Skocz do zawartości
hugo1981

Celron D 346 I Socket 775

Rekomendowane odpowiedzi

dobry

troche szukalem i sie nie doszukalem wiec pytam o podstawy krecenia na tej podstawce. o ile teoretycznie mozna zwiekszyc napiecie procesora? czy trzeba zwiekszac napiecie rdzenia na plycie glownej? czy zwiekszajac fsb trzeba zwiekszyc szybkosc szyny pci-e? mam plyte foxconna.

p.s.

a propo tematu "1000 pkt..." to byl temat w dobrym miejscu bo to co sie stalo u mnie bylo pewnie zlym efektem krecenia procesora albo grafiki i wielkie dzieki za zamkniety temat :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze, że zirytowało mnie zamknięcie tamtego tematu (1000pkt). Mój znajomy miał znaczny spadek wydajności na GF 6600 po tym jak go przegrzał (próbował chłodzić pasywnie). Jak czyszczenie i reinstalacja driverów oraz systemu nie pomoże sprawdź karte na innym kompie czy to z nią nie jest coś nie tak.

Edytowane przez spider2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na moim foxconnie istnieje (chyba) blokada szyny pci wiec tym sie nie martwie. ale zauwazylem ze musze podnosic szyne pic-e bo bez tego fsb nie idzie. martwie sie powoli o ram. nie podnioslem w ogole napiecia na niczym a ram chodzi juz na 600MHz (norma 533) timingi 5-4-4-16 (norma 4-4-4-12). czy to sie w koncu nie pierdyknie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi