hugo1981 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 dobry troche szukalem i sie nie doszukalem wiec pytam o podstawy krecenia na tej podstawce. o ile teoretycznie mozna zwiekszyc napiecie procesora? czy trzeba zwiekszac napiecie rdzenia na plycie glownej? czy zwiekszajac fsb trzeba zwiekszyc szybkosc szyny pci-e? mam plyte foxconna. p.s. a propo tematu "1000 pkt..." to byl temat w dobrym miejscu bo to co sie stalo u mnie bylo pewnie zlym efektem krecenia procesora albo grafiki i wielkie dzieki za zamkniety temat :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spider2000 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) Powiem szczerze, że zirytowało mnie zamknięcie tamtego tematu (1000pkt). Mój znajomy miał znaczny spadek wydajności na GF 6600 po tym jak go przegrzał (próbował chłodzić pasywnie). Jak czyszczenie i reinstalacja driverów oraz systemu nie pomoże sprawdź karte na innym kompie czy to z nią nie jest coś nie tak. Edytowane 5 Grudnia 2005 przez spider2000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo1981 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 probowalem driver cleaner zmiany sterow na omege itd ale nici. format i nowa winda i... po klopocie. :D a jak wyglada sprawa z tym kreceniem celerona 346 d? 3.06MHz 64bit jakby co ... ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo1981 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 no to jak ludzie? do ile mozna zwiekszyc bezpiecznie napiecie? czy szyne pci-e tez trzeba ruszac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) 1. faq - tam jest wszystko o podstawach krecenia. 2. jest podpiety temat o celeronach D - to bedzie najodpowiedzniejsze miejsce. Edytowane 5 Grudnia 2005 przez Ganeon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo1981 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 niby temat jest ale on dotyczy wersji bez 64bit a to jednak roznica. podobno napiecia sa inne wiec nie wiem do ile jest teoretycznie bezpieczna granica. a co do szyny pci-e nie znalazlem info Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ganeon Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 najlepiej pci-e nie ruszać. problem w tym ze wraz z fsb krecisz tez pci. a urzadzenia na pci tego nie lubia (kontrolery dyków --> dyski, karty dzwiekowe i sieciowe itd.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo1981 Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 na moim foxconnie istnieje (chyba) blokada szyny pci wiec tym sie nie martwie. ale zauwazylem ze musze podnosic szyne pic-e bo bez tego fsb nie idzie. martwie sie powoli o ram. nie podnioslem w ogole napiecia na niczym a ram chodzi juz na 600MHz (norma 533) timingi 5-4-4-16 (norma 4-4-4-12). czy to sie w koncu nie pierdyknie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...