Skocz do zawartości
matrox

20% zwiększyć wydajność a 60% zmniejszyć niezawodność?

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Może się myli (zresztą dlaczego cały? tzn uważasz się za cały swiat?). Pozatym jest jakaś alternatywa?? Linux buhhaa, mój kumpel próbował postawić na nim serwer i po trzeciej nieudanej próbie zainstalował Win2k i wszysto zaczęło działać jak należy....

...Hmmmm może złom, ja na ten przykład mam ECSa a wcześniej PCCips, windowsy reinstaluje nie częściej na raz na rok lub dwa lata (z regóły wtedy gdy zmieniam sprzęt) programów mam tyle że mam cały dydk zapchany (dlatego nie lubie reinstalować win)m.in. od graficznych (Paint Shop Pro, Photoshop) DTP (Pagemaker, Acrobat) , Internetowych (różne edytory), Odtwarzaczy (Realplayer, Winamp, Quick Time) Ofice, ect i sam nie wiem co jeszcze :wink:  do tego gry wszelkiej maści i gatunku (pełne i demka częsta rotacja) i komp nie zawiesza mi się WCALE, a dodam że uruchmiam kilka programów na raz. Więc jak chcesz zobaczyć jak powinen działac dobrze skonfigurowany komp to wpadnij na prezentację :wink:  :lol:

Tak Win jest super a Linux jest Bee.

Sporo masz drogiego softu: Paint Shop Pro, Photoshop, Acrobat, Ofice Win 98En & Win XP Pro... I na wszystko masz kupioną licencję jak mniemam...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

juz zaraz reinstal.Ja jestem urzytkownikiem wina xp.Nie instalowałem go juz od 2 miechów.Efekt: zero zwisów, stabilny jak skała.A co do instalowanych programów.To pare internetowych takich jak imesh, kaza, diract connect, 2 komunikatory, 2 3dmarki, jakieś smieszne programiki do monitorowania płyty głównej, jakieś 5 gier.To jeszcze nic.Komp chodzi 24 godziny na dobe bo ściągam dużo z sieci.Tak więc jak tylko się obudze (ofkorz jak jest weekend lub jak przyjde ze szkoły) to dawaj gierki.Przy instalacji nowej mobo nawed klawisza reset nie podłączałem bo niemam poco :)

ja ma winME od 6 miesiecy. zmienialem karty graficzne, nawet plyte glowna i dale dziala stabilnie i szybko jakby byl swiezutki.

i niech mi ktos powie, ze to zly system. komputer chodzi jako grzejnik w pokoju 24/7, czasem restartuje, zeby programy sie zainstalowaly i to wszystko. i smieje sie, jak ktos pisze, ze 98se to dobry system. juz wolalem 3.11. xp jest ok, ale mi me wystarczy. mily dla oka i STABILNY!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Win ME to zly system. Miales fatra oprocz tego ze POTWORNIE pozera zasoby komputera...po paru godzinach bedziesz mial 5 Mb ramu wolnego. Nie wspomne o tym ze czasami zawiesza sie....dlaczego? Po prosu koniec zwis kompletny. I to nie tylko na moim komputerze. WIN ME TO bez watpienia szajs :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Tak Win jest super a Linux jest Bee.

Sporo masz drogiego softu: Paint Shop Pro, Photoshop, Acrobat, Ofice Win 98En & Win XP Pro... I na wszystko masz kupioną licencję jak mniemam...

Liecencję mam taką jak 99% forumowiczów :evil: A Linux może nie jest be ale o wiele trudniej z nim dojść do ładu i składu niż z Windowsami(powtarzam przykład mojego kumpla, mordował się z tym Linuxem ciągle go przinstalowywał i ciągle była z tego wielka qpa, zainstalował Win2k i serwer chodzi bez zadnych restartów juz chyba rok, jednym słowem 0 problemów), no i jakoś moło softu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Adam78: nie badz taki swiety, nie dyskutujemy tutaj o licencjach tylko o stablinosci :?

Wracajac do tematu: ja stawiam na w2k, na tym systemie jedzie bardzo duzo firm i korporacji, i mysle ze wiedza co robia.

W2k mialem zaisntalowany na 4 kompach i sprawia prawie zero problemow.

Odnosnie krecenia - komp tak jak jest w podpisie chodzi rock stable, nie bylo ani jednego zwisu, przeszedl wszystkie testy typu 3dmark loopy, cpuburny... Naleze do ludzi dla ktorych jeden zwis z powodu hardwaru jest nieakceptowalny.

Poza tym mam jeszcze na innej partycji w98se do gierek, tam wchodze na @2,85 i godze sie z tym, ze raz na pare dni mam powrot do pulpitu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Liecencję mam taką jak 99% forumowiczów :evil:  A Linux może nie jest be ale o wiele trudniej z nim dojść do ładu i składu niż z Windowsami(powtarzam przykład mojego kumpla, mordował się z tym Linuxem ciągle go przinstalowywał i ciągle była z tego wielka qpa, zainstalował Win2k i serwer chodzi bez zadnych restartów juz chyba rok, jednym słowem 0 problemów), no i jakoś moło softu.

Tak ale linux ma jedna OGROMNA zalete jest za darmo. I owczem unix moze nie nalezy do najlatwiejszych systemow. Ale jest tez bardziej funkcjonalny, a PRZEDE WSZYSTKIM MNIEJ WYMAGAJACY!!! odpal win 2000 na P100 Mhz?...powodzenia. W tym momencie oszczedzasz jakis tysiac zlotych na serwerze i licencjach albo i wiecej. Prawda ze fajne? A jezeli ktos ma chocaz troche checi a komputera nie uzywal tylko do worda i gierek to z cala pewnoscia go polapie do tego nie trzeba byc gieniuszem. Chocby takie forum ktore jest bardzo pomocne :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki w końcu wybrać system do gierek :roll: (wydajność) ?

(ps. kompa nieużywam tylko do grania . Często siedzę w necie , uczę się także c+ , Visual basic itp. . Niejest mi potrzebny jakiś super stabilny , ale jak najbardziej wydajny :twisted: i niemający problemów z uruchamianiem nowego softu (gry :roll: , programy itp.).)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Jaki w końcu wybrać system do gierek :roll: (wydajność) ? 

(ps. kompa nieużywam tylko do grania . Często siedzę w necie , uczę się także c+ , Visual basic itp. . Niejest mi potrzebny jakiś super stabilny , ale jak najbardziej wydajny :twisted:  i niemający problemów z uruchamianiem nowego softu (gry :roll:  , programy itp.).)

http://www.hardcoreware.net/reviews/other/..._vs_win2k/1.htm

http://www.ocaddiction.com/reviews/os/98vsXP/

powinno pomóc :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybiore chyba XP . Jecze jedno pytanie: wybrać pro czy home edition ?

Czy z wersją pro niema żadnych problemów? Czy może się okazać że Xp pro nieuruchomi mi jakiejś gierki/programu ? Chodzi mi raczej o nowe gry/programy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...