Skocz do zawartości
partyboy666

GeForce 6800 GS

Rekomendowane odpowiedzi

Co ty się tak pchasz z tym gainwardem? GF'y z serii 6xxx i 7xxx mają trochę kulawy kontroler pamięci i niewiele Ci dadzą tak szybkie pamięci. A GPU nadrobisz sobie podkręcając zwykła GS'kę. Ten Gainward byłby ok, tylko gdyby kosztował 200zł mniej :wink:. A za cenę tego Gainwarda kupisz 7800gt który go wciągnie nosem :wink: Jak masz te 1200zł to bierz po prostu 7800gt :)

edit: chemiczny, byłem pierwszy :D

Edytowane przez .:SpIrIt:.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co sadzicie o tym gainwardzie?

wydaje mi sie niezły ,a tylko niecałe 200zł droższy od tego 6800gs

http://www.gainward.pl/produkty_new/szczeg...id_produktu=317

Coś ty się uparł na tego Gainwarda? Kupno tej karty jest KOMPLETNIE NIEOPŁACALNE. Za podobną cenę jest 7800GT, który bije 6800GS jak chce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to znaczy gleutus maximus?

za wszystko chciałbym mniej wiecej zaplaci ok 2700zł

teczesci co sam se wybralem mniej wiecej tyle wlasnie kosztuja

jak macie jakies inne propozycje , zeby było w tych finansach, a uwarzacie ze bedzie lepiej hulac

to czekam z utesknieniem na propozition

co ty na to ali?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co to znaczy gleutus maximus?

Hyhy ;] to ci dopiero pytanie :blink:

[gluteus maximus] = doopa :wink: pozdro

EDIT

No dobra juz napisze dokladnie chociaz od tego typu spraw jest dzial Co kupic?

Procek 390zl

Mobo 225zl

Grafa 1169zl

2xRam 698zl lub to za 690zl

Wentyl 75zl

Zasilator 190zl

Razem wychodzi 2747zl ,a dokladajac 47zl masz zetaw z prawdziwego zdarzenia (no moze zasilka przydala by sie mocniejsza) :) Wszystkich przepraszam za post nie w temacie :wink: pozdro

Edytowane przez chemiczny_ali

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Apropos gainwardow. To nie do konca sie zgadzam z tym ze zadnego sie nie oplaca kupowac. Unikalbym tych na referencyjnej PCB, ale jesli karta jest na czerwonym to mamy potem duze szanse sprzedac karte z mala stratą na wartosci. Allegro to swietne miejsce na opychanie gainwardow :wink: Dochodzi tez naprawde fajna gwara door-to-door i wybajerowany wyglad. Jak jakiegos modelu juz nie produkuja to dostajemy po awarii (niekoniecznie samoistnej :lol: ) jakis nowszy model bez zadnych problemow i dlugiego czekania. Wbrew pozorom gainward ma tez swoje zalety. (chociaz jak mowie ten zwykly GS na referencyjnym PCB niczym nawet wizualnie sie nie rozni od pozostalych :/ ).

No i proponuje przylepic ten temat, w dziale ATI wszytkie x800GTO maja swoje tematy. A i w tym przegonilismy w ilosci postow niektore przyklejone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakmtobie sie sprawuje twoj gigabyte ga -k8n?

Na poczatku mialem nie male problemy ale po dopracowaniu wydaje sie byc ok ,chociaz duzo wlosow na glowie przez niego stracilem :lol2: Chcesz miec w miare bezproblemowa plyte bierz tego Asrocka :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanawiam sie nad czyms takim:

taki gs od msi kosztuje ok 800-850 zl za te sama kase mozna kupic 6800 gt

wiem ze gt ma nizsze zegary ale za to ma 16 potokow ;) leci na 350/1000

co bedzie lepsze ?? taki gs czy gt jak myslicie ??

(edit) chyba nikt mi nie pomoze :(

zamowilem asus 6800 gt mam nadzieje ze nie bede zalowal ;)

Edytowane przez Liroyek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam to mój pierwszy post na tym serwisie :D . Mam GF68GS od MSI i na sterach od MSI maxymalnie moglem dac ~470MHz na gpu i ~1200MHz na pamięci wynik http://service.futuremark.com/compare?2k1=8900825. Natomiast po wywaleniu sterow od MSI grafa sobie spokojnie bryka na 500/1200.

PS kto się pościga B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam to mój pierwszy post na tym serwisie :D . Mam GF68GS od MSI i na sterach od MSI maxymalnie moglem dac ~470MHz na gpu i ~1200MHz na pamięci wynik http://service.futuremark.com/compare?2k1=8900825. Natomiast po wywaleniu sterow od MSI grafa sobie spokojnie bryka na 500/1200.

PS kto się pościga B)

Wyskakujesz z wynikiem z 3dmarka01? Sorry ale to już prehistoria... :D Daj 03, 05 i 06, zobaczymy co potrafisz :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi