Skocz do zawartości
Cumuulus

[pomoc]zasilacz Do Asus L 2000

Rekomendowane odpowiedzi

Cześc. Mam takie oto pytanie.Czy można wymienić w zasilaczu do ww. laptopa sama końcówke zasilacza(tzn ta wtykaną do laptopa??) Zasilacz sam w sobie działa ale kabel gdzieś w końcówce nie łaczy i chciałbym wymienić samą końcówkę. Czy jest taka możliwość?? Gdzie można kupić taka końcówke i czy w razie złego podłączenia istnieje możliwość spalenia sprzeta ??

Dzięki za pomoc

Bartek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że jest taka możliwość.

Końcówkę dostaniesz w pierwszym lepszym sklepie elektronicznym...

MUSISZ jedynie uważać na bieguny - tzn żebyś nie pomylił plusa z minusem...

Czy w razie złego podłączenia istnieje mośliwość spalenia sprzęta??

Hmm...

Wydaje mi się że w lapsie powinna znajdować się jakaś dioda, która uniemożliwiłaby przepływ prądu w przeciwną stronę ( + ewentualnie jakis bezpiecznik ). Ale jak to wygląda w praktyce nie wiem...

Reasumując - podłącz nową końcówkę zgodnie z biegunami i bedzie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście że jest taka możliwość.

Końcówkę dostaniesz w pierwszym lepszym sklepie elektronicznym...

MUSISZ jedynie uważać na bieguny - tzn żebyś nie pomylił plusa z minusem...

Czy w razie złego podłączenia istnieje mośliwość spalenia sprzęta??

Hmm...

Wydaje mi się że w lapsie powinna znajdować się jakaś dioda, która uniemożliwiłaby przepływ prądu w przeciwną stronę ( + ewentualnie jakis bezpiecznik ). Ale jak to wygląda w praktyce nie wiem...

Reasumując - podłącz nową końcówkę zgodnie z biegunami i bedzie dobrze.

Wtyczke kupiłem i ..okazało się, ze średnica wewnętrzna jest za duża i dalej sie nie laduje. Próbowałem różnych kombinacji i skończyło się na tym, że wtyczka się grzeje, a bateria sie nie ładujeCzy w Gdańsku można kupić taka wtyczke, jak tak to gdzie??

Dzięki za pomoc :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtyczke kupiłem i ..okazało się, ze średnica wewnętrzna jest za duża i dalej sie nie laduje. Próbowałem różnych kombinacji i skończyło się na tym, że wtyczka się grzeje, a bateria sie nie ładujeCzy w Gdańsku można kupić taka wtyczke, jak tak to gdzie??

Dzięki za pomoc :)

:mur:

Może inaczej. Jesli ktos z Was zna sklep, gdzie można kupic wtyczke, albo ma zasilacz do Asusa na zbyciu niech da znac. Komp jest mi potrzebny, a bez zasilacza to tylko kurz zbiera...

Dzieki za pomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poszukaj w okolicach skrzyżowania ul. Jesionowej z Al. Zwycięstwa (Gdańsk Wrzeszcz)...

Ewentualnie po lewej stonie Kartuskiej jak jedziesz na Siedlce z centrum - (gdzieś na długości 3/4 trasy z Huciska na pętlę tramwajową na Siedlcach)...

Tyle co mi przychodzi do głowy na tę chwilę... Jak coś mi sie przypomni to dam znac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi