berkut Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 yoshi, jest taka sprawa ze peltiery traca na sprawnosci gdy sa chlodzone za bardzo, przy -198C (azot) mialyby 0 sprawnosci, jedyne co by robily to grzaly sie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 widze, ze nawe najprostszego skryptu w php nie umiecie napisac Chcesz mi cos jeszcze powiedziec? Np ze jestem idiota? albo ze nie powinienem pracowac tam gdzie aktualnie pracuje i zajmuje sie programowaniem aplikacji web? A moze chcesz zrobic za darmo parenascie kilo kodu i nie popelnisz zadnego bledu? Reasumujac - jestes zalosnym pajacem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Blefuje koles z 2 peltiermi w kaskadzie by sie predzej zesrał :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 ano racja, nie zlookalem slowa "kaskadowe" :)))) gdyby typ cos takiego na serio mial to jego pelty skonczylyby podobnie do tych lisiaza =) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Dlaczego mialby by tak skonczyc ? Koles wcale nie napisal ze na tych samych napieciach chodzily, wystarczy zeby poobliczal sobie ciepelko, poprobowal i by smigalo tyle ze troche bez sensu wtedy 2x120 bo ten pierwszy moglby byc 94W np. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Wie ktoś może ile potrzeba tego azotu na dzień pracy kompa bo może to nie jest takie drogie. Jeżeli 5 zł za litr. Zaraz pisze maila do firmy, które produkuje ten cieky azot żeby się dowiedzieć ceny.http://www.krio-odolanow.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Undofen- w sumie racje ale zlookaj ze jakby 1 peltier byl ustawiony na te 90W to calosc moglaby tylko 30W ciepla przepompowac- P4N @ 2ghz daje lekko ponad 40- nie mam pytan jesli chodzi o 3.6ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undofen Opublikowano 18 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2002 Napisalem 90 W bo wiedzialem ze na pewno wystarczy, proporcje musialy by byc inne ten 90W musialby chodzic na mniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piszczel Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Mieszkam w Rzeszowie obok zakładu napełniania butli gazowych. Pytałem sie tam o ciekły azot i ... można kupić. Nie wiem ile kosztuje bo i tak w renkach go nie wezme.! A tak wogule to prosze mnie oswiecic co to jest kaskada na Peltierach (co to peltier to wiem) i jak mozna obliczyc to ciepelko) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adams_ Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 olej i zapodaj jakies testy tego pentiuma ;)) Niestety kolega już nie zapoda testów tego pentiuma... Nie mam pytan wiecej... komunizm, stalinizm! :evil: Nie wygodne? wywalamy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Lisek i Inni adminowie to swera wyzsza my im nie dorastamy do piet a dalej nie pisze bo dostane tez bana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 ban banem ktoś dostanie wylot to ma problem wymyśla se nowy nick wchodzi i po sprawie. I co to kurna ta kaskada? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 19 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2002 Jeżeli dobrze rozumiem to pewnie to, że dwa peltierki leżą na sobie. Tylko nie wiem czy to działa i czy dobrze rozumuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mighn Taghor Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Azot - w K-kowie na AGH i w Kombinacie (HTS), natomiast zamiast azotu możesz kupić butle z ciekłum tlenem (do spawarek) efekt podobny - tylko trzeba tlenik z domu wy...ć bo troche niezdrowy i o pożar łatwo.... Azot jest tani ale duar kosztuje w pi...e a butla do tlenu tylko koło 150zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacper_ExPC Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Chcesz mi cos jeszcze powiedziec? Np ze jestem idiota? albo ze nie powinienem pracowac tam gdzie aktualnie pracuje i zajmuje sie programowaniem aplikacji web? A moze chcesz zrobic za darmo parenascie kilo kodu i nie popelnisz zadnego bledu? Reasumujac - jestes zalosnym pajacem sorry - nie kcialem Cie obrazic, ale taki wlasnie jestem - tzn. pisze jak to powiedziales za darmo parenascie kilo kodu i nie popelnisz zadnego bledu z ta poprawka ze nie ZADNEGO ale PRAWIE ZADNEGO. nie jestem taki jak reszta wiary, ktorzy to licza w swoim fachu tylko i wylacznie na ka$e. oczywiscie musze utrzymac rodzine, ale po godzinach, jako hobbysta rowniez oddaje sie swoim pasja i nie biore za to zadnej kasy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Widzę że jednak przyjąłeś przeprosiny Liska.No to tera może podeślesz test tej swojej supermaszyny.Najchętniej wrzuć ccr2002 bo aż nie mogęsię doczekąc ile to pojedzie.pierwsze miejsce masz gwarantowane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Chcesz mi cos jeszcze powiedziec? Np ze jestem idiota? albo ze nie powinienem pracowac tam gdzie aktualnie pracuje i zajmuje sie programowaniem aplikacji web? A moze chcesz zrobic za darmo parenascie kilo kodu i nie popelnisz zadnego bledu? Reasumujac - jestes zalosnym pajacem sorry - nie kcialem Cie obrazic, ale taki wlasnie jestem - tzn. pisze jak to powiedziales za darmo parenascie kilo kodu i nie popelnisz zadnego bledu z ta poprawka ze nie ZADNEGO ale PRAWIE ZADNEGO. nie jestem taki jak reszta wiary, ktorzy to licza w swoim fachu tylko i wylacznie na ka$e. oczywiscie musze utrzymac rodzine, ale po godzinach, jako hobbysta rowniez oddaje sie swoim pasja i nie biore za to zadnej kasy... no a co z tymi wynikami może jakiś 3dmark2001 :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 myślał ktoś o ciekłym helu ( 4,2 Kelwiny, ok -269 C) ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Widzę że jednak przyjąłeś przeprosiny Liska.No to tera może podeślesz test tej swojej supermaszyny.Najchętniej wrzuć ccr2002 bo aż nie mogęsię doczekąc ile to pojedzie.pierwsze miejsce masz gwarantowane.Jak on podeśle testy to jestem zakonnica. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
millor Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Ja miałem wypalane coś na rence azotem. Parował ze hoho Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Ja mam tego cuda 5 litrow 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackk Opublikowano 20 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2002 Wie ktoś ile tego się zużywa np na 24h pracy kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...