Drejfus Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Witam znalazlem ciekawego GS GAINWARD BLISS 6800GS 512 GS GLH TV-DVI PCIE cena 1109zl http://www.imperium.net.pl/product_info.php?products_id=6944 Mysle ze jak by stanial to bylby niezly :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 w tej cenie to lepiej kupić 7800gt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Pomeczylem jeszcze troche karte. 530/1300 bez artow co daje 14,2k w 2k3 i 6.5k w 2k5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Wynik ladny :) gratulacje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Useful Idiot Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Aerial --> Jak masz ustawiona dmuchawe na karcie? Performance 3D na 100%? Bo moje na domyslnym 53% zdaje sie nie wyrabiac - wiesza sie po dluzszym graniu w UT2004 czy Dooma 3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Aerial --> Jak masz ustawiona dmuchawe na karcie? Performance 3D na 100%? Bo moje na domyslnym 53% zdaje sie nie wyrabiac - wiesza sie po dluzszym graniu w UT2004 czy Dooma 3.Ja mam zalmana vf700AlCu. Tylko tez ciasna bude desktop (Silverstone LC17S) i w srodku jest naprawde cieplutko. Zalman w czasie testow na 100% (glosny) i temp dochodzi do 75C... ale nie powoduje to zwiech. Zwiechy moga byc poprostu obiawem ograniczenia rdzenia tez. Dopiero duza roznica w temp by mogla pomoc. Ja w sumie sie tym nie przejmuje, karta moze pracowac na takiej temperaturze (na stockowym chlodzeniu na defaultowych taktowaniach takie temp sa osiagane) wiec nic zlego dziac sie nie powinno. Posiadanie niskiej temperatury tylko dlatego zeby fajnie wygladalo tez troche mija sie z celem. Co do wynikow mysle ze dobry nawiew z zewnatrz moglby zbic temperature o pare ladnych stopni. Albo wc i tutaj powinien byc wyrazny spadek temp ktory sie przelozy na mozliwosci o/c. Juz pisalem, ale wczesniej na 16 potokowym rdzeniu w stresie 45C.. (bloczek cube). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcfoka Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Czy mozliwe zeby uklady zasilajace na 6800gs mi piszczaly pod maksymalnym obciazeniem? I czy cos takiego podlega wymianie gwarancyjnej? Pisk jest bowiem dosc uciazliwy. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzperSon Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 @ aerial A pastę na Zalmana nałożyłeś? :lol: Temperatura 75 stopni? Z tego co czytałem powinieneś mieć raczej 55 stopni. To ja na stockowym coolerze takich temperatur nie osiągam przy 530/1250. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Mam dziwnie mało klatek w pierwszym teście w 3dmark'u03 (link w sig'u) Nie wiecie od czego to zależy? A zdaje się dość znacząco zaniża wynik... :-| PS. Tak patrząc po waszych wynikach przetaktowania, dochodzę do wniosku, że chyba trafiłem na bardzo dobry egzemplarz... ciekawe co się stanie jak dovoltuję GPU... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Mam dziwnie mało klatek w pierwszym teście w 3dmark'u03 (link w sig'u) Nie wiecie od czego to zależy? A zdaje się dość znacząco zaniża wynik... :-| PS. Tak patrząc po waszych wynikach przetaktowania, dochodzę do wniosku, że chyba trafiłem na bardzo dobry egzemplarz... ciekawe co się stanie jak dovoltuję GPU... <_< 1 test z marka 03 jest zależny od procesora, a Twój 505 do orłów wydajności nie należy. Twoje taktowania grafy są zbliżone do tego co ja miałem na GS firmy Galaxy 545/1370 :wink: bez modów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 Dzisiaj lekko zawalczyłem - ORBy w sigu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 @ aerial A pastę na Zalmana nałożyłeś? :lol: Temperatura 75 stopni? Z tego co czytałem powinieneś mieć raczej 55 stopni. To ja na stockowym coolerze takich temperatur nie osiągam przy 530/1250. Ceramique + dokrecenie zalmana na maxa. Problem polega na tym ze 2cm nad karta jest blacha od topu budy. Zasilacz tagan 480W 5cm nizej. Jest tam bardzo ciasno i bardzo cieplo. Powietrze wokol zalmana jest ewidentnie GORĄCE wiec nie ma przeklaman. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 moze by podpiac ? albo dopiac do jakiegos tematu o 6800 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 ... albo dopiac do jakiegos tematu o 6800 ?W żadnym wypadku. juz lepiej rozbic ten na PCI-E oraz AGP i dopiero podpinac (te cholerne skróty na ATITool - "ci" GS na AGP to taki dobry 6600 a PCI to zupełnie co innego:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 to nie skrot z atitoola tylko z catalist control center :P jakis czas temu mi typ z tym przyniosl kompa na serwis i kosztowalo go to 50pln :) za debilizm sie placi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerek Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Zakupilem przedwczoraj PoV 6800 GS 256MB 350/1000MHz AGP i po wstepnych testach z odblokowaniem 2 potoków oraz 1 jednostki Vertex Shader, które przeszly bezproblemowo sypie mi strasznie artefaktami i tu mam zapytanie czy jest zasadne próbowanie odblokowanie tylko samego vertexa i czy moze to dać jakiś pozytywny efekt oraz czy nie spowoduje o uszkodzenia karty, czy pozostaje jedynie oc. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2006 Chyba odblokowales 4ps i 1vs :? Jak teraz masz sieke to probuj po koleji ,wpierw ps ,a potem vs ,az znajdziej smiecacego winowajce :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Killerek Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 znalazlem winowajce :) Zgadza sie 4 potoki ;) a więc po odblokowaniu 4 potoków artefaktów brak, a więc padnięty jest ten szósty vs. Tylko nasuwa się następujące pytanie. Przy ustawieniach oryginalnych czyli 350 / 1000 MHz z 16 potokami w 3dmarku05 wychodzi mi jakies 4812 pkt, a przy oc 12 potoków, 5 vs max bez artow to jakies 390/1100 - 4860 pkt. Czy da sie podkrecic przy odblokowanych wszystkich potokach, bo jakos nie udaje mi sie podkrecac taktowan w riva tuner (wyskakuje jakis komunikat ze program nie moze tego zrobic). pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 17 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2006 Jak nie RT to sprobuj power strip'em :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 W 6800Gs wystepuje mostek do pracy z pci expresss?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 W 6800Gs wystepuje mostek do pracy z pci expresss??Nie! Karta jest na chipie nv42 z natywnym pci-e :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Próbował ktoś wogóle podnieść napięcie na rdzeniu biosem? I czy jest to możliwe, czy tylko hardmod wchodzi w grę... :wink: ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas89 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 co sądzicie o tym http://gainward.pl/produkty_new/szczegoly....id_produktu=318 spirit czy tobie dobrze wszystko chodzi ma tej barracudzie? bo jamam tez barracude 4 80gb i sie zastana wiam czy to nie bedzie mialo za duzego wplywu najakosc pracy kompa po modernizacji? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łysyjacek Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Tych dysków nie zmienię chyba nigdy. Superciche, większych nie potrzebuję, i wcale się nie sypią. Żeby nie było OT - nie bierz tego Gainwarda... za drogi... Pozatym to karta referencyjna, tak jak reszta innych GS'ów. Kup Gigabyte'a czy co tam chcesz... Ja mojego kupiłem za 789zł na allegro. A za oszczędzoną kasę idź z kumplami na piwo. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas89 Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 ale ogolnie popierasz gs-a? ajezeli tak to które konkretnie modele bus polecal? a co wogol,e myslisz o tym co zamierzam kupic?amd athlon 64 3200 venice kingston 2*512cl3 gigabyte ga-k8n-sli 6800gs najprawdopodobniej tego tam gainwarda(ale to jeszcze do ustalenia) zasilacz chieftec 400w bowiem to mam teraz obecnie mam athlona 1700+xp;plyte jakiegos starego ecs;(która uniemozliwia mi jakoakolwiek rozbudowe bez wymiany prawie wszystkiego co jest w kompie) pamiec 256mb ddr pc-266;gainward gforce4 mx440; dysk seagate barracuda 4 80gb; zasilacz .... uwaga.....CODEGEN 300W.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 18 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2006 Tak GS jest bardzo dobra karta ale szkoda kasy na gainwarda lepiej wez MSI albo leadtaka koło 800zł kosztuja. A reszte kasy przeznacz na reszte kompa. Jesli nie zamierzasz podkrecac kompa to taki bedzie dobry. Ale jesli masz zamiar to weź Opterona 144 albo menchestera 3200 i do tego płyte główna DFI LP ultra-d albo Epoxa 9NPAJ. Do tego Ramy patriota albo geila (jesli nie ten zestaw i tak zmien ram na patriota). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdrr Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Tak GS jest bardzo dobra karta ale szkoda kasy na gainwarda lepiej wez MSI albo leadtaka koło 800zł kosztuja. A reszte kasy przeznacz na reszte kompa. Jesli nie zamierzasz podkrecac kompa to taki bedzie dobry. Ale jesli masz zamiar to weź Opterona 144 albo menchestera 3200 i do tego płyte główna DFI LP ultra-d albo Epoxa 9NPAJ. Do tego Ramy patriota albo geila (jesli nie ten zestaw i tak zmien ram na patriota). heh znajdz mi sklep internetowy albo inny w Warszawie gdzie kupie 6800gs leadteka, sklepy internetowe maja w ofercie ale zaden niema na stanie i niezapowiada sie aby mial, nieliczac pojedynczych sztuk na allegro od typa ktory niewystawia faktur vat. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Tu też nie ma? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wdrr Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 Tu też nie ma? zapomnij o skelpach ze skapca, we wszystkich sie pytalem :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucas89 Opublikowano 19 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2006 a co sadzicie o tym gainwardzie? wydaje mi sie niezły ,a tylko niecałe 200zł droższy od tego 6800gs http://www.gainward.pl/produkty_new/szczeg...id_produktu=317 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...