bartek_bart Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 witam bardzo długo nie byłem na forum i długo też nie interesowałem sie sprzętem ( ze względu na pobyt za granicą ) wieć prośze u wyrozumiałoś! użyłbym opcji szukaj ale z braku czasu jest to utrudnione a zalezy mi na szybkiej odpowiedzi! sprawa wygląda tak mam okazje sprzedac moją kosc 512 pc400 i chciałbym kupic do pary 2x512mb ddr2 tak żeby mieć juz na przyszłość ( w następnym roku chce zmienic platforme proca i grafe ) ale nie wiem czy na obecniej płycie bedzie działac ta pamieć?? ( mam abit NF7 ) gdyż jest miedzy tymi pamieciami róznica w ilości pinów? jesli nie ta pamięc to jaka żeby miała jakis zapas i zeby mi słuzyła po wymianie platformy! prośze o pomoc i z góry dziękuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Pamięci DDR i DDR2 są zupełnie inne (piny i ilość danych na takt). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Pamięci DDR i DDR2 są zupełnie inne (piny i ilość danych na takt). czyli rozumiem ze nic z tego :-| a pamięci ddr np 533mhz mogę włozyć?? bedą działały na 333 lub 400mhz?? jakie obecnie sprzedawane płyty obsługują ddr2?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Tak można włożyć np. DDR 533 CL 3 i będzie on pracował przy 333 jako CL 2 a przy 400 CL2,5 (zgodnie ze spec). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...