Cruel Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Witam. Po zmianie sprzętu, straciłem Soundstorma na rzecz karty zintegrowanej... No i przydałoby się coś w to miejsce kupić. Nie chcę jednak przepłacać za coś, jeśli nie odczuję różnicy - stąd moje pytanie. Za dźwięk odpowiada u mnie kino domowe Sony - wzmaczniacz STR-KSL5 i głośniki 5.1 (5x80W + 120W). To wszystko mam podłączone do kompa, tymczasowo zintegrowanej karty. Zależy mi w 70% na muzyce (mp3 i ape) i 30% na jakości dźwięku w grach. W związku z tym, jaką kartę muzyczną jest sens kupić w mojej sytuacji? Stać mnie wprawdzie na x-fi, jednak nie wiem czy jest sens to kupować - nie wiem, czy jest odczuwalna różnica wobec np. Audigy2 czy nawet Audigy1. Proszę o opinie, z góry thx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 15 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2005 Tak sobie myślę że warto by było wykorzystać to twoje 5.1 ale z drugiej strony piszesz że głównie do muzyki potrzebujesz... Nasuwa mi się na myśl jedna karta... Terratec Aureon 5.1 Sky (już tu było o niej pisane) Myślę że sprawdzi się w 100%, bonusowo nie wydzasz na to 500zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Znalezienie tego Sky będzie nieco trudne, Sirius już z cennika to wycofał, widać więc że pomyłka. Na allegro widziałem jedynie wersję Fun za 80zł - ale jej nie polecacie szczególnie... Faktem, że do muzyki potrzebuje, ale w gry gram i filmy oglądam, więc te 5.1 tak całkiem odchodem nie stoi - także zdolności dźwiękówki w kwestii dźwięku przestrzennego też byłyby pożądane. Jedyna rzecz za którą na pewno brać się nie będę to tworzenie muzyki... Ciekaw jestem strasznie czy przydatność X-Fi z czasem będzie większa, czy skończy się na marketingowym bełkocie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek-83 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 W takiem razie A2 ZS ? (w esc chyba są) i masz 250 zł w kieszeni :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Hm... A jak wygląda porównanie Audigy2 OEM z A2 ZS? Pytam, bo nie wiem czy mam sobie zacząć w brodę pluć, że nie kupiłem takiego oema kiedy jeszcze po 109zł były.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...