Skocz do zawartości
ulti

Zmienic Konstrukcje Producenta

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Myslalem nad zwiekszeniem wydajnosci i naturalnosci dzwieku w moich glosniczkach zestawu logitecha z-680

Oryginalnie maja one plastikowe obodowy

Przyznam ze bardzo solidne bo mocno uzebrowane od srodka wiec az tak nie oddaja tego plastikowego dzwieku za co im chwala

Ale jak wyjalem glosniczek to naszla mnie chec na wypelnienie tego glosniczka np gapka albo korkiem albo czym kolwiek

I stad moje pytanie dla naprawde zaawansowanych audiomaniakow

Jakm materialem najlepiej wypelnic

czy wypelnic cala objetosc glosnika czy tylko scianki i czy w ogole to cos da???

Chcialbym tez spytac w przypadku gdy by to nic nie dalo czy moze np zakupic jakies same obudowy z drewna lub mdfu i wlozyc w nie te glosniczki?

Za wszelkie sugestie i pomoc serdecznie dziekuje i zycze udanego dnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wydaje mi się, że nie ma sensu tam nic wkładać. Dlaczego? Bo to są malutkie głośniczki satelitarne, które sprawdzą się przy filmach i grach, a wypełnianie ich czymkolwiek raczej nie przyniesie żadnych korzyści. Obudowy można samemu zrobić ale czy warto?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sensu, plastik to plasitk, nei ma po co tam ladowac gąbki. Możesz zrobić obudowe z drewna ale jak usłyszysz różnicę w dźwięku to gratuluję. Może lepiej jak masz już takie ambicje, to sklep sobie coś lepszego sam ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi