Skocz do zawartości
qb

czy diody mozna zastąpić ??

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanie bo w moim swiecacym wiatraku chcialem umiescic zamiast DIÓD n iebieskich i czerwonych lampki choinkowe takie male podluzne :)

niebieskie lampki daja swiatlo nie calkiem niebieskie wiec pomaluje je niebieskimi plakatowkami :) i to samo zrobie z czerwonymi :)

zrobilbym to na diodach ale w mojej okolicy ( wiocha jak .... ) nigdzie nie moge dostac takich diód wiec pomyslalem o lampkach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tak troszku z innej beczki- też mam zamiar se qpić jakieś fajne LEDki, ale nie chce brac kota w worku- tego co aqrat w elektroniku będzie, chciałbym mieć jakąś oferte, poporuwnywac sobie i jakieś wybrać, ale nie moge nic w necie znaleść - modem :? Mógłby mi ktoś pdodac linka do sajta jakiego producenta diodek, lub do jakiegos dobrego netowego sklepu z diodami..?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja tak troszku z innej beczki- też mam zamiar se qpić jakieś fajne LEDki, ale nie chce brac kota w worku- tego co aqrat w elektroniku będzie, chciałbym mieć jakąś oferte, poporuwnywac sobie i jakieś wybrać, ale nie moge nic w necie znaleść - modem :? Mógłby mi ktoś pdodac linka do sajta jakiego producenta diodek, lub do jakiegos dobrego netowego sklepu z diodami..?

Nie oplaca sie kupowac diod przez net... pojedz sobie na gielde elektroniczna kolo GUS'u i tam kup. Znajdziesz tam kilka sklepow z elektronika... tylko dam ci jedna rade !!! NIE kupuj w tym gdzie sobie po 10zl za sztuke licza... i jeszcze w jednym sprzedaja za 2zl... ale one sa badziewne ==> swieca takim troche niebieskim swiatlem podchodzacym pod turkus. Najlepiej jak kupisz po 2,50 (i w jeszcze jednym as tak chyba po 2,68) :)))) oczywiscie mowie tu o diodach niebieskich :D te normalne (czerwone, zielone, zolte.... ) sa tansze (tak ok. 50gr. za sztuke (czasami nawet taniej))... wiec... nie kupiuj w necie bo bedziesz musial napewno dluzej czekac niz jak pojedziesz i sam kupisz... a po drugie za przesylke ci wyjdzie tyle co bys jeszcze diod kilka mogl kupic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt, trza by się na elektroniczną przejechać, dzięki.

Ja jestem jednak z gatunku ludzi, którzy nie bendą z czegoś zadowoleni, jak nie wiedzą że to co qpili jest najlepsze (za tą cene) i że nikt nie qpił nic lepszego taniej :wink: :wink: :wink: Dla tego preferuje studiowanie katalogów, ofert i recenzii. Nie mówię żeby od razu qpować w necie, jedynie w necie sobie o tych diodach poczytać- nie znasz jakiegoś sajta producent LEDów??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No fakt, trza by się na elektroniczną przejechać, dzięki.

Ja jestem jednak z gatunku ludzi, którzy nie bendą z czegoś zadowoleni, jak nie wiedzą że to co qpili jest najlepsze (za tą cene) i że nikt nie qpił nic lepszego taniej :wink:  :wink:  :wink:  Dla tego preferuje studiowanie katalogów, ofert i recenzii. Nie mówię żeby od razu qpować w necie, jedynie w necie sobie o tych diodach poczytać- nie znasz jakiegoś sajta producent LEDów??

Not o nie studiuj nic o LED'ach w necie... Ja ci mowie 8) Nie kupoj ledow za 10 ani za 2 zl !!! tych za 2 nie poniewaz inaczej troche swieca... a tych za 10 nie bo sa poprostu w tym sklepie po takich cenach (i sie niczym nie roznia od tych za 2,50 i 2,86 :)))) ) Przyklad zdzierstwa w tym sklepie : przelacznik 2pozycyjny - we wspanialym sklepie (w tym co LED'y niebieskie sa za 10) cena 6zl. A w tym sklepie gdzie LED'y sa za 2,50 koszt takiego samego przelacznika.... 1zl (!!!). Różnice chyba widac no nie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie oplaca sie kupowac diod przez net... pojedz sobie na gielde elektroniczna kolo GUS'u i tam kup. Znajdziesz tam kilka sklepow z elektronika... tylko dam ci jedna rade !!! NIE kupuj w tym gdzie sobie po 10zl za sztuke licza... i jeszcze w jednym sprzedaja za 2zl... ale one sa badziewne ==> swieca takim troche niebieskim swiatlem podchodzacym pod turkus. Najlepiej jak kupisz po 2,50 (i w jeszcze jednym as tak chyba po 2,68) :)))) oczywiscie mowie tu o diodach niebieskich :D te normalne (czerwone, zielone, zolte.... ) sa tansze (tak ok. 50gr. za sztuke (czasami nawet taniej))... wiec... nie kupiuj w necie bo bedziesz musial napewno dluzej czekac niz jak pojedziesz i sam kupisz... a po drugie za przesylke ci wyjdzie tyle co bys jeszcze diod kilka mogl kupic.

chlopie zmien ten emblemat - nie wstyd ci :D :lol: :lol: :wink: :?: :?: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlopie zmien ten emblemat - nie wstyd ci  :D  :lol:  :lol:  :wink:  :?:  :?:  :?

A tobie ? :DDDD Ja z reguly jestem zawsze bardzo "pocieszny" a ten avatarek najlepiej to oddaje :) (napewno lepiej niz ten co ostatnio mialem ==> posepna morda wycieta z jakiegos zdjecia klasowego)... jak cos lepszego znajde to zmienie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, może mash racje...

OK, przejade się na elektroniczną, THX.

No i bardzo dobrze... nastepny zadowolony klient :D:D:D

A co do niebieskich diod to czuje sie w jakims stopniu ekspertem :) (mam lacznie w budzie 14sztuk :twisted: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, może mash racje...

A co do niebieskich diod to czuje sie w jakims stopniu ekspertem :) (mam lacznie w budzie 14sztuk :twisted: )

Heh, jak jesteś takim ekspertem w zadawaleniu klientooff, to mi jeszcze powiedz jak moge zrobić Vmod'ka do Radka 9000 Gigabyte..? Albo znajdź mi datashita do układziq APM3055L :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heh, może mash racje...

Heh, jak jesteś takim ekspertem w zadawaleniu klientooff, to mi jeszcze powiedz jak moge zrobić Vmod'ka do Radka 9000 Gigabyte..? Albo znajdź mi datashita do układziq APM3055L :wink:

moze jeszcze ci umyc szyby i poodkurzac.... a pozniej trawnik w ogrodku skosic .... :? :? :? masz STRASZNE poczucie humoru.... w doslownym tego slowa znaczeniu... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chlopie zmien ten emblemat - nie wstyd ci  :D  :lol:  :lol:  :wink:  :?:  :?:  :?

to prawda...zmien bo nie lubie jak ktos wytyka na mnie jezyk... :evil:

a pozatym zamiast zrobic normalne zdjecie to... :?

to zdjecie mi kumpel chial z zaskoczenia zrobic na lekcji (to chyba matma byla), ale zauwazylem go i... no to byl poprostu impuls... zrobilem glupia mine :D a jakby mi cyfrowke pozyczyl to bym zrobil i normalne jakies...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dołaczam sie ... nie warto kupowac przez interneto bo zaplacisz jak za zboze. a dodatkowo to sklepy raczej nie realizuja zamowien na kilka diodek (minimalna kwota to 20-25 zloty + 8 na przesylke). chyba ze brakuje ci oswietlenia na choince ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...