SARUL Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) Chce kupic monitor LCD . Pytanie czy warto wydac troche wiecej kasy i kupic 19" czy 17" w zupelnosci wystarcza? Czy warto doplacic 500 zl i miec 19" zamiast 17"? Jesli tak to czy wybor Samsunga 970p jest godny polecenia?A moze Samsung 930BF? A jesli 17" to czy lepszy jest S 173p plus czy 770p? (wiem ze ten temat byl juz walkowany, ale moze teraz wiecej osob ma tez S 770p.) Pc - ta uzywam glownie do www, sporadycznie do edycji zdjec, gier i filmow. Prosze o porade. Dzieki Edytowane 5 Grudnia 2005 przez SARUL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskan Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 (edytowane) 19-ki ktore wybrałes róznią się rodzajem matrycy i czasem reakcji-to raczej główne kryterium w wyborze, rózne kąty widzenie-ale w tym akurat przypadku zastanowiłbym się czy te parametry w tych monitorach az tak bardzo decyduja o wyborze. Jednak myślę, że 17-ka całkowicie Ci styknie. Nie za bardzo widzę sens, przy tych cenach w ładowanie się w 19-kę. Praca z LCD po przeskoku z CRT bedzie wymagal od Ciebie trochę "cierpliwości" w przyzwyczajeniu się. Jeżeli chciałbyś w cos zagrać od czasu do czasu na 19-ce w jej natywnej rozdzielczości czyli 1280 x 1024 piksele to musisz miec mega-wypas grafę, chociaz oczywiście nie znaczy to, ze masz grać w takich rozdzielczościach. 770P ma DVI-I, 173p nie. Z kolei są tez tacy, ktorzy twierdzą, ze nie ma róznicy w jakosci obrazu ale... najlepiej by bylo gdybys mógl na podobnej konfiguracji sprzetu spraawdzic oba monitory w sklepie. Jest tez kwestia gwarancji na zdechle piksele i subpiksele. Poczytaj jaki producent, na co i najaki czas daje takie gwarancje. Myślę, ze nie stoisz trwardo tylko i wyłącznie nad wyborem w samsungach. Obie te 17-ki sa niezłe. PS. Sorki za gramę i orty alem se pisołek szybko ;) Edytowane 5 Grudnia 2005 przez Eskan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 5 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2005 ja mam samsunga 770P+ i musze pwoiedzie cże jest kapitalny te kolory naprawde full wypas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...