Neuer Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zastanawiam się bardzo nad tym co się stanie gdybym dysk twardy z mojego kompa (pentium 500 MHz, Msi 6163, Sound B. live, geforce 2 mx agp) włożył do zupełnie nowej maszyny z nowymi podzespołami i ją uruchomił? Czy windows xp wystartowałby normalnie, kręcac coś przy uruchamianiu, już na pulpicie, czy miałbym jakiś dead screen? Bo to dla niego byłby niezły szok chyba (slot1-->lga775, agp-->pci-e, sdram-->ddr2 i takie tam inne). Może ktoś już robił podobny eksperyment? I co mu okienka pokazały? Jeśli pokazały... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Do wyboru 1. NIe uruchomił by się 2. BSOD 3. Wieszał by się podczas pracy 4. Sypał by błędami A tak poza tym musiał bys go aktywować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zastanawiam się bardzo nad tym co się stanie gdybym dysk twardy z mojego kompa (pentium 500 MHz, Msi 6163, Sound B. live, geforce 2 mx agp) włożył do zupełnie nowej maszyny z nowymi podzespołami i ją uruchomił? Czy windows xp wystartowałby normalnie, kręcac coś przy uruchamianiu, już na pulpicie, czy miałbym jakiś dead screen? Bo to dla niego byłby niezły szok chyba (slot1-->lga775, agp-->pci-e, sdram-->ddr2 i takie tam inne). Może ktoś już robił podobny eksperyment? I co mu okienka pokazały? Jeśli pokazały... :D wiesz probowalem dysk z xp zalanczyc pod roznymi kompami. i tak mojego xpka pod celeronem 433 196 mb ram sdr (moja konfiguracja w opisie) i to samo u ojca w pracy jest celern 1200 128 mb ramu przynioslem dysk do domu win xp nie startnal w ogole. przy win98 moze by dzialal powoli slamazarnie ale dzialalby a xp chyba nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 to zalezy w sumie niewiem od czego.Udało mi sie odpalic system z przesiadki z antka 64bit 2800+ nf3 250gb na bartonie 2500+ kt400.OCzywiście najpierw przez awaryjny usunąłem stery nvidii i system działą do dzisiaj bezproblemowo :] . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 moj win pzrezyl pzresiadke z n2 na nf3 i wkoncu na nf4 :D tyle ze po kazdej zmianie hardware musial troszke sie natrudzic zeby system sie nie sypal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deserted Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Instalowałem XP Pro na celeronie 533, gf 3ti, 256ramu, później dysk został uruchomiony na innym sprzęcie (dokładnie nie wiem jakie parametry, grafika riva tnt), nie było żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 ale naprzykłąd przesiadka z via na nf3 juz win niewstał :/ nawed naprawa ystemu nie pomogła, konieczny był format :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neuer Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Najlepiej by więc chyba było zrobić windę od nowa, na czystej partycji ALBO odinstalować wszelkie sterowniki, mogące powodować awaryję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 tak sie mówi ze najlepiej ale mi system chodzi tak samo sprawnie jak na wersji poformatowej :] wiec poco mam cokolwiek ruszać? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 na starszych kompach i na windowsach serii 98 to prejscie odbywało się bez wieskzych problemów.. system jedynie poinstalował nowe urządzenia i jechał dałej.. ostatnio odpaliłem pentiumowego3 windowsa XP na nowym sprzecie AMD64 to nawet nie zdązyłem zobaczyć komunikatu z BSODa i komputer sie zresetował :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Korzystając z opcji naprawy z CD da się system przeniesc(wtedy instalujesprzęt na nowo), ale nei zawsze sie udaje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zalezy znacznie od chipsetu. Przykład: przekładałem dysk z celerona 633 na via do durona 800 na via i nie było problemu, tylko nowe sterowniki. Przy przejściu z Via na nForce zwykle nie ma szans na uruchomienie, w drugą stronę udaje się. Nie wiem, jak z SiS to wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Z sis na via system po naprawie działał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...