Skocz do zawartości
SzymekCK

Wyświetlacz W Kompie Z Telefonu :)

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka wszystkim :)

Jestem nowy ( to mój pierwszy post :)

Siemka jestem Szymek z Kielc i modingiem sie interesuje od tygodnia:P

I mam pytanie Mam obudowe Tracer diablo i na froncie mam plastikowe kułko w miejscem w środku i w to miejsce chciałbym wsadzicmonohromatyczny albo kolorowy wyświetlacz od jakiegoś telefonu

Czy to jest wogóle mozliwe zeby to podłączyć ?? mono to wiem ze trzeba do tego wielkiego portu drukarki podlączyć a kolorowy to mi kumpel gadał że do karty graficznej sie da :o i bedzie na nim pokazane to co na maonitorze tylko w słąbszej jakości czy to prawda ??

Z góry dzięki i pozdro 4 all :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eh......

1797208[/snapback]

a kolorowy to mi kumpel gadał że do karty graficznej sie da i bedzie na nim pokazane to co na maonitorze tylko w słąbszej jakości czy to prawda ??"

o_0 fajnych masz kumpli ;]

Edytowane przez Morf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol wielkie dzieki :)

Dzięki Kedzilowi dowiedziałem sie że kUłko sie pisze przez Ó (kÓłko)

A tobie morf dzięki za odpisanie na temat :)

pozdro

A jeszcze mam pytanie do bardziej zaawansowanych moderów :)

Czy rozdzielczość wyświetlacza jest dowolna czy są jakieś ograniczenia

i co z podlączeniem kolorowego lcd ?? bo z tego artykułu wynika że monohroma da sie podłączyć bez problemu

a i najważniejsze pytanie

Czy da sie podlączyć kolorowy wyświetlacz lcd np. od nokii 7650 176 x 208 pikseli 65k kolorów do karty graticznej zeby służył jako dodatkowy monitor ??

Tylko prosze o poważne odpowiedzi

z góry wielkie dzięki

Edytowane przez SzymekCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widze ze robi sie coraz gorecej na punkcie bledow ort :)

Wyswietlacz z nokii pod vga ? Wydaje mi sie ze najmniejszego sensu nawet nie ma bo toz to za male jest - juz lepiej sie meczyc i podpiac wyswietlacz z PSOne albo jakas stara matryce z laptopa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur:

jestes nowy i od raz nielubiany za takie glupie pytania na pal, zeby bylo lepiej osolony pal, zatluc, zbanowac :twisted:

tiaaaa od 7650 da jak najbardziej podpiac pod vga ale wtedy musial bys odlaczyn monitor i pracowac na tym malym lcd bo niestety jeszcze nikt nie znalazl sposobu na skuteczne rozdzielenie sygnalu alfa od beta zeby lecial na monitor i na lcd od 7650 moze ty tego dokonasz ?? bylo by bosko :)

powodzenia

post-10321-1133888951.jpg

Edytowane przez Andrew^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol widze ze na tym forum sa cool ludzie

Zawsze można na nichh liczyć i pomogą w potrzebie :lol:

już mi sie tu nie podoba a jestem na nim pól godziny :/ :mur:

...bo na forum nie chodzi o to, żeby zakładać po raz kolejny podobny temat i udawać, że nie ma się innego wyjścia. najpierw należałoby użyć opcji SZUKAJ. ja mam wyświetlacz od nokii 3310 w swojej budzie i udało mi się zmontować odpowiedne 'międzymordzie' do niego bez zakładania kolejnych tematów - pytań. po prostu trzeba się trochę wysilić. i nie ma tu znaczenia kto kogo lubi a kogo nie...nie ma również znaczenia to, że jesteś nowym użytkownikiem. każdy za założenie bezsensownego tematu zostaje TU napiętnowany.

...Jeżeli interesuje Cię zamontowanie monochromatycznego LCD od nokii to polecam LINK

EDIT:

widzę, że wkleiłem ten sam link co Morf B)

Edytowane przez kedzil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mod nie robie OT a jak tak to sory :)

Posluchaj i bardzo dobrze ze Ci sie tu nie podoba :) bo nie potrzeba nam ludzi ktorzy zasmiecaja forum tylko pomagaja rozwiazac problemy albo wniesc cos nowego do modingu, a jak napiszesz ze nie bylo topicow o lcd do kompa od komorkow to cie zdziele bo sam dawalem najmniej ze 3 razy linki schematy i programy tak samo inni userzy, a jak bys chcial sie dowiedziec czegos o kolorowych lcd od komorkow to wystarczylo wpisac w goooglach a wywali ci lcd-info a tam na pierwszej stronie byly kolorowe lcd i art o nich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kompa we lbie ?? nieeeeeee :D nieee myslisz sie :D kompy to przeszlosc :P a do modyfikacji wpadam zobaczyc czy ktos wymyslil cos nowego ew. pomoc komus kto wymyslil cos sensownego ale potrzebuje pomocy przy tym

Edytowane przez Andrew^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam tylko jedno pytanko do autora topicu.. jak sobie wyobrażasz pracę z windowsem na wyświetlaczu od komórki? bo ja nie za bardzo ;]

a co do podłanczania lcd monochromatycznego to są dwa takie artykuły, jeden na mod-planet a drugi na night modders, wystarczy tam zajrzeć ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na tweaku zanim napiszesz pierwszego posta powinieneś przynajmniej 2 misiące tylko czytać...wiedziałbyś że powtarzasz pytania które juz były... Pozatym nie dziw się ze nie chcemy odpowiadaćna coś.. jesli co meisiac przychodzi nowy typ i pyta jak podłączyć wyświetlacz od telefonu :)

Wszystko da sie podłączyć... wszystko i do wszystkiego... to zawse jest kwestia opłącalności, ukłądów sprzęgających, oprogramowania.... w wieksosci wymyślnych przypadków.. to nawet zaawansowany elektronik miałby problemy z uruchoamieniem takiego zestawu... o noobach nie wspomne.. to dla nich mission impossible... (dla nich są gotowe urządzenia-zestawy w sklepach do kupienia...) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lol widze ze na tym forum sa cool ludzie

Zawsze można na nichh liczyć i pomogą w potrzebie :lol:

już mi sie tu nie podoba a jestem na nim pól godziny :/ :mur:

Bo tutaj trzeba czytac, a nie zakladac zbedne/powtarzajace sie topici, LENIU :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko się da ;] Można np podłączyć kompa do ogrzewania podłogowego ale po co ? :>

Jesteś na forum dopiero 11 godzin a już swoimi kilkoma topicami (chodzi mi zwłaszcza o ten na testowym) pokazałeś swoją głupotę ...

Założe się ,że nie czytałeś regulaminu ani żadnego FAQ'u zanimin napisałeś te tematy ... Dowodem na to jest twój sig ;]

Jak dla mnie możesz WYJŚĆ !

Korci mnie jedno pytanie - Na cholere Ci ten wyświetlacz od nokii ? Jaki to ma sens ? Poprostu chcesz mieć "bajer" w budzie ? <_< oO

Edytowane przez kev

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Korci mnie jedno pytanie - Na cholere Ci ten wyświetlacz od nokii ? Jaki to ma sens ? Poprostu chcesz mieć "bajer" w budzie ? <_< oO

jak to po co ...

bedzie bardziej Elo ... juz ma tracera to teraz tylko nokia ;] ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carlos ssij pajacu :lol:

A mam pytanie czy da sie do kompa podlączyć więcej niż 1 wyświetlacz ??

Jak tak to co trzeba kupić ?? jakiś rozgałęźnik czy coś bo jest 1 port w kompie żeby podlączyć??

W jednym momencie mozesz mieć podłączone nawet 3 "wyświetlacze". Moga to być 2

monitory i 1 telewizor. Zamiast monitora LCD można podłączyć projektor i wtedy

będziesz miał taki wielki "wyświetlacz" że ledwo to ogarniesz wzrokiem.

Na takim wielkim czymś proponuję włączyć Pokemona. Koniecznie w nocy!

Być może coś Ci się przestawi w głowie i zaczniesz pisac na tym forum po ludzku.

Edytowane przez Lumperator

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi