cosmo-pl Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Mam 2 kompy w lanie, adresy statyczne i na obu chula Sygate z zaznaczonymi opcjami "Allow to browse Network Neighborohood files and printers i Allow others to share my files and printers". Wiem do czego one służą niestety czasami jest problem z połączeniem i w ogóle z widzeniem się kompów. Korzystam z routera DI-624 (d-Link) i co śmieszniejsze jeżeli jeden z kompów korzysta z wi-fi wszystko jest ok. Problem się zaczyna jak oba jadą na kablu. Nie sądze aby przeszkodą była config routera. Przy Probie podłączenia do zasobów drugie kompa wyskakuje standardowy komunikat, że niemożesz sie połączyć, możesz nie mieć uprawnień blabla... Po wyłączeniu firewall'a na obu kompach wszystko wraca do normy. Podkreślam tak tylko dzieje się na kablu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WaWrzOL Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Widzę, że mamy podobny problem: http://forum.purepc.pl/Sygate-Personal-Fir...ro-t168489.html Jaką masz wersję Sygate'a? Ja mam 5.5, ale próbowałem także na starszej wersji - nie pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cosmo-pl Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 Nom taki sam ale już rozwiązałem problem. Mam wersję 5.5 2367, nie zauważyłem, że w zakładce Network Neighborohood, przy Network Interface jest przewijane okienko gdzie wybiera się urządzenie, które spełniać ma reguły. Sieć zrobiłem normalnie na zasadzie grupy roboczej i wszystko działa bez problemów. ;) pozdrawiam i życzę powodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...