Skocz do zawartości
Beerd

Toshiba Tecra 8100 I Wi Fi

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, sprawiłem sobie tego lapka z tematu i mam problem z instlacją karty wi fi, jest to D-link DWL 650 rev. B4.

Laptop normalnie ma możliwość podpięcia 2 kart PCMCIA 16 bit lub jednej 32, karta Wi Fi jest 32 bitowa, wszystko robię jak w instrukcji niestety karta nie działa, nie widac jej w programie D-link'a a w Menedżer Użądzeń jest "kontroler sieci" którego nie daje rady zainstalować. D-link na stronie podaje że powinno się mieć najnowszy bios w lapku, to mam, kiedy próbuję zainstalować ręcznie wyskakuje ze w podanej lokalizacji nie ma sterowników sprzętu. System to Win Xp Pro bez Service Packa.

Jakieś pomysły? Czekam na maile od D-link'a i Toshiby ale to może potrwać.

Edytowane przez BeerdMan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kiedys tak mialem na compaqu i karcie wi-fi jakies noname, pomoglo zainstalowanie (zaraz po instalacji karty tez pisalo ze w lokalizacji gdzie jest sterownik karty, go nie ma) programu do monitorowania polaczenia lapek byl na procku k-6-2, a bios byl taki sam od nowosci (dzine to troszke ze w nowszym kompie kaza ci aktualizowac bios zeby wi-fi na pcmcia dzialal)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi