Cumuulus Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Cześc. Mam takie oto pytanie.Czy można wymienić w zasilaczu do ww. laptopa sama końcówke zasilacza(tzn ta wtykaną do laptopa??) Zasilacz sam w sobie działa ale kabel gdzieś w końcówce nie łaczy i chciałbym wymienić samą końcówkę. Czy jest taka możliwość?? Gdzie można kupić taka końcówke i czy w razie złego podłączenia istnieje możliwość spalenia sprzeta ?? Dzięki za pomoc Bartek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 Oczywiście że jest taka możliwość. Końcówkę dostaniesz w pierwszym lepszym sklepie elektronicznym... MUSISZ jedynie uważać na bieguny - tzn żebyś nie pomylił plusa z minusem... Czy w razie złego podłączenia istnieje mośliwość spalenia sprzęta?? Hmm... Wydaje mi się że w lapsie powinna znajdować się jakaś dioda, która uniemożliwiłaby przepływ prądu w przeciwną stronę ( + ewentualnie jakis bezpiecznik ). Ale jak to wygląda w praktyce nie wiem... Reasumując - podłącz nową końcówkę zgodnie z biegunami i bedzie dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość cater Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) ??? Edytowane 31 Sierpnia 2014 przez cater Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cumuulus Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Oczywiście że jest taka możliwość. Końcówkę dostaniesz w pierwszym lepszym sklepie elektronicznym... MUSISZ jedynie uważać na bieguny - tzn żebyś nie pomylił plusa z minusem... Czy w razie złego podłączenia istnieje mośliwość spalenia sprzęta?? Hmm... Wydaje mi się że w lapsie powinna znajdować się jakaś dioda, która uniemożliwiłaby przepływ prądu w przeciwną stronę ( + ewentualnie jakis bezpiecznik ). Ale jak to wygląda w praktyce nie wiem... Reasumując - podłącz nową końcówkę zgodnie z biegunami i bedzie dobrze. Wtyczke kupiłem i ..okazało się, ze średnica wewnętrzna jest za duża i dalej sie nie laduje. Próbowałem różnych kombinacji i skończyło się na tym, że wtyczka się grzeje, a bateria sie nie ładujeCzy w Gdańsku można kupić taka wtyczke, jak tak to gdzie?? Dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cumuulus Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Wtyczke kupiłem i ..okazało się, ze średnica wewnętrzna jest za duża i dalej sie nie laduje. Próbowałem różnych kombinacji i skończyło się na tym, że wtyczka się grzeje, a bateria sie nie ładujeCzy w Gdańsku można kupić taka wtyczke, jak tak to gdzie?? Dzięki za pomoc :) :mur: Może inaczej. Jesli ktos z Was zna sklep, gdzie można kupic wtyczke, albo ma zasilacz do Asusa na zbyciu niech da znac. Komp jest mi potrzebny, a bez zasilacza to tylko kurz zbiera... Dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
focus85 Opublikowano 12 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2005 Poszukaj w okolicach skrzyżowania ul. Jesionowej z Al. Zwycięstwa (Gdańsk Wrzeszcz)... Ewentualnie po lewej stonie Kartuskiej jak jedziesz na Siedlce z centrum - (gdzieś na długości 3/4 trasy z Huciska na pętlę tramwajową na Siedlcach)... Tyle co mi przychodzi do głowy na tę chwilę... Jak coś mi sie przypomni to dam znac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...