Kosiarz Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 (edytowane) co wy na to żeby wziąć GAINWARD'a 6800GS? moja ostatnia karta 6800LE tego samego producenta była po prostu genialna :) z 12/6 potokami/vertexami i o/c 380/910 pobiła granice 11k pkt w 3dmark 03, a po zmianie biosa i zmianie napięcia rdzenia poszła na 405/924 i tym samym w 3dmark uzyskalem blisko 12500pkt :D ale z drugiej strony jeżeli są to karty referencyjne to moga różnic sie nieznacznie... musze dorwac kogoś kto ma taką kartę Ten wynik (405/924MHz) to nic nadzwyczajnego przy 12x1 6vp, gdybyś takie taktowania osiągnął z konfigiem 16/6 byłoby to trochę bardziej interesujące, ale też bez wielkiej rewelacji, bo spora grupa ludzi ma takie wyniki..., z kartami tańszych producentów np. Leadteka czy Asusa. Za przykład też może Ci posłużyć moja karta tyle, że to 6800 NU a nie LE, ale przy konfigu 12x1 6vp z osiągnięciem 450MHz na rdzeniu nie mam żadnego problemu, gdyby jeszcze miała tylko 256MB ramu.... :( :( jeszcze jedna ciekawa pozycja: XFX GeForce 6800 GS 256MB XXX Edition (PCIe) najmocniejsza z GS-ów, niestety nie ma jej na polskim rynku, a mogłaby odnieść na prawde duży sukces. Ciekawe jak z ceną... Z tego, co wiem to chyba ok. 230$..., ale fakt - niezłe ma taktowania 485/1100MHz i dalsze o/c, średnio na 520/1200... Edytowane 28 Grudnia 2005 przez Kosiarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Posiada ktos wyniki GF6800GS w SLI!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 Wlasnie skonczylem testowanie. Wzialem sobie nowa 6600 i sprawdzilem czy rowniez to samo sie bedzie dzialo. Ani razu komputer nie lagowal, ani razu procesor nie mial obciazenia 100% Jaki wniosek ? Walniety egzemplarz 6800GS ? Na to wychodzi. Zrobilem mu kazdego 3dmarka - potem powrot do systemu i nic - chodzi jak mial chodzic. 3dmark05 puscilem nawet w petli na 2h i spoko. Wiec reasumujac koledzy - wszystko wskazuje na grafe B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 28 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2005 ja bym tak szybko nie rezygnował :P sprobuj jeszcze pokombinowac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 ja bym tak szybko nie rezygnował :P sprobuj jeszcze pokombinowac Wiec pokombinowalem :) Zalozylem ponownie chlodzenie referencyjne, wlozylem karte do kompa...chodzi 6346 w 3dmark05 !!! Ucieszylem sie bardzo, ze karta jest sprawna. Niestety po 2h katowania benchmarkiem - na nowo sie zaczelo. I tak trzyma do teraz. W systemie loozik, tylko jak sie odpali gre, benchmark, spada ilosc fps do 3 :( Pakuje karte i jade ja oddac na testy. Zobaczymy jak pojdzie na innym sprzecie. I jak cos to wymieniam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 hmm nie wiem może faktycznie przytrafił Ci się felerny model gs'a... jeszcze nie spotkałem się z takim przypadkiem. p.s gdzie kupowałeś tego leadteka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Posiada ktos wyniki GF6800GS w SLI!?Masz na pierwszej stronie tematu. Poradzisz juz sobie sam? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 hmm nie wiem może faktycznie przytrafił Ci się felerny model gs'a... jeszcze nie spotkałem się z takim przypadkiem. p.s gdzie kupowałeś tego leadteka? Dzisiaj sie okaze co jest z nim nie tak. Przetestuje go na innym sprzecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aeMaeTH Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Dzisiaj sie okaze co jest z nim nie tak. Przetestuje go na innym sprzecie. Wywal do smietnika :P Mowilem zebys Leadteka nie bral...;p Moze ktos wie czy jest program kory oproocz procesow pokazuje drivery i biblioteki uruchomione na kompie? :D Wtedy by mozna bylo stwierdzic definitywnie co tak kompa katuje ze sie mysza scina :P Pozdrawiam B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Posiada ktos wyniki GF6800GS w SLI!?Popatrz w mój podpis to się dowiesz co potrafią GS-y w SLI na def. chłodzeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Dzieki Devilek!! Calkiem ladne te wyniczkiw w SLI! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Wywal do smietnika :P Mowilem zebys Leadteka nie bral...;p Moze ktos wie czy jest program kory oproocz procesow pokazuje drivery i biblioteki uruchomione na kompie? :D Wtedy by mozna bylo stwierdzic definitywnie co tak kompa katuje ze sie mysza scina :P Pozdrawiam B) Jaaaasne sam mi go polecales :P W kazdym razie karte zawiozlem na testy do serwisu. A ja jade teraz na poczciwej 6600 :) Mam jeszcze jedno pytanie w sprawie GS'a. Z jakiej firmy najlepiej go kupowac Waszym zdaniem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 ja mam na oku Galaxy i MSI... może sprawdze Gainwarda ale nie wiem czy warto. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 to jest jedno i to samo. karty roznia sie tylko naklejka. z tego co slyszalem to leadtek ma lepsze kosci. jak ktos jest zainteresowany GS'em to zapraszam do dzialu gielda a pozniej na telefon. styknie sms i oddzwonie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) mam okazję wziąć gf6800gt na pcie za 800zł - opłaca się? bo jeszcze na oku miałem 6800gsa który jest konkurencyjny :/ nie wiem co w tej sytuacji zrobić... zaraz się dowiem o szczegółach tej karty tymczasem: http://allegro.pl/show_item.php?item=78239505 gościu mi zaproponował że sprzeda mi za 800... co o tym sądzicie? Edytowane 30 Grudnia 2005 przez dbedzard Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) Zalecam ostroznosc :D Koles handluje od niedawna i na razie pogonil tylko jakies gry :? Jak za 800zl to warto jest to pelnowartosciowy GT :wink: pozdrawiam BTW. W aukcji jest bug karta ma 256MB vram :) Edytowane 30 Grudnia 2005 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 gość mówi że karta jest nowa i ma 12miesiecy gwary, to nie jest box... coś mnie to nie przekonuje i chyba wole pozostać przy wyborze pewnego 6800gs boxa ktory ma 24miesiace ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 No i wszystko jasne. Karte byla felerna. Dostane nowa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 hehe czyli tak jak mówiłem... ale pierwszy raz sie spotkałem z czymś takim. gdzie kupowałeś ją? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p1otro Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Witam wszystkich, jestem nowy na Tweak :) Mam kartę Leadteka PX 6800GS (PCiX) i z tego co wiem, chyba można odblokować potoki - jak to się robi i czy rzeczywiście można? Dzięki za odpowiedzi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) nie można chyba , że dokleisz do struktury dodaktowe potoki :-P Edytowane 2 Stycznia 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 widzę że temat został z deczka odkurzony :F może ktoś sie popisze osiągami swojej nowo nabytej 6800gs?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 w sumie z deka moge: rdzęn bez artów - 509 (wszystkie testy oprócz jednego - nr 3 ze smokiem w 05 przechodzi bez artów na 520 - tylko ten jeden arci juz na 510, wiec 509 jest OK. ; mark03 dziala na 520 też OK.) pamięci: 1342 bez artów we wszystkim. Normalnie (tzn teraz) jade sobie na 500/1300 i jest OK. mark05 - około 6200-6300pkt na 81.98 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 ja mam takie pytanie co lepiej wziąć x800xl czy 6800gs z czego różnica pomiędzy kartami to 100zł, w wielu testach jak przeglądałem 6800gs lepiej wypadało którą karte wziąć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 ja bym bral X800XL. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Albo GTO@16 ...za cenę równą 6800GS... ja się zastanawiałem, aż wreszcie wydumałem że jednak 6800gs wezmę...gram tylko w 1024x768, powinno wystarczyć... ps... ktoś tu mówił o 16 potokach......ciekawe ile osób się złapie na ten opis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 ja mam takie pytanie co lepiej wziąć x800xl czy 6800gs z czego różnica pomiędzy kartami to 100zł, w wielu testach jak przeglądałem 6800gs lepiej wypadało którą karte wziąć? pewnie ze 6800gs, ati bym brał od X18xx i nic więcej. bo X13xx i X16xx to <śmiech_na_sali> a Xxxx jak dla mnie to poczatek złych rzeczy w ATI (oby chwilowo, ale patrzeac na X13xx i X16xx to chyba nie NIESTETY!) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 no jest ten x800gto na allegro ale jest jakaś możliwość że się nie odblokują potoki 6800gs podkręce sobie przynajmniej porządnie:) sam nie wiem co brać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dbedzard Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 bierz 6800gs - pewna karta a co do x800gto to nic nie wiadomo, chyba że masz pewność żę jest w 100% modowalna albo już posiada wgrany odpowiedni sofcik. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milan655 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 nie ma pewności, a xl mnie nie przekonuje jakoś i dotego musze dać 100zł więcej bo jak oglądałem testy to gs był szybszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...