Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Po zmianie sprzętu, straciłem Soundstorma na rzecz karty zintegrowanej... No i przydałoby się coś w to miejsce kupić. Nie chcę jednak przepłacać za coś, jeśli nie odczuję różnicy - stąd moje pytanie.

Za dźwięk odpowiada u mnie kino domowe Sony - wzmaczniacz STR-KSL5 i głośniki 5.1 (5x80W + 120W). To wszystko mam podłączone do kompa, tymczasowo zintegrowanej karty. Zależy mi w 70% na muzyce (mp3 i ape) i 30% na jakości dźwięku w grach. W związku z tym, jaką kartę muzyczną jest sens kupić w mojej sytuacji? Stać mnie wprawdzie na x-fi, jednak nie wiem czy jest sens to kupować - nie wiem, czy jest odczuwalna różnica wobec np. Audigy2 czy nawet Audigy1. Proszę o opinie, z góry thx.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak sobie myślę że warto by było wykorzystać to twoje 5.1 ale z drugiej strony piszesz że głównie do muzyki potrzebujesz...

Nasuwa mi się na myśl jedna karta... Terratec Aureon 5.1 Sky (już tu było o niej pisane)

Myślę że sprawdzi się w 100%, bonusowo nie wydzasz na to 500zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalezienie tego Sky będzie nieco trudne, Sirius już z cennika to wycofał, widać więc że pomyłka. Na allegro widziałem jedynie wersję Fun za 80zł - ale jej nie polecacie szczególnie...

Faktem, że do muzyki potrzebuje, ale w gry gram i filmy oglądam, więc te 5.1 tak całkiem odchodem nie stoi - także zdolności dźwiękówki w kwestii dźwięku przestrzennego też byłyby pożądane. Jedyna rzecz za którą na pewno brać się nie będę to tworzenie muzyki...

Ciekaw jestem strasznie czy przydatność X-Fi z czasem będzie większa, czy skończy się na marketingowym bełkocie :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi