THORGAL Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Sprzedalem kumplowi moja stara plyte Soyo ktora ma teraz ok 3 lat ale byla mocno eksploatowana przeze mnie... :twisted: no i od kiedy on ja ma to dzieje sie dziwne rzeczy: - nie wlacza sie i trzeba z tylu wyjac i wlozyc wtyczke sieciowa - resetuje BIOS do ustawien minimalnych - nie wykrywa HDD albo wykrywa z opoznieniem... teraz chodzi mi glownie o padajacy dysk...proca juz nie krece, plyta stoi na ustawieniech domyslnych P III 800/133 wiec dlaczego dysk sie nie zglasza...i na koniec takie pytanie jak mam wyjac wtyczke zasilajaca z dysku twardego wlozylem i nie moge wyciagnac zaklinowala sie strasznie ciagnalem z calej pary i klops...przeciez tyle razy wyjmowalem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Sprzedalem kumplowi moja stara plyte Soyo ktora ma teraz ok 3 lat ale byla mocno eksploatowana przeze mnie... :twisted: no i od kiedy on ja ma to dzieje sie dziwne rzeczy: - nie wlacza sie i trzeba z tylu wyjac i wlozyc wtyczke sieciowa - resetuje BIOS do ustawien minimalnych - nie wykrywa HDD albo wykrywa z opoznieniem... teraz chodzi mi glownie o padajacy dysk...proca juz nie krece, plyta stoi na ustawieniech domyslnych P III 800/133 wiec dlaczego dysk sie nie zglasza...i na koniec takie pytanie jak mam wyjac wtyczke zasilajaca z dysku twardego wlozylem i nie moge wyciagnac zaklinowala sie strasznie ciagnalem z calej pary i klops...przeciez tyle razy wyjmowalem :( 1. wtyczkę wyjmij przy pomocy śrubkreta. Wtyczka ma taki rant o który zaprzyj śrubokret na zasadzie dzwigni 2. wymień baterie jesli jest słaba,stara itd. koszt ok. 4 pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Sprzedales koledze wyeksploatowane zwloki ? 8O nieladnie :x BTW, slaba bateria moze powodowac wiele roznych dziwow, wbrew pozorom czasem padaja, choc rzadko to sie zdaza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unnamed Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 ja kupilem komus ECS'a i dzialy sie takowe dziwne rzeczy, wlacznie z resetem biosu, po wymianie baterii zaczelo chodzic...takie g..ienko kosztuje 11 zeta!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 ja kupilem komus ECS'a i dzialy sie takowe dziwne rzeczy, wlacznie z resetem biosu, po wymianie baterii zaczelo chodzic...takie g..ienko kosztuje 11 zeta!!! ECS to zupełnie inna sprawa, JA spotkałem się z takim czymś w ECS k7s5a ( bo wtych to się najczęsciej działo) żę ani wymiana bateria, ani aktualizacja biosu nic nie pomagała, bios dalej się restartował... pomogła.... wymiana płyty :lol: 11 pln to dośc drogo dałes.. ja kupowałem za ok 4 pln Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
THORGAL Opublikowano 17 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2002 Wcale ze ladnie :) plyta to SY6VBA SOYO do czasu jak ja ja mialem wszystko bylo spoko chodzila jak marzenie i z czystym sumieniem mu ja sprzedalem ale jak tylko sprzet trafil do niego to od razu problemy...moim zdaniem moj stary komp za mna teskni ;)...jak czasami przychodze to wesolo pomrukuje i nagle znikaja problemy...ledwo wyjde zaraz zwis..he he co Wy na to ? ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...