paczka01 Opublikowano 24 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2006 Witam, ja tez dostalem swoje pamieci, tez jestem po testach i tez jestesm srednio zadowolony 1. moja plyta nielubi CL3 :/ zadne ustawienia na cl3 nie daja stabilnosci 2. Jakos udalo mi sie je zmusic do stabilnej pracy na 2,5-3-3-11 2,6V 195 fsb, stabilne w S&M i Pi16M Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lipa_ml Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 te kostki lubią 1Tdokładnie jedna moja kostka chodzi na 585 mhz 3-4-4-4-8 na 1t (z 40 tygodnia 2005) a druga max 540 mhz 3-4-4-4-8 na 1t (83 tydzień) w dualu teraz mam puszczone na 510 mhz 3-4-3-3-7 mysle ze to są najlepsze pamięci za taka kase Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
!Gacek! Opublikowano 28 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2006 (edytowane) moja płyta to MSI K8T Neo2, proc A64 3000+@3200+ Przyszła do mnie właśnie nowa pamięć. TwinMos 512mb cl 2.5 pc3200. Posiadam juz jedną taką kość, ale ... no właśnie. Te które miałem są dwustronne, a przyszła jednostonna :? (ale są na tych samych kościach Mtec'a) No nic, pomyślałem i wzięłem sie za montaż. załączyłem je tak zeby uzyskac dual czyli kośc-pusty-kośc-pusty uruchamiam kompai nic czarne tło. no nic zamieniłem miejscami kostki...tez nic. W koncu przypomniałem sobie, że w biosie mam jeszcze podniesione taktowanie pamiątek. Ale ustawienie na domyslne tez nie pozwoliło pamiątkom wstac w dualu. W końcu podenerwowany włożyłem je tak: kość-kość-pusty-pusty Tym razem pamięci poszły nawet przy taktowaniu szyny 222 MHz. Jest tylko jedno ale.Po sprawdzeniu Everestem zauważyłem że czas dostępu wynosi teraz około 80 ns a przy jednej kości wynosił niespełna 50 ns. jest to wynik, jak sie okazało tego że moja płyta nie bardzo toleruje takie ustawienie kości i puszcza je w trybie 200MHz (zamiast 400MHz) Będe więc musiał wymienić jedną z kości Pytanie więc: lepiej zainwestowac w drugą kość dwustronną czy może lepiej w drugą jednostroną?? Prosze o pomoc. Bardzo mnie zdenerwowała ta sytuacja :/ jeszcze jeden problem: dlaczego gdy włoże tą kość jednostonną (samą) do pierwszego slotu to mi nie nie strtuje komp a jak włoże do drugiego to juz idzie :/ Edytowane 28 Stycznia 2006 przez !Gacek! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz_1987 Opublikowano 2 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2006 Macie moze link do aukcji na allegro z tymi samsungami albo do tej firmy Return bezposrednio :D :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KisiuReal Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 Jam mam 2x512 dual i mi śmigają mam już 1 rok i nigdy z nimi niemiałem problemów! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...