Skocz do zawartości
OZON

Czy grafa siada?

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio oserwuję dziwne zjawiska w windzie :D

Tzn. zanikające literki na pulpicie oraz od czasu do czasu z systemu znika mi grafika, a raczej po restarcie winda twierdzi, że jest problem z wyświetlaniem obrazu z karty graficznej i obraz wygląda jak w trybie awaryjnym :(

po restarcie kompa wszystko wraca do normy; bez wyszukiwania nowego sprzetu.

nie jest to wina kręcenia karty, bo po odkręceniu karty i ustawienu magistrali na default też tak się dzieje.

problem znikających literek występuje tylko w AGP4x; zaś problemy z obrazem niezaleznie od ustawień transferu.

Wczoraj także miałem problem z włączenie AGP2x, powerstrip stwierdził, że płyta tego nie obsługuje, a pod BIOS'em wszystko jest włączone.

jest jeszcze jeden problem :twisted: , po restarcie kompa nagle zauważyłem, że zostały dokonane jakieś zmiany w BIOS'ie, chociaż nic nie robiłem; wyskakiwały komunikaty w stylu: updating ECSD success...

Jak to do cholery możliwe? 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołącze się do tego topiku bo od pewnego czasu mam dość podobny problem na starym kompie: co jakis czas po właczeniu BIOS zawiadamia mnie o "update ESCD success" a potem najczęściej Windows znajduje moją kartę jako nowe urządzenie i muszę reinstalowac stery. Sytuacja powtarza się bez względu na system operacyjny (98/Me/2000/XP). Konfig kompa: Celeron400, Abit BM6 (chipset BX), 192 MB RAM. Może przy okazji ktoś bedzie mógł pomóc także mnie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...