Skocz do zawartości
THORGAL

Czy zbyt slaba bateria na plycie glownej moze odpowiadac za

Rekomendowane odpowiedzi

Sprzedalem kumplowi moja stara plyte Soyo ktora ma teraz ok 3 lat ale byla mocno eksploatowana przeze mnie... :twisted: no i od kiedy on ja ma to dzieje sie dziwne rzeczy:

- nie wlacza sie i trzeba z tylu wyjac i wlozyc wtyczke sieciowa

- resetuje BIOS do ustawien minimalnych

- nie wykrywa HDD albo wykrywa z opoznieniem...

teraz chodzi mi glownie o padajacy dysk...proca juz nie krece, plyta stoi na ustawieniech domyslnych P III 800/133 wiec dlaczego dysk sie nie zglasza...i na koniec takie pytanie jak mam wyjac wtyczke zasilajaca z dysku twardego wlozylem i nie moge wyciagnac zaklinowala sie strasznie ciagnalem z calej pary i klops...przeciez tyle razy wyjmowalem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprzedalem kumplowi moja stara plyte Soyo ktora ma teraz ok 3 lat ale byla mocno eksploatowana przeze mnie... :twisted:  no i od kiedy on ja ma to dzieje sie dziwne rzeczy:

- nie wlacza sie i trzeba z tylu wyjac i wlozyc wtyczke sieciowa

- resetuje BIOS do ustawien minimalnych

- nie wykrywa HDD albo wykrywa z opoznieniem...

teraz chodzi mi glownie o padajacy dysk...proca juz nie krece, plyta stoi na ustawieniech domyslnych P III 800/133 wiec dlaczego dysk sie nie zglasza...i na koniec takie pytanie jak mam wyjac wtyczke zasilajaca z dysku twardego wlozylem i nie moge wyciagnac zaklinowala sie strasznie ciagnalem z calej pary i klops...przeciez tyle razy wyjmowalem :(

1. wtyczkę wyjmij przy pomocy śrubkreta. Wtyczka ma taki rant o który zaprzyj śrubokret na zasadzie dzwigni

2. wymień baterie jesli jest słaba,stara itd. koszt ok. 4 pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja kupilem komus ECS'a i dzialy sie takowe dziwne rzeczy, wlacznie z resetem biosu, po wymianie baterii zaczelo chodzic...takie g..ienko kosztuje 11 zeta!!!

ECS to zupełnie inna sprawa, JA spotkałem się z takim czymś w ECS k7s5a ( bo wtych to się najczęsciej działo) żę ani wymiana bateria, ani aktualizacja biosu nic nie pomagała, bios dalej się restartował... pomogła.... wymiana płyty :lol:

11 pln to dośc drogo dałes.. ja kupowałem za ok 4 pln

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale ze ladnie :) plyta to SY6VBA SOYO do czasu jak ja ja mialem wszystko bylo spoko chodzila jak marzenie i z czystym sumieniem mu ja sprzedalem ale jak tylko sprzet trafil do niego to od razu problemy...moim zdaniem moj stary komp za mna teskni ;)...jak czasami przychodze to wesolo pomrukuje i nagle znikaja problemy...ledwo wyjde zaraz zwis..he he co Wy na to ? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...