed klawisza reset nie podłączałem bo niemam poco :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 aha od dwuch tygodzni dopiero wczoraj komp był wyłączony.Zabrakło prądu na kilka minut :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 ja tez jestem za XP :-). Pracowalem przez pewien czas na XP ver. angikelska z service packiem 1. I faktycznie komp po calej nocy i prawie calym dniu zachowywal sie dalej tak jak by byl swierzo po resecie...ale mial jeden minus. Ktory wkur...niemilosernie :-). Uruchamialem media playera...po wylaczeniu czasami komp chodzil strasznie mozolnie a to dlatego ze explorer momentalnie wywalal mi 40 Mb pamieci do tego 100 % obciazenia procesora? Trza bylo zamknac i otworzyc explorera na nowo...na wersji poskiej nie mialem tego problemu ale byla wedlug mnie nie taka stabilna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Ten problem z explorerem miałęm kiedyś i to często.Ale po przeinstalowanu było ok.Ale dalej mnie ciekawi czemu tak było..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 hmm to twierdzisz, że celeron na bxie abita i pamieciach siemensa to złom i dlatego się wiesza ? a miozę mas zpoprostu czytego weina bez żadnych ptrogramów i dlatego ci sięnie wiesza i codzienie reinstall robisz :lol: Hmmmm może złom, ja na ten przykład mam ECSa a wcześniej PCCips, windowsy reinstaluje nie częściej na raz na rok lub dwa lata (z regóły wtedy gdy zmieniam sprzęt) programów mam tyle że mam cały dydk zapchany (dlatego nie lubie reinstalować win)m.in. od graficznych (Paint Shop Pro, Photoshop) DTP (Pagemaker, Acrobat) , Internetowych (różne edytory), Odtwarzaczy (Realplayer, Winamp, Quick Time) Ofice, ect i sam nie wiem co jeszcze :wink: do tego gry wszelkiej maści i gatunku (pełne i demka częsta rotacja) i komp nie zawiesza mi się WCALE, a dodam że uruchmiam kilka programów na raz. Więc jak chcesz zobaczyć jak powinen działac dobrze skonfigurowany komp to wpadnij na prezentację :wink: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 ale i tak ci nie wierzę i ie chce siekłócić. trochę zadaleko mieszkasz, zebym pojechał :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewy Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 A pro po to jaki Xp? Zwykły czy pro? :roll: :cry: :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 no ja mam pro. Crazy Iwan żeś szczegółowo to wszystko powymieniał :) Ja tylko z grubsza :) .A co do uruchamiania dwuch gier to był taki TEST! Przecież jasne że niema takie potrzeby.A te debile to takie łotry z chipa chyba (moge sie mylić, ten artykuł był już dawno). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 ale i tak ci nie wierzę i ie chce siekłócić. trochę zadaleko mieszkasz, zebym pojechał :-) Specjalnie to mi nie zależy na Twojej wierze, poprostu piszę jak jest. Mnie raczej dziwi jak ktoś mówi że mu Win się wiesza lub zle działa. A pro po to jaki Xp? Zwykły czy pro? PRO a tak właściwie to odbiegliśmy od tematu :? :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...