DarkShadowPL Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Moze i mnie zlinczujecie ale czy różnica 2x512 MB Dual ramu a 1 GB ramu w jednej kości wydajnościowo bedą się różnić. Obecnie mam 2x512 Dual. Pytam się bo chcę zmienić platformę na 64 bit i mam dylemat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Też mam taki dylemat ;-). W sumie na AMD niby dużego, zauważalnego przyrostu w wydajności nie ma przy dualu, a jak masz w jednej kości 1GB to zawsze możesz dołożyć drugie 1GB :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) Na s.939 DUAL daje dużego kopa, więc lepiej 2x512MB. Na s.754 procesory mają jednokanałowy kontroler pamięci więc nie ma znaczenia czy 1x1GB czy 2x512MB. Edit. Literówka. Edytowane 5 Grudnia 2005 przez samm-ur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Kopa to Dual daje... w syntetycznych testach. W rzeczywistości sprawa praktycznie niezauważalna. Natomiast w Intelach jest inaczej, tu Dual rzeczywiście daje sporo. Kiedyś były testy na forum, warto poszukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acer Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 A jak się będa sprawowały 2x512MB GEIL na MSI KT4V Socket A??Opłaca sie inwestować czy wymiana kompa?? Pfff sam nie wiem co robic bo kupiłem laptopa AMD64 3200+ i szkoda mi troche kasy. A co wy myślicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netes Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Na Socket A lepiej 1GB w jednej kości IMHO. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samm-ur Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Kopa to Dual daje... w syntetycznych testach. W rzeczywistości sprawa praktycznie niezauważalna.No fakt w grach to różnicy nie będzie. Chyba że ktoś lubi grać w SiSoft Sandra Memory Test :D @acer jeżeli nie planujesz w najbliższej przyszłości zmiany kompa to raczej kup 512MB taniego RAMu i wystarczy. Nie opłaca się kupować pamięci na zapas "bo kiedyś się przyda". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
acer Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Teraz mam 2x256MB i jest troche mało bo nie wiem czemu mi się NFS MW czasami tnie na maksymalnych detalach :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robin AMD Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 MW zawsze sie tnie taka jest juz ta gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 @acer - wyjeb ta plyte przez okno - badziew jakich malo... a jak chcesz miec 1x1gb ramu w kompie, to sprawdz najpierw czy ci wstanie na tym syfie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ISeeYou Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 chase1 - Masz KT4V ze komentujesz? kozystalem z tej plytki 3lata, i lepiej krecila ramy niz obecny diamond... acer - Ta plyta ma problemy z obustronnymi ramami, 2x512 ultraX, jak wkoncu odpalily mialy o 30% gorsze wyniki niz 1x512... wiec poszukaj jednostronnego (bedzie spokoj na troche, skoro masz laptopa). Pozdrowka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 tak - mialem... i dziekuje swiatu, ze juz nie mam podobne zdanie o tym badziewiu ma znajomy, ktory faktycznie zrobil tak jak ci pisalem :P pozniej plyte sprzedal jakiemus kretynowi na allegro za 70zl jako niesprawna :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkShadowPL Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Czyli jeśli s.939 to dla wydajności lepiej brać 2x512 Dual. Jeszcze jedno jeśli zmienię platforma na 64 s.939 i procek 3000Venice który ma szynę 400 to czy będe mogł tam włożyć moje obecne pamiatki 2x512 Gail Dual Value 400MHz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 1. tak - lpeiej miec 2 kosci niz 1, nie tylko ze wzgledu na samego "duala" ale i ze wzgledu na tymingi i lepsza podkrecalnosc mniejszych pamieci 2. tak - zarowno 400, jak i 333, 266.... jakie sobie chcesz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) To ja mam pytanie, jak rozpoznać że pamięci są z "zestawu" Dual? Na co zwrócić uwage? Zamówiłem już te Geile Edytowane 20 Grudnia 2005 przez deserted Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mumia37 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 To czy pamieci sa parowane to najwieksza sciema jaka mozna wymyslic, bo tu chodzi tylko o ten sam model a nie o to czy s/n pamieci sa po kolei. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 To czy pamieci sa parowane to najwieksza sciema jaka mozna wymyslic, bo tu chodzi tylko o ten sam model a nie o to czy s/n pamieci sa po kolei. niekoniecznie, zdarza sieze sparowane pamieci sie nieza bardzo lubia, a zdarza sie ze pamieci innych marek pracują w dualu, wiec niekoniecznie prawda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...