Zenfist Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Dobrze że sięo czymś dowiedziałemm, bo zenfist nawet do mnie nie zagadał w tej sprawie. Obecnie kompa ma mw rozsypce bo podsmażyłem biosa w mobo, jak postawie sprzęt na nogi to potestuję, jeśli Zenfist w ogóle mi to przyśle. ZEN, jakbyś miał wolną płytępod socket A to podeślij bo teraz nie mam na czym pracować. :D BENITO, niestety płytek na S.A nie mam. Ale zasilacza wyśle Ci jak tylko mi przyślą. Zarzuć mi na priv adres, gdzie wysłać zasiłke. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 lol dales rade 8rda3+ jestes wielki... ile go miales 3tyg? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 No nic poczekam na testy :DDD bo do konfa 3200 venice dfinf4 xfx 7800 gt wiec moz 400 vat bedzie minimum :DD a krecil nie bede .... goodram sie nie kreci :PP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krum Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 goodram sie nie kreci Oczywiście, że się kręci, jeśli trafisz na dobrą kość nawet bardzo dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcherry Opublikowano 9 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2005 No nic poczekam na testy :DDD bo do konfa 3200 venice dfinf4 xfx 7800 gt wiec moz 400 vat bedzie minimum :DD a krecil nie bede .... goodram sie nie kreci :PP yhym sama karta graficzna bedzie pobierac minimum 300 "vat".. Taki zestaw do tego nie krecony pewnie nigdy nie przekroczy realnych 150W.. Inna sprawa ze wiekszosc ekonomicznych zasilaczy moze posypac sie juz przy 200 watach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 (edytowane) przeciez na allegro wlasnie pojawily sie znacznie lepsze zasilacze od trojne w cenie 90zl... mowie o fsp 400 ma 2 linie 12v po 18a wiec nie wiem na co tu czekac wybor jest jasny:) Edytowane 10 Grudnia 2005 przez Overclocked Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 buuu jeszcze nie ma testu :DD a grafa przyjdzie lada dzien :DD ^^ Nic nic bede jescze cierpliwy pare dni :D A tak przy okazji to sa i tez inne zasilacze tanie chwalone jako te markowe tylko pod inna bandera ... mzoe sie to okazac dobrym zakupem :DD tak jak w przypadku napedow cd dvd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 13 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2005 Osobiście leje sie z takich zasilaczy, ale czekam na wyniki testów A nuż nas pozytywnie zaskoczy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość watow Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 pozytywnie zaskocza spaleniem kompa testuajcego :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Nie strasz, nie strasz... bo się BENITO wycofa :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Nie strasz, nie strasz... bo się BENITO wycofa :-). Dokładnie :-) Niebawem zasilacz powinien do nas dotrzeć i puszczamy go dalej B) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 14 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2005 Dokładnie :-) Niebawem zasilacz powinien do nas dotrzeć i puszczamy go dalej B)zanczy to że jeszcze go nie dostałeś z allegro ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 zanczy to że jeszcze go nie dostałeś z allegro ??No na to wygląda. Ale sie nie moge doczekać tego testu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poodel69 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 No to trzymamy kciuki:D Bo też akurat będę zmieniał zasilacz to poczekam;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Ja jeszcze nie dostałem z powrotem mobo. Jeśli mi odeslą jakiegoś gigabajta w zamian to się potnę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 yhym sama karta graficzna bedzie pobierac minimum 300 "vat".. Taki zestaw do tego nie krecony pewnie nigdy nie przekroczy realnych 150W.. Inna sprawa ze wiekszosc ekonomicznych zasilaczy moze posypac sie juz przy 200 watach. nie kapuje twojego posta w pierwszym zdaniu piszesz że sama karta będzie żreć min. 300W co jest bzdurą w drugim zdaniu zaś piszesz że jego zestaw nigdy nie będzie pobierał realnych 150W co również jest bzdurą jak możesz to rozwiń swoją wypowiedź Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 ... w pierwszym zdaniu piszesz że sama karta będzie żreć min. 300W co jest bzdurą... zeby nie bylo zaraz klotni daje obrazeczek :P nie robcie OT PS sam jestem ciekaw tego zasilacza :rolleyes: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 sam jestem ciekaw tego zasilacza :rolleyes:Mnie tez ciekawi, bo bede taki mial w zestawie, ktory niedlugo nabede droga kupna za pieniadze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildcherry Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 (edytowane) nie kapuje twojego posta w pierwszym zdaniu piszesz że sama karta będzie żreć min. 300W co jest bzdurą w drugim zdaniu zaś piszesz że jego zestaw nigdy nie będzie pobierał realnych 150W co również jest bzdurą jak możesz to rozwiń swoją wypowiedź pierwsze zdanie to ironia.. :rolleyes: W drugim zdaniu natomiast zadnej bzdury nie widze. Kolega powiedzial, ze komputera krecic nie zamierza wiec.. ile realnej mocy twoim zdaniem bedzie pobieral taki konfig ? Edytowane 15 Grudnia 2005 przez wildcherry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 (edytowane) ponad 200W w 3D, ale mniejsza o to :) Edytowane 16 Grudnia 2005 przez cavarr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 16 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2005 ->ed00s Używaj funkcji cytowania bo robi się nieczytelnie, koniec OT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ed00s Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 (edytowane) znam te zasilacze sam je testowalem ,widzialem bebechy i przypominaja wrecz kopia niemieckich PSU Hiper z gornej polki, smiem twierdzic ze robi je ta sama fabryka waga grubo ponad 2kg , duze czarne radiatory d:) wentyl 14cm cichy zaleta tych PSU jest to ze przy max obciazeniu nadal zachowuja normy napiec (odchyly) 3-4% wiec lepiej niz dzisiejsza norma ATX wedlug UPS testowany model 550 Tronje mial max 485W stable pracy wiec jest to i tak swietny wynik porownujac inne 500-600 PSU ktore i tak powyzej 500W nigdy nieposzly chyba ze w PEAK chwilowo moge z czystym sumieniem polecic zasilki Tronje za te cene nic lepszego niedostaniecie ,jeszcze nieslyszalem zeby komus sie skopsal ten zasilacz czy byly z nim jakies problemy a wszyscy uzytkownicy go chwala nawet gdy wczesniej mieli Chiefteca 350/400/480 czy Frotrona 350 a potrzebowali wiekszej mocy ;ktore tez nie sa zle a z 350W Frotron bije prym podajac na zew. ponad 405W i to przy stabilnej ciaglej pracy zarowno w idle czy stress wiec jak cos POLECAM ,napewno bedziecie zadowoleni z wyboru Miazga82 - napisal Orpucz tego to koles ktry je sprzedaje ma 70 negatywnych komentarz ... ludzie twierdz ze to oszust. gdzie ty to widzisz ?? albo ja slepy albo walisz glupa http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=3950450 ma tylko jednego neutrala i 100% pozytywow Skoro je testowales to czemu nie zrobiles zadnego opisu ??? jakos dziwnie to brzmi ale ja bym sie pochwalil gdybym testowal nowa czesc do kompa i do tego w tak atrakcyjnej cenie sory juz wiem jak cytaty sie pisze:> Edytowane 17 Grudnia 2005 przez ed00s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 zamówiłem go sobie na allegro ... kiedy bedzie jakiś test tego "cuda" jestem ciekaw czy 100zł poszło na daremne bądź też miła niespodzianka... ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poodel69 Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 To czekamy na pierwsze rewelacje:P chyba,że jak odpalisz to już nie napiszesz <_< Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meilbox Opublikowano 19 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2005 (edytowane) aktualnie nie mam sprzetu aby zasilke zameczyc na "amen" jestem w trakcie kompletowania ... obecnie duren 1300...:-/ Edytowane 19 Grudnia 2005 przez meilbox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) Ogólnie to robi to ACBEL Polytech. Zasilacz na bank nie ma tego co na tabliczce. Ale jest to solidna konstrukcja. Boli okablowanie - jest masakrycznie krótkie i ubogie jak na 550W potwora z 35A na linii +12V ;D Sorki za brak zdjęcia tabliczki. Jutro będzie... Ogólnie: +3.3V - 30A +5V - 32A +12V - 35A Obciążalność dla +3.3V i +5V = 200W Obciązalność dla +12V = 420W Obciążalność dla +3.3V & +5V i +12V = 500W Maksymalna moc 550W Standard wykonania... i tu uwaga! ATX 2.03AAA(P4) ;D Okablowanie: Rozłączana główna wiązka ATX12V 24-pin (20+4) Zasilanie procka ATX12V 4-pin Jedna wtyczka S-ATA Cztery Molexy 4-pin Jeden Floppy 4-pin Edytowane 20 Grudnia 2005 przez Zenfist Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) Wow ... no to powiedziłbym że jakoś ubogi ten zasilacz od środka!!! A krótkie kable to juz było wiadomo. Ile on waży? 0.5kg? Zastanawia mnie jedna rzecz ... po co wentyl jest do połowy zakryty? W opisie tego zasilacza autorzy mieli jednak racje ... wnętzrności są bardzo dobrze wentylowane ... jest tam tyle miejsca, że chyba drugi zasilacz sie tam zmieści! Teraz tylko czekam na testy wydajnościowe! @Zenfist: możesz wytłumaczyc "Standard wykonania... i tu uwaga! ATX 2.03AAA(P4) ;D" .... nie za bardzo sie znam na tych standardach. Jakie to ma znaczenie? Edytowane 20 Grudnia 2005 przez Miazga82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Nie ma takiego standardu. Tutaj masz większość: http://www.formfactors.org/formfactor.asp ATX12V v2.2 - Dla zasilaczy http://www.formfactors.org/developer%5Cspe..._public_br2.pdf ATX v2.2 - Ogólnie dla komputerów http://www.formfactors.org/developer%5Cspecs%5Catx2_2.pdf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Król jest nagi 8-). Maleńka PCB- wygląda jakby robiona do zasiłki chłodzonej wentylem 80x80 (ewentualnie 2 x 80x80). Coś mi się widzi, że PCB "na siłę" zostało wpakowane do obudowy z wiatrakiem 140x140. Pewnie w założeniu miało być 2 x 80x80 ale producent doszedł do wniosku, że takich zasiłek jest full na rynku. A że zasiłek z wentylem 140x140 nie ma (może jednak są? ale jest ich malutko) wypełnił tą lukę w rynku tym modelem. Radiatorki żałosne- też jakby do chłodzenia 80x80. Trzeba było sodnie rozszerzyć je u góry aby efektywnie chłodził je duży wentyl. IMO- nyndza... ale poczekajmy na testy wydajnościowe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 fakt faktem można śmiało wziąć dwa i złozyć 1100w pmpo full powera ;) było by i więcej kabli ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...