durczyn Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Witam :) Mój problem to dośc złe odczyty temperatur z mojego Abita AV8. Błąd jest w granicach 10*C. Ja mam teraz temperature przykłdaowo na freezer 64 pro na sprzecie jak w sygnaturce od 49 do 52 bez obciążenia, czyli jakby liczyć realnie 39-42 :( , może oddać mobo na gwarancje, choć ta wada jest ponoć we wszystkich modelach AV8. Można cośna to poradzić ? PS: na pentagramie miałem średnio bez stresu 46, co jest nie tak ?! PS: pomiary temperatur są z najnowszego everesta, na starszym też takie temp były... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoT1 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Hej hej... Mam taką sama płytę i nie mam problemów z odczytaniem prawidłowych wartości temperatury. Nie jest to chyba problem płyt AV8, a konkretnie chyba tylko Twojej... Pozdrowionka ==================================================== Witam :) Mój problem to dośc złe odczyty temperatur z mojego Abita AV8. Błąd jest w granicach 10*C. Ja mam teraz temperature przykłdaowo na freezer 64 pro na sprzecie jak w sygnaturce od 49 do 52 bez obciążenia, czyli jakby liczyć realnie 39-42 :( , może oddać mobo na gwarancje, choć ta wada jest ponoć we wszystkich modelach AV8. Można cośna to poradzić ? PS: na pentagramie miałem średnio bez stresu 46, co jest nie tak ?! PS: pomiary temperatur są z najnowszego everesta, na starszym też takie temp były... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 (edytowane) a jakie masz temperatury ? i jakie są po oc ? PS: gadałem z gostkiem od reklamacji, i powiedział ze można im przysłać płyte, oni wyślą do abita i tam jak nienaprawią tego to dostane drugą identyko (może już działającą) ... :) PS2: troszke pomyślałem w inną stronę i looknołem na storne abita w celu sprawdzenia biosu nowego i tam piszą że ostatnia jego wersja ma poprawione temperatury, zaraz biosa nowego wgram i sie zobaczy :) PS3: WGRAŁEM NAJNOWSZY BIOS I JESTEM ZADOWOLONY, SPORO OPCJI DLA RAMU DOSZŁO, TEMPERATURY WRESZCIE NORMALNE, COS NIESAMOWITEGO, SOZK, !!!!! Edytowane 7 Grudnia 2005 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...