Skocz do zawartości
t0mster

Rpg Na Długie Wieczory

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli nie grałeś w Arcanum, to jak najbardziej polecam. Gra ciekawa, nie jest trywialna, nad rozwiązaniem niektórych questów trzeba się napracować - a dla osoby lubiącej Fallouta to już w ogóle jak znalazł. Do tego jest dość długa, więc szybkie ukończenie nie grozi. Nie polecam jednak grania magiem, a tym bardziej połączeniem mag/woj z dużą ilością zręczności - jest po prostu za łatwo z czasem...

Ja w sumie już wszystkie ważniejsze crpg przeszedłem, z wyjątkiem Falloutów - ale strasznie ciężko jest mi się do nich teraz przemóc ze względu na interfejs :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja w sumie już wszystkie ważniejsze crpg przeszedłem, z wyjątkiem Falloutów - ale strasznie ciężko jest mi się do nich teraz przemóc ze względu na interfejs :/

Falałt 1 ,a zwlaszcza 2, to moim skromnym zdaniem najlepsze gry cRPG jakie wyszły(dwójeczke przeszedłem chyba z 30razy :) ) jedyne minusy w tej grze to odstraszająca ludzi grafika i dźwięki (nie mylic z muzyką), ale fabuła, klimat i możliwości poprostu niedopobicia, nie wiem co chcesz od interfejsu bo mogłby być wzorem dla niektórych eRPeeGów. Na drugim miejscu stawiam Baldurusy 1 & 2 ,a zwlaszcza 2 :D . Morowinda zacząłem i nawet zdaje się, że byłem na dość zaawansowanym etapie gry, ale mam wersie ENG - meczy czytanie długich textów,a poztym martwy punkt mnie dopadł, jakby co sejw cały czas jest backup :D. Arcanum też dobre, ale hmmm nie ma tego czegoś, a pozatym mialem identyczną sytuacje jak w Morrowindzie, tylko ze sejwa brak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Boli mnie zabawa prawym przyciskiem myszy w celu wyboru danej akcji, do tego przejrzystość i funkcjonalność daleka od tego, co znam z gier na Infinity - w tym BG1/BG2, które przeszedłem już lekko ponad 20 razy i obie ubóstwiam. Grafikę jestem w stanie przeboleć, te wszystkie pozytywne opinie na temat F i F2 skłaniają do zagrania... Ale kurcze, cofa mnie ta gra jakoś :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyznam szczerze, że mnie też napoczątku cofała, ale jak już nie miałem w co grać i ją włączyłem, to po kilku godzinach gdy już miałem wszystko opanowane i wiedziałem o co w niej chodzi, to wciągnęła mnie na długi czas.

Chyba najbardziej nieliniowa gra w jaka do tej pory gralem. A baldurusy też mistrzowe. Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jesli masz dungeon siege to http://www.u5lazarus.com/ calkowity remake ultimy V ktory wymaga ds

Zapowiada się ciekawie :) To biega na DS1 czy 2 ? Możesz opisać wrażenia z grania ?

EDIT:

Na śmierć zapomniałem o Wizardry 8, bardzo dobrej grze podobnej do M&M 7-9

EDIT 2:

Arcanum zapowiada się ciekawie. Dzięki.

Edytowane przez Outlander

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi