GOS Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 (edytowane) Witam! Mam plyte glowna Shuttle AK12A i bios'a zaktualizowanego do wersji AS0H. Chcialbym sie dowiedziec czy na moja plyte wejdzie sempron 2600+??? Niby w historii bios'ow te plyty jest napisane ze po wgraniu bios'u AS0G (poprzednika mojego) plytka bedzie obslugiwac procesory 2600+, ale athlony, aj chce kupic semprona. Oto link do historii bios'ow mojej plytki: historia bios'ow Edytowane 6 Grudnia 2005 przez GOS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 raczej nie wejdzie tzn. pwonienen dzialać, ale nie będzie działać z taką częstotliwościa z jaką powinienen, bo płytka nie obługuje fsb 166 (chyba że w biosie możesz sobie takie ustawić to wtedy powinno działać). a procek wymaga fsb 166. no i pamięci też musisz mieć dostosowane pod fsb 166. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GOS Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 raczej nie wejdzie tzn. pwonienen dzialać, ale nie będzie działać z taką częstotliwościa z jaką powinienen, bo płytka nie obługuje fsb 166 (chyba że w biosie możesz sobie takie ustawić to wtedy powinno działać). a procek wymaga fsb 166. no i pamięci też musisz mieć dostosowane pod fsb 166. W takim razie jaki najlepszy procek moge zamontowac na tej plycie??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 chyba athlona 2600+. teoretycznie to możesz wsadzić kazdy procek który działa na fsb 133 (266 efektywne). ale w praktyce różnie to bywa. albo jakis athlon mobile (np taki jak mój z podpisu działa domyślnie na fsb 133), tylko nie ryzykowałbym z nim bo trudno powiedzieć czy twoja płyta chciała by z nim współpracować ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Na 98% taki sempron ruszy - tylko nie z FSB333, a FSB266. Czyli z dużo nizsza czestotliwoscią: ~1500 zamiast ~1800 MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...