SzymekCK Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Witam ja mam takie troche dziwne pytanko dotyczące chłodzenia wodnego. Jak sie kupi chłodzenie np. na allegro to jest z nim jakiś płyn. A co by sie stało jeśli zamiast tego płynu wlało by się do chłodzenia freon albo azot :lol: Chłodzebnia freonem albo azotem kosztują na allegro ok 2000 !! Co myślicie o moim pomyśle ?? :lol: Tylko bez zbijania się :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 :lol2: :lol2: :lol: :lol2: :lol2: W życiu nie słyszałem podobnego pomysłu :lol2: :lol2: :lol2: NIE MOŻNA NAPEŁNIĆ ZWYKŁEGO WC FREONEM ALBO AZOTEM !!!!!! 1- freon to gaz i bez sprężarki, parownika, skraplacza itd. nic z tego nie będzie. 2- azot to też gaz występuje w powietrzu razem z tlenem w niskich temperaturach skrapla się i przyjmuje stan płynny ale w wc nie masz tak niskich temperatur. UWIEŻ MI NIE DA SIĘ TEGO ZROBIĆ !! :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymekCK Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Dzięki :) O to mi chodziło :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 myślisz że nikt przed Tobą by nie wpadł na taki pomysł i by tego ie zrobił gdyby się dało to się mylisz :) Już to stwierdziłem doświadczalnie że praktycznie wszystko co wymyślę.. odczekuję miesiac czasu i się okazuje ze to juz ktos wymyślił... :) No może poza 1 moim pomyslem... na którego ślady realizacji nie natrafiłem jeszcze pomimo że minęło 3/4 roku :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymekCK Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Hehe :razz: no bo sobie zobaczyłem w tv jak koleś costam zamrażał ciekłym azotem :) jakieś lody robił :blink: i sobie przekminiłęm zeby takiego ciekłego azota zlać do WC :) ale jak sie nie da to szkoda :( Sorki za offtopicka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 (edytowane) Hehe :razz: no bo sobie zobaczyłem w tv jak koleś costam zamrażał ciekłym azotem :) jakieś lody robił :blink: i sobie przekminiłęm zeby takiego ciekłego azota zlać do WC :) ale jak sie nie da to szkoda :( Sorki za offtopicka :) możesz wlać ciekły azot do WC ... tylko pewnie momentalnie szlag by trafił pompke :D Edytowane 7 Grudnia 2005 przez yotomeczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nicky Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Szukać, sam kiedyś miałem taki pomysł i sporo o tym pisałem. Taki układ musiał by być bez pompki, i chłodnica jak do FC musiała by być wyżej od bloku i tym sposobem mamy gigantyczny heatpipe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymekCK Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 A można by wlać przecież mieszanine azotu i tego płynu co jest do WC :) Ciecz by miała niższą temperature i lepiej by chłodziła :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 co za pomysły masz :blink: jak 'zmieszasz' powiedzmy wode z ciekłym azotem i bedzie płynne to gratuluje tak samo z freonami, tego sie NIE MIESZA! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymekCK Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 oki kapuje :) dobra już wszystko wiem:) nic z mojego pomusłu nie bedzie :P dzięki za odpowiedzi \pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Twoje rozumowanie jest sprzeczne z zasadami fizyki. Mysales ze rodzaj plynu w wezach obnizy ci temperature? Gdzies musi podziac sie energia wydzielana przez kompa i cudowna substancja ktora ja w magiczny sposob zneutralizuje chyba nie istnieje :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SZUK Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Twoje rozumowanie jest sprzeczne z zasadami fizyki. Mysales ze rodzaj plynu w wezach obnizy ci temperature? Gdzies musi podziac sie energia wydzielana przez kompa i cudowna substancja ktora ja w magiczny sposob zneutralizuje chyba nie istnieje :wink: Istinieje ale tylko w marzeniach posiadacza wc... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 zawsze mozna dodawac kostki lodu do rezerwuaru :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Jakbys wlał ciekly azot do WC to po paru minutach powstałoby w środku takie ciśnienie, że rozjebie wszystko :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaryGave Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Jakbys wlał ciekly azot do WC to po paru minutach powstałoby w środku takie ciśnienie, że rozjebie wszystko :D no z tym się zgadzam i ciekły azot ma temperature -192 stopnie więc ja bym lepiej zrobił wzioł jakieś stare części od pc tylko proc w miare i sobie zrobić ala na tom's hardware co robili 5GHz procek jak się narzuci coś ze sprzętu ciekawego to można spróbować <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 hehe ciekwe tylko po co? o ile pamietam, niemozliwe byly nawet testy wydajnosciowe tamtego zestawu. nie mowiac juz o mozliwosci odpadniecia przypadkiem zachlapanych czesci ciala typu konczyny, oczy itp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spawacz Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 hehe ciekwe tylko po co? o ile pamietam, niemozliwe byly nawet testy wydajnosciowe tamtego zestawu. nie mowiac juz o mozliwosci odpadniecia przypadkiem zachlapanych czesci ciala typu konczyny, oczy itp... Jak zachlapiesz sobie oczy ciekłym azotem to gratuluje, a jak zachlapiesz sobie jakąś kończynę to azot będzie tak szybko parował że nic ci się nie stanie i napewno nie zamrozisz sobie kończyny ba rękę to można nawet włożyć do ciekłego azotu na chwilę i też nic ci się nie stanie. Jak dla mnie to topic do kasacji, ponieważ jego autor nie wie o czym pisze i powinien napisać ten temat po wykonaniu swojego pomysłu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Jak dla mnie to topic do kasacji, ponieważ jego autor nie wie o czym pisze i powinien napisać ten temat po wykonaniu swojego pomysłu.Jeżeli by to przeżył <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...