POWER BY AMD Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Mam takie głośniczki jak na zdjęciach są one juz leciwe, kupiłem je za grosze, były w takim stanie jakim są (troche dorżniete) tylko średnio tonówki w nich wymieniłem bo jeden nie grał a drugi skrzeczał jak sie dało głośniej albo w ogóle nawet jak cicho to skrzeczał na niektórych dzwiękach ogólnie grają b ładnie jak dla mnie, wspierane są tubą którą tez widac na zdjęciach (robiłem ja pare łądnych latek temu jak nie miałem jeszce najzieleńszego pojecia o audio z tąd raczej mało trafiony głosnik został w tedy zakupiony) tuba i głosniki pracują pod oddzielnymi wzmachami dzwiekówka z płyty krosuje mi od 75hz na tube nie obciazam w tedy basówek z głosników Wiec teraz o co mi chodzi :P Chodzi mi o to że zbliza sie sylwester :) trzeba sobie audio podszykować co byscie radzili tutaj dokupić zmienić wymienić ? kiedyś rozbierałem te głosniki to basówki mają tylko 40w wydaje mi sie ze mozna by je wymienić na coś z większym zapasem mocy tylko nie chce kupic jakis głosników co nie bedą pasować do takiej skrzyni cięzko znaleśc oś konkretnego na temat tych głosników moze lepiej sprzedać je w ogóle i kupić coś nowego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CuBa Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Napisz pierw budżet, cele jakie ma spełniać, pomieszczenie w jakim ma grać :) Co do celi wymień czy czujesz różnice miedzy kolumna za 2000 zł a 20000 zł ;] Sądząc po sprzęcie to raczej coś niskobudżetowego tak więc zacząłbym od wymienienia tych 2 głośników niskotonowych. W drugim najprawdopodobniej też chodź nie ma zdjęć drugiej kolumny co do suba kto to robił ? Znał się na rzeczy chociaż ? Przydałoby się zakupić wzmacniacz z troche lepszego zdarzenia no ale to oczywiście od budżetu zależy. Troche trudno będzie znaleźć kupca ale jeżeli Ci się uda to nic na przeszkodzie. Sądze że pkt. wyjściowym dla Ciebie do zakupu mogą być Altusy 140 wzwyż (wydatek ok. 250-300 zł) + wzmacniacz ok. 300 zł no i coś już jest tak ogólnie rzecz biorąc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 sub robilem ja dawno temu jeszcze jak myślałem ze głosnik to trzba włozyć w skrzynke i zroibc dziurke na bs ostatnio została troche policzona i okazało sie że zeby sub zagrał to trzeba go zamknąć w duzej budzie wiec tak tez sie stalo chociaz buda jest jeszce troche zamała (kiepsko nadający sie głosik arn312 8ohm ) no budrzet ma być nie duży na pewno nie przekraczający 200zł myśle ze chodziło by za wymiane basówek i wysokotonóek w rych glosnikach unitry, kwestia odpowiedniego dobrania ich, jezeli koszt odpowiednich bedzie wiekszy rozłoze se to na raty i w pózniejszym czasie dokupie pozostałe glosniki takie duze głosniki powinny potrzasać ostro chatą a ona są wydaje mi sie stosunkowo małej mocy jak na te gabaryty pokój to 4x3m ale niedługo beda grały w sporo wiekszym i na róznych okazjach na ktorych je wykozystuje graja w sporo wiekszych pomieszczeniach i są po prostu za ciche Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...