draak Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Uuu, słabiutko, liczyłem na ok. 6k w standardzie w marku05. Dobrze chociaż, że ma o/c potencjał (przynajmniej te na pci-e). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 moze na czystym OS wyciagnie z 6k, ten system pamieta nf2 i nf3 a takze radka 9500pro, ktorego nie mam od ponad roku ;] inne stery tez pewnie dalyby kopa, ta testowalem na: 81.95. automatyczny ocer ze sterow zrobil 569/1190, ale grafa sie wywalila juz w samochodziku w 2k1. w nocy powalcze z OC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Słabo myslalem ze lepiej bedzie!! Ale i tak kupie sobie ta karte!! bo lepsza niz X800GTO a w podobnej cenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Niemiec: możesz sprawdzić, czy karta ma możliwość zmiany napięcia na GPU poprzez BIOS ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 niestety nie moge, bo jutro sie z nia rozstaje i nie chce nic jej zrobic. sorka. jest ona na pcb 7800 wiec mody od 7800 powinny pasowac. jak nei biosowe to za pomoca grafitu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 niestety nie moge, bo jutro sie z nia rozstaje i nie chce nic jej zrobic. sorka. jest ona na pcb 7800 wiec mody od 7800 powinny pasowac. jak nei biosowe to za pomoca grafitu. Szkoda :sad: ale rozumiem, że nie chcesz jej uszkodzić, zwłaszcza, że wnioskuje z postu wyżej, nie jest twoja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 moze na czystym OS wyciagnie z 6k, ten system pamieta nf2 i nf3 a takze radka 9500pro, ktorego nie mam od ponad roku ;] inne stery tez pewnie dalyby kopa, ta testowalem na: 81.95. automatyczny ocer ze sterow zrobil 569/1190, ale grafa sie wywalila juz w samochodziku w 2k1. w nocy powalcze z OC. 569/1190? u brata 518/1180 więc masz chyba lepsiejszy egzemplarz deko. (tez gigabyte). wyjrywa 518 a i tak w marku05 mam arty - wiec 500 musze dac i tu artów brak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) ja poczekam jeszcze troszke... aż ceny sprzętu spadną i wtedy zakupie i zacznę testować :D z tym że moje oko zatrzymało sie na MSI... he ale nadal nie wiem jakiego proca - Menchestera czy Venice p.s - faktycznie wyniki są niższe niż przypuszczałem ciekawe jak karty innych producentów Edytowane 27 Grudnia 2005 przez dbedzard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 ja poczekam jeszcze troszke... aż ceny sprzętu spadną i wtedy zakupie i zacznę testować :D z tym że moje oko zatrzymało sie na MSI... he ale nadal nie wiem jakiego proca - Menchestera czy Venice p.s - faktycznie wyniki są niższe niż przypuszczałem ciekawe jak karty innych producentów jak cie stac bierz manchestera/opterona (tak myśle) nie ma innych producentów - jest inna naklejka! to referencyjna karta NVIDII - popatrz na screeny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 karty sa on NV a producenci daja tylko naklejki na karte (zreszta u GB sa syfnie naklejone, bo to juz drugi GS gdzie naklejka z wirnika sie odkleja) i pudelko. grafika nie jest moja. w sumie jakbym mial jakas grafe na PCI, zeby ew. zrobic hot flasha to bym mogl powalczyc, ale mam tylko 66gt w domu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 zreszta u GB sa syfnie naklejone, bo to juz drugi GS gdzie naklejka z wirnika sie odkleja)u mnie też na 2dwóch ledwo naklejeczki siedzą, pewnie niedługo odpadną... brat ma płyte ASUSa A8N-E z dodatkowym slotem x4 - podobno da sie "gorsze" SLI zrobic wiec chyba wieczorkiem poźnym powalcze ... :) z tego co pamietam płytki łączącej nie trzeba ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Te pamięci na Galaxy mają za mało V i powyżej pewnej granicy - u mnie było to 1280MHz wynik tylko spada. ja mialem tak samo. karta ustawiona na 569/1190 i wynik 22,5k w 2k1 a na stocku ponad 23. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) kolega ma egzemplarz leadteak 6800gs - pamieci ida na 1300, rdzej kolo 570. wynik ponad 6k w marku05 (czysty system, prawdopodobnie stery - tez 81.95) Edytowane 27 Grudnia 2005 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 (edytowane) Zauważyłem, że choć teoretycznie wszystkie karty powinny kręcić się podobnie (to samo referencyjne chłodzenie) to jednak Leadteki kręcą sie trochę lepiej niż np. Galaxy czy Gigabyte. Może ktoś sprawdzić jakie napięcia są ustawione na rdzeń w kartach różnych producentów? Edytowane 27 Grudnia 2005 przez SzperSon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 po drobnym Oc: http://service.futuremark.com/compare?2k1=8841248 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Witam wszystkich :) To ja tez sie pochwale swoim wynikiem OC tej karty: Jak narazie OC: 510/1200 :) bedzie czas to krecimy dalej B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 a masz orba z marka03? po o/c przybywa troszke mocy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 na poprzedniej stronie masz moje wyniki bez oc a na tej z oc. w 2k3 zyskalem ~2k a w 2k5 ok 1k. orbow nie mam, bo zaorbowane sa wyniki z 6600GT w SLI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zauważyłem, że choć teoretycznie wszystkie karty powinny kręcić się podobnie (to samo referencyjne chłodzenie) to jednak Leadteki kręcą sie trochę lepiej niż np. Galaxy czy Gigabyte. Może ktoś sprawdzić jakie napięcia są ustawione na rdzeń w kartach różnych producentów? W Leadtekach napewno lepiej będą się kręciły memki, ponieważ ma pamięci 1.6ns. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 W Leadtekach napewno lepiej będą się kręciły memki, ponieważ ma pamięci 1.6ns.a w gigabyte 2.0?? nie moge ustawić 2x 68ooGS w SLI - system widzi ale w sterownikach nie mam opcji zaznaczania SLI (konektora nie posiadam) Płyta Asus A8n-E (16x i 4x) ps rdzeń ciapkuje nawet na 500MHz :/ ale pełna stabilność, 495 teraz lecę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Witam wszystkich :D Jezeli moj post bedzie OT to z gory przepraszam. Ale problem ktory mam pasuje do tego tematu. Zaczne od razu. Sprzet mam od paru dni dopiero ( taki jak w podpisie ). Problem jest nastepujacy: - bedac w systemie, bez zadnego obciazenia, sporadycznie procesor wskakuje na 100% obciazenia i trzyma go tak az do resetu systemu - ktory trzeba zrobic. Po resecie wszystko wraca do normy. Po czym na nowo - jakby pracowal w petli. Malo tego, podczas obciazenia 3d (benchmark, gra) wydajnosc tak spada ze nie da sie nic zrobic :( Zaraz powiecie ze to grafa, tez tak myslalem. Ale najdziwniejsze jest to ze czasami 3d nie haczy i przechodzi bardzo ladnie testy. Temperatury w porzadku. Wiec wykluczam to jako powod. Wgralem najnowsze stery do wszystkiego, aktualizowalem bios na 1016. Zero poprawy. Wynik na dzien dzisiejszy: jak nie gram nie testuje, siedze tylko w systemie - to nic sie nie dzieje. Jak tylko Macie moze jakis pomysl co jest nie tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zobacz jaki proces ubija proca. Imho wyglada to na jakiegos wirusa :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 dokładnie, sercznij go najpierw jakimś atni* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) dokładnie, sercznij go najpierw jakimś atni* Menadzer pokazuje caly czas: proces bezczynnosci 99% Zadny inny proces nie ma chociaz 1% Wszystko na zero. A procek idze na 100% System clean. Zaraz po formacie wrzucilem 3dmarki, stery i odpalilem. Wiec wirus odpada. Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) co wy na to żeby wziąć GAINWARD'a 6800GS? moja ostatnia karta 6800LE tego samego producenta była po prostu genialna :) z 12/6 potokami/vertexami i o/c 380/910 pobiła granice 11k pkt w 3dmark 03, a po zmianie biosa i zmianie napięcia rdzenia poszła na 405/924 i tym samym w 3dmark uzyskalem blisko 12500pkt :D ale z drugiej strony jeżeli są to karty referencyjne to moga różnic sie nieznacznie... musze dorwac kogoś kto ma taką kartę Edytowane 28 Grudnia 2005 przez dbedzard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 co wy na to żeby wziąć GAINWARD'a 6800GS? moja ostatnia karta 6800LE tego samego producenta była po prostu genialna :) z 12/6 potokami/vertexami i o/c 380/910 pobiła granice 11k pkt w 3dmark 03, a po zmianie biosa i zmianie napięcia rdzenia poszła na 405/924 i tym samym w 3dmark uzyskalem blisko 12500pkt :D ale z drugiej strony jeżeli są to karty referencyjne to moga różnic sie nieznacznie... musze dorwac kogoś kto ma taką kartę po czym wnosisz ze ten gainward byl genialny? bo patrzac po oc to moznaby powiedziec ze byl mocno biedny.... nie wiem kto przy zdrowych zmyslach leci na gainwarda....bo placi sie tylko za marke i to stanowczo za dużo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 pokaż mi taką karte 6800LE z 12/6 która uzyskala takie wyniki... :lol: może są wyjątki ale bez przesady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 ja mam na zbyciu tego gigabyte z ktorego sa screeny troche wyzej. gwarancja, fakturka itp. wiecej info w dziale "gielda". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 pokaż mi taką karte 6800LE z 12/6 która uzyskala takie wyniki... :lol: może są wyjątki ale bez przesady.nie chce offtopowac za mocno , ale jak juz pisalem OC jest mocno srednie wiec co za problem pokazac wyzsze wyniki na 6800le winfasta/gigabyta?? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 jeszcze jedna ciekawa pozycja: XFX GeForce 6800 GS 256MB XXX Edition (PCIe) najmocniejsza z GS-ów, niestety nie ma jej na polskim rynku, a mogłaby odnieść na prawde duży sukces. Ciekawe jak z ceną... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...