WormBoy Opublikowano 4 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2005 Mam niewielką sieć osiedlową opartą na tym routerze(nie chcę stawiać serwera). Niestety nie można przyporządkować danej części łącza konkretnym użytkownikom. Problem w tym ,że jak ktoś coś ściąga to tak muli sieć, że stronki pół minuty się otwierają(w wariancie optymistycznym :-| ) Czy można to(P2P) zablokować blokadą portów(nie wiem ,czy router to obsługuje,które porty zablokować?) Filtrowanie pakietów? Jestem "trochę" zielony w sieciach... Z góry wielkie dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 mozna blokowac =>>>>>>>http://twojepc.pl/html/pentagram_cerberus_adsl/CFpacketfiltering.gif zakladasz siec i nie masz o tym zielonego pojecia ^^ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrofff Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Polecam w tej sytuacji jako router dostepowy kompa z Linux'em, FreeBSD, czy innym. Pozwala na latwe zarzadzanie ruchem, ciecie - giecie, blokowanie itp. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...