Skocz do zawartości
Gość razorex

Wrócił Z Serwisu.......... Samsung Sv0802n (nowy)

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj odebrałem mój dysk Samsung SV0802N, przedtem miałem taki sam ale miał bad sektory. Wymien ili na nowy

JEST FATALNIE

Włożyłem go i sformatowałem przy instalacji windowsa . Utworzyłem 1 partycję FAT32. Drugą stworzyłęm już w windowsie NTFS. Wszystko wyglądało dobrze do czasu gdy uruchomiłem winampa = piosenki zacinają. wogóle cały system przymula o grach już nawet nie wspomne TRAGEDIA :( Nie wiem co mozę być tego przyczyną. sformatowałem jeszcze raz , wgrałem na nowo windowsa, teraz mam 2 partycje FAT32. Nic to nie dało :(

Taśma jest dobra na 100%. Na starej 14 GB wszystko OK.

HD Tach

Szkoda gadać.

Odczyt 3.mbps, na mojej starej 14 - 81.2 mbps <płacze>

SMART z everesta

Raw Read Error Rate 51

Reallocated Sector Count 11

Seek Error Rate 51

Write Error Rate 51

Przypomian DYSK JEST NOWY(przynajmniej tak mi powiedzieli w serwisie gdy go dobierałem)

PE ES POOOOOOOOOOOOMOCY :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SZKODA GADAĆ

3.1 MB/sek ON SIĘ PRAWIE NIE RUSZA:((

Czy ktoś może mi pomóc ??????

Na tym pierwszym zdjęciu test się przerwał = błąd odczytu :(

post-107017-1133884668_thumb.jpg

post-107017-1133884723_thumb.jpg

post-107017-1133884757_thumb.jpg

Mam aktywny UDMA 6 wszystko wygląda dobrze mój stary dysk też jest podpięty do tej taśmy i działa normalnie :( Edytowane przez razorex

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

faktycznie szkoda gadać ten dysk nie jest nowy a juz na pewno nie jest w pełni sprawny, oddaj go

ale jeszcze bardziej dziwne jest zużycie procka ponad 90% :blink:

nie konecznie "Na tym pierwszym zdjęciu test się przerwał = błąd odczytu " ogolna sprawnosc napedu jest bardzo niska wiec trudno wyczuć co jest co

Edytowane przez Zawadaki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie dość że używany, to jeszcze bubel. Realokowane sektory - czyli co najwyżej został "wyzerowany" programem diagnostycznym producenta (jeśli kupowany w Action to tylko zdjeli partycje, nie bawią się w "poważniejsze" operacje).

Zapisz numer seryjny, ale wiem że stosują metodę "wymienimy na inny może się nie pozna" - oczywiście "inny" wybiera się losowo ze zwrotów klientowskich (często mają nawet stickery sklepu, nie tego w którym był kupowany).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Troche późno, ale co tam... ;) To jasne, że dysk jest daleki od doskonałości, ale jak Zawadaki zauważył: CPU Usage= 95%? Bardzo dziwne, tym bardziej, że poza kilkoma badami jast nieźle. Myśle, że masz coś ostro skopane w systemie - dla WinAmpa 3MB/s to 10x więcej niż potrzebuje. Zacinanie się programów jest spowodowane przeciążeniem procesora, a nie stanem dysku. Musisz sprawdzić który to proces tak obciąża CPU. Jeżeli to nie będzie sterownik dysku to dopiero masz problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi