Skocz do zawartości
Neuer

Co Się Stanie

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się bardzo nad tym co się stanie gdybym dysk twardy z mojego kompa (pentium 500 MHz, Msi 6163, Sound B. live, geforce 2 mx agp) włożył do zupełnie nowej maszyny z nowymi podzespołami i ją uruchomił? Czy windows xp wystartowałby normalnie, kręcac coś przy uruchamianiu, już na pulpicie, czy miałbym jakiś dead screen? Bo to dla niego byłby niezły szok chyba (slot1-->lga775, agp-->pci-e, sdram-->ddr2 i takie tam inne). Może ktoś już robił podobny eksperyment? I co mu okienka pokazały? Jeśli pokazały... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zastanawiam się bardzo nad tym co się stanie gdybym dysk twardy z mojego kompa (pentium 500 MHz, Msi 6163, Sound B. live, geforce 2 mx agp) włożył do zupełnie nowej maszyny z nowymi podzespołami i ją uruchomił? Czy windows xp wystartowałby normalnie, kręcac coś przy uruchamianiu, już na pulpicie, czy miałbym jakiś dead screen? Bo to dla niego byłby niezły szok chyba (slot1-->lga775, agp-->pci-e, sdram-->ddr2 i takie tam inne). Może ktoś już robił podobny eksperyment? I co mu okienka pokazały? Jeśli pokazały... :D

wiesz probowalem dysk z xp zalanczyc pod roznymi kompami. i tak mojego xpka pod celeronem 433 196 mb ram sdr (moja konfiguracja w opisie) i to samo u ojca w pracy jest celern 1200 128 mb ramu przynioslem dysk do domu win xp nie startnal w ogole. przy win98 moze by dzialal powoli slamazarnie ale dzialalby a xp chyba nie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na starszych kompach i na windowsach serii 98 to prejscie odbywało się bez wieskzych problemów.. system jedynie poinstalował nowe urządzenia i jechał dałej..

ostatnio odpaliłem pentiumowego3 windowsa XP na nowym sprzecie AMD64 to nawet nie zdązyłem zobaczyć komunikatu z BSODa i komputer sie zresetował :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zalezy znacznie od chipsetu. Przykład: przekładałem dysk z celerona 633 na via do durona 800 na via i nie było problemu, tylko nowe sterowniki. Przy przejściu z Via na nForce zwykle nie ma szans na uruchomienie, w drugą stronę udaje się. Nie wiem, jak z SiS to wygląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi