Skocz do zawartości
mocio

Pomozcie --> Sata Maxtor + Gigabyte Problem Z Winda.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Zanim opisze problem i wy zaczniecie sie wku.. ze juz taki post byl.. Ok byly taki posty dokladnie 2 znalazlem, aczkolwiek w zadnym nie znalazlem wyjasnienia swojego problemu, a nawet postepujac wg tego co bylo w tych postach napisane nie udalo sie problemu rozwiazac.

Problem jest nastepujacy:

Zlozylem kompa, uruchomilem w biosie dysk sata, wlozylem plytke od wina, zalozylem partycje i zaczalem format. Nastepnie zaczelo wgrywac pierwsze pliki instalacyjny i wtedy zaczynal sie problem reset kompa albo przay 2, 15 albo 40%. z reguly przy 2:)

Patrzylem w biosie po kolei funkcje odpowiedzialne za sata i nic. Zgralem na dyskietke stery do raid i wgrywalem je po nacisnieciu f6 przy wgrywaniu windy i dalej kicha..

PLYTA: GIGABYTE GA-K8VT800PRO

DYSK: MAXTOR sata 120GB

Tutaj sa manuale do plyty: http://tw.giga-byte.com/Motherboard/Suppor...VT800%20Pro.htm

Bede wam bardzo wdzieczny jezel mi pomozecie. Zlozylem ten komputer dla znajomego i juz sie nie zmiescilem w terminie wiec...

z gory dziekuje za pomoc. pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zlozylem kompa, uruchomilem w biosie dysk sata, wlozylem plytke od wina, zalozylem partycje i zaczalem format. Nastepnie zaczelo wgrywac pierwsze pliki instalacyjny i wtedy zaczynal sie problem reset kompa albo przay 2, 15 albo 40%. z reguly przy 2:)

Sprawdź pamięci, to może być uszkodzenie RAM albo błędy na płytce z windowsem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o pelniejszy konfig: to plyta gigabyte (jak w pierwszym poscie), procek A64 3000 754. Zasilacz to jakas nie firmowka Ibox (DR-C400ATX) niby 400W:), ale bezprzesady win powinien sie nagrac:)

Natomiast jezeli chodzi o ram to wkladalem od innego kompa i tez nic, zmienialem tasmy, inny padek cd.. 2 rozne instalki od XP z sp1 i sp2, winME i tez kicha.

Np rozmawialem wczoraj ze znajomym to on dostal z plyta abita steriwniki silicon na dyskietce bootawnej i mu je wgralo i wtedy dopiero mogl wina nagrac.. Ja takiej dyskietki nie mam, patrzylem co jest na plytce ale sa sterwniki sata raid ktore sie wgrywa przy nacisnieciu f6, ale przeciez raid to jest kilka dyskow, pomimo tego tez probowalem i nie wychodzilo.

Nie wiem... moze macie jeszcze jakies pomysly??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi