sideband Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 (edytowane) 83.60 , jeszcze nie sprawdzałem 84.12 edit: 1.48v na gpu i jest 7k , wynik w sigu dla ciekawostki wynik marka 2006(patrzcie na wynik sm2.0 i 3.0 , ogólny wynik niski bo za proc mało pkt , wynik w 1024*768 tyle max monitor) Edytowane 7 Marca 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Dzisiaj udalo mi sie osiagnac cos takiego: Dokladniejsze dane: Na dniach bedzie vmod - wtedy zobaczymy jak pojdzie :) Sideband - gratulacje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) jak zrobisz vmoda , jeśli nawet niewiele podbijesz napiecie powinno pójść 600mhz na gpu , troche testowałem przy tych zegarach można grać 1024*768 Anizo*4 AA off wszystko na maxa i Soft shadows on - min 25fps avg 43fps max 82fps , poniżej 25fps 0% , 25-40fps 56% , powyżej 40fps 44% Malik ty to podganiasz wyniki w markach prockiem , jak zmienie zasilacz to procka też wyżej puszcze Edytowane 7 Marca 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 (edytowane) Zgodze sie z Toba co do CPU. Natomiast chce sprawdzic ile wycisne z grafy. Poki co jestem zadowolony z wynikow. Sadze, ze po vmodzie bedzie mozna spokojnie przekroczyc 600mhz na gpu. Temperaturki w porzadku ( 22 stopnie ) :) W kazdym razie mam kogo "gonic" :) I to by bylo na tyle: Bez vmodu wiecej nie pojdzie <_< Cel osiagniety - moge isc spac :D Ale walka nadal trwa... :) Edytowane 11 Marca 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 Malik ale to z artami? czy tak możesz grac ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 8 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2006 (edytowane) Malik ale to z artami? czy tak możesz grac ? Bez artow. Taki byl cel - podkrecac do granicy bez nich. I tak osiagnalem wynik. Rowniez bez problemow chodzily gry ( NFSMW, Q4, SC, GTL, Toca2 ). Karta szla wyzej jakies 5-10mhz. Ale juz zaczynaly sie problemy w postaci wlasnie artow, resetow etc. Jak tylko bede mial czas zrobie Vmod - i jak wspomnial Sideband sprobuje krecic do 600mhz albo i wyzej :D Poki co tyle udalo mi sie wyciagnac na normalnym napieciu, przy zalozonym WC. Edytowane 8 Marca 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
autococker Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 to co radzicie wybrac ? 2 x 6800GS gainward 1 x 6800GS gainward czy moze 1 x 7800GT GS gainward zeby nie było problemow z fps w grach a wszystko ustawione na full Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 ym - 7900gtx ? , albo moze x1900xtx :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 ym - 7900gtx ? , albo moze x1900xtx :] I to jest najlepsza rada :) Jesli chcesz zeby wszystko chodzilo Ci na full B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 @sideband Możesz bliżej opisać modzik, jakieś foto karty też będzie mile widziane. Nie wiem czy się skuszę, bo nie chę teracić gwary... @Malik Trafiła Ci się bardzo ładna szt. skoro tyle wytrzymuje na stock napięciach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 vmoda robisz jak pod 7800gt , znajdziesz go w faq 7800gt na tweaku Malik ma wode więc się nie dziw , że na def napięciach tak leci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VICTORious Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 a co Wam tak ładnie wyniczki podskoczyły?? - coś mnie omineło? jak? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 (edytowane) Sideband i Malik gratulacje wyników :D Kurna a ja jeszcze musze trzy tygodnie poczekać na swojego GS'a :wink: bo wtedy będzie kasa :rolleyes: I tak się zastanawiam jak bede ją miałm może Vmoda zrobie <_< :rolleyes: ale to może Edytowane 9 Marca 2006 przez Maciag Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Moj gs na pewno zaliczy vmod :) Bo znowu sideband mnie pobil :P Jutro jeszcze sprobuje dogonic na stock napieciu. A w weekend juz na modzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
po25 Opublikowano 9 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2006 Sideband i Malik gratulacje wyników :D Kurna a ja jeszcze musze trzy tygodnie poczekać na swojego GS'a :wink: bo wtedy będzie kasa :rolleyes: I tak się zastanawiam jak bede ją miałm może Vmoda zrobie <_< :rolleyes: ale to może Jeszcze tak sie nie nastawiaj. Najpierw zobaczysz na co trafisz, bo niestety nie wszystkie egzemplarze tak fajnie lataja... Moj nic poza 495/1154 nie pojdzie wiec na moda chyba tez nie ma sensu sie nastawiac, bo pewnie tez nic nie da Chyba, ze sie myle to niech mnie ktos poprawi. Ale chyba przy takim slabym oc jak u mnie to nawet v-modzik juz duzo nie wskura... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horkom Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) no właśnie. czy jeżeli osiągnałęm próg kręcenia, w moim przypadku to 493/1250 to chłodzenie i vmody coś zmienią czy dać sobie spokój? @sideband mam prośbę, wrzuciłbyś linka do topica o vmodzie bo za cholere nie moge tegpo znaleźć tam gdzie mówiłeś. z góry dzięki Edytowane 10 Marca 2006 przez horkom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 (edytowane) vmod 7800gt vmod 6800gs Edytowane 10 Marca 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
horkom Opublikowano 10 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2006 vmod 7800gt vmod 6800gs dzieki :D a pytanie nr 1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) Udalo mi sie dzisiaj powalczyc troszke jeszcze na stock napieciu. Troszke podciaglem karte w taktowaniach i proca. Wynik w sigu. Przyznam sie szczerze, ze w ostatnim tescie pojawily sie juz "skromne" arty. Dorzucam screen: Co do zmian, wzgledem ostatniej proby: - CPU 2.8Ghz -> 2.9Ghz - GPU 560/1.35 -> 562/1.36 - Mem napiecie 2.90 -> 2.95 Temperatury podczas testow: - CPU 25 stopni - GPU 22 stopnie - H2o 23-24 stopnie Warunki: otwarty balkon, okno dachowe, okno - 40 minutowe posiedzenie w pelnym uzbrojeniu snowboardowym :lol2: Stery: 81.98 Edytowane 11 Marca 2006 przez Malik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marpl Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 (edytowane) moj wynik na barton2800 1gb ram,Ga 7vax xfx GF6800GS(agp) 3dmark2005~5300pkt Karta podkrecona na 400/1080. 3dmark2003 11154 Edytowane 11 Marca 2006 przez marpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm_ Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 @Malik możesz zrobić test na starym 3D Marku 2001SE? Tak dla ciekawości chce porównać wyniki mojego kompa i Twojego w tym marku :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rahzell Opublikowano 11 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2006 Prosze o pomoc. Gdy sciagam najnowsze stery z nvidia.com, odpalam wyskakuje mi msg: "Program instalacyjny NVIDIA nie moze znalesc sterownikow zgodnych z obecnym sprzetem. Program zakonczy prace." Jakim cudem nie moze znalesc jak przedchwila je wypakowal?! Totalnie nie kumam, jade na tych z płytki... ktore jak wiecie nie zawsze sa zbyt dobre :/ jakiekolwiek rady? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marpl Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) tez mialem takie same jaja z roznymi sterami jak na razie zainstalowalem 82.12 na ktorych wszystko jest ok ale cos mi sie wydaje ze nie sa to najoptymalniejsze stery pod wzgledem wydajnosci ^^ ale nie chce mi sie juz kombinowac;) Edytowane 12 Marca 2006 przez marpl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 @Malik możesz zrobić test na starym 3D Marku 2001SE? Tak dla ciekawości chce porównać wyniki mojego kompa i Twojego w tym marku :-P Jasne, postaram sie na dniach podrzucic Ci screen'a :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k@cper Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 tez mialem takie same jaja z roznymi sterami jak na razie zainstalowalem 82.12 na ktorych wszystko jest ok ale cos mi sie wydaje ze nie sa to najoptymalniejsze stery pod wzgledem wydajnosci ^^ ale nie chce mi sie juz kombinowac;)wczesniej juz pisalem bodajze o 83.20 ale sie pomylilem...tez mam zainstalowane 82.12 i testowalem juz kilka innych (oprocz 81.98 bo tych, mimo iz sa na plycie od mojego PoV to nie mozna ich zainstalowac) i 82.12 jak narazie sa dla mojego GS-a najwydajniejsze...wszelkie inne sa do bani, roznice dochodzily nawet np dla 83.60 do tego ze w smarku 05 mialem 300 pkt mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm_ Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Jasne, postaram sie na dniach podrzucic Ci screen'a :)Jak widać mam trzeci wynik w kategorii do 2600MHz :-P http://service.futuremark.com/compare?2k1=8915733 coś link nie działał, <_< Edytowane 12 Marca 2006 przez adamm_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
po25 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 @Malik możesz zrobić test na starym 3D Marku 2001SE? Tak dla ciekawości chce porównać wyniki mojego kompa i Twojego w tym marku :-P Z ciekawosci to podam ci swoje: 18650pkt na default (sprzet w sigu). Po podkreceniu karty wynik spada o jakies 300 - 400 pkt. Wiec wasze wyniki na A64 mnie troche zdumiewaja. Czy to normalne ze na pentiawkach jest az taka roznica w wydajnosci? I ze po podkreceniu karty akurat w tym marku wynik maleje? Dodam ze w pozostalych markach jest wszystko ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm_ Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 (edytowane) Z ciekawosci to podam ci swoje: 18650pkt na default (sprzet w sigu). Po podkreceniu karty wynik spada o jakies 300 - 400 pkt. Wiec wasze wyniki na A64 mnie troche zdumiewaja. Czy to normalne ze na pentiawkach jest az taka roznica w wydajnosci? I ze po podkreceniu karty akurat w tym marku wynik maleje? Dodam ze w pozostalych markach jest wszystko ok. Też tak mam jak jest za duże oc to wydajność spadała, lecz po zmianie sterów wszystko wróciło do normy :-P , tylko teraz mam problem bo stery nie chca mnie "wypuścić" na gpu 510< i mem 1200< :angry: Edit: Ja na stock mam 20101p Edytowane 12 Marca 2006 przez adamm_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
po25 Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Też tak mam jak jest za duże oc to wydajność spadała, lecz po zmianie sterów wszystko wróciło do normy :-P , tylko teraz mam problem bo stery nie chca mnie "wypuścić" na gpu 510< i mem 1200< :angry: Edit: Ja na stock mam 20101p No to chyba tez pobawie sie ze sterami. A moje oc i tak jest ponizej twojego wiec moze u mnie da to odwrotny skutek. Choc w to watpie. Trafila mi sie karta ze slabszym oc i to patrzac po niektorych userach DUZO slabsza. :mur: Ale pozatym jestem z niej zadowolony. W porownaniu z 6800le (12/6, 350/800) to ladnie wymiata, a dodajac ze przesiadlem sie na nia z R9550XT to juz nie mowie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 12 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2006 Przepraszam ze dopiero teraz - ale wczesniej nie mialem czasu. Oto wynik, ktory udalo mi sie na szybko zdobyc w 3d01se: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...