Junior.git Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Witam. Ostatnio zakupiłem nowy serwer. W związku ze zmianą adresu serwera, musiałęm także zmienić delegację DNS mojej domeny. Po zmianie delegacji, u moich znajomych wszystko smigalo a u mnie niestety nie. Stwierdzilem :" no tak, trza wyczyscic cache dns" , no to wchodze Start>uruchom>cmd> wklepuje ipconfig /flushdns ... i ... KLAPA :mur: mianowicie tak zostaje oto obinformowany : C:\Documents and Settings\junior>ipconfig /flushdnsKonfiguracja IP systemu WindowsNie można opróżnić pamięci podręcznej programu rozpoznawania nazw DNS: Niepowodzenie funkcji podczas jej wykonywania. próbowałem i innych komend, np. : ipconfig /displaydns (błąd : C:\Documents and Settings\junior>ipconfig /displaydnsKonfiguracja IP systemu WindowsNie można wyświetlić zawartości pamięci podręcznej programu rozpoznawania nazw DNS.) i wszystko co z DNS w ipconfig jest powiązane, poprostu ładnie mówiąc nie działa :( czy ktoś potrafi mi pomóc ? z góry dziekuję za rady typu format C: (dlatego że system ma pare tygodni, a nie lubie co chwile wszystkiego konfigurować) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 A w jakim stanie jest usuługa systemowa 'Klinet DNS'? Bo coś mi mówi, że jest zatrzymana ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...