Marcin_gps Opublikowano 6 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2006 panowie, a takie zjawisko jak chwilowe zanikniecie obrazu pod winda jak przelaczacie programy wystepuje u was??? gdy karta jest podkrecona tylko, jesli nie, to luz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 (edytowane) Jest problem! Ponad 70 stopni w IDLU! W Flatout2 czasem przekracza 120! O dziwo dziś dzieje sięto po 10 minutach gry a wczoraj grałem 3 godziny z AA i AF i temp były niższe ! Edytowane 7 Sierpnia 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 a ja sie nadal upieram ze u mnie 50*C nie przekracza, radiator cieply zaledwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_84 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 A na ile masz puszczone obroty wentylatora? Standard czy coś zmieniałeś w Riva Tuner? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 a ja sie nadal upieram ze u mnie 50*C nie przekracza, radiator cieply zaledwie U mnie w Idlu też na początku niggdy nie przekraczało 50. Nie wiem mam wrażenie, że z tygodna na tydzień temp rośnie :mad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 2D@25% 3D@75% tempa nigdy po graniu nawet nie przekracza 50* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Dobrze, że karta kupiona była w Arche :rolleyes: Moge zdjąć chłodzenie i zobaczyć co z klejem oczywiście zmieniając go na Arctica bez utraty gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_84 Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Jak kupiłeś Palita to żadnego Arctica nie założysz, właściwie to nic nie założysz bo nic nie pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertab Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Jak kupiłeś Palita to żadnego Arctica nie założysz, właściwie to nic nie założysz bo nic nie pasuje.Jemu chodziło o paste Arcitic-a dokładnie Arctic Silver Ceramique Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2006 Jak kupiłeś Palita to żadnego Arctica nie założysz, właściwie to nic nie założysz bo nic nie pasuje. No ale czytaj uważnie :P Jak można klej zastąpić chłodzeniem Arctica? Gdyby chodziło o zmiane chłodzenia to bym zamiast "GO" zastąpił "JE" :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_84 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Spoko, może nie przeczytałem uważnie ale to nie powód by od razu się na mnie rzucać z pazurami :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Spoko, może nie przeczytałem uważnie ale to nie powód by od razu się na mnie rzucać z pazurami :) Wybacz to nie po chamsku tylko tak po prostu odreagowuje lekcje języka polskiego WIEM CO JEST POWODEM WYSOKICH TEMPERATUR! No więc wczoraj temp w Idlu wynosiła 80 stopni dziś już 50. A dlaczego? To było bardzo łatwe. Po wyjęciu karty zauważyłem, że przy wiatraczku tam gdzie powietrze wlatuje do kanalików jest 0.5 cm warstwa kurzu :huh: Wystarczyło wyjąć ją pensetą następnie jeszcze użyłem odkurzacze i słomki do napojów by odkurzyć z tamtąd resztki kurzu a następnie przełączyłem odkurzacz na wyrzucanie powietrza ( mam odkurzacz wodny nie wiem czy inne też tak mogą) i przedmuchałem nim kanaliki od strony wiatraczka. Poleciała chmurka kurzu. Dlatego polecam tym co mają wysokie temp zobaczyć czy ich karty też nie zą zakurzone. Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_84 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Dużo daje zdjęcie chłodzenia i naniesienie nowej pasty równomiernie na cały rdzeń a nie tak jak fabrycznie na jego środek. W tej chwili w idle mam 53 stopnie a miałem 63 więc gra warta świeczki. Spróbuję jeszcze przepolerować radiator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Hmm jakiej pasty użyłeś? I ile jej nałożyłeś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Panowie, opłaca się zmieniać z GF 6600 z GDDR3 (taktowanie 600/1200) na GF 6800GS? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam_84 Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Hmm jakiej pasty użyłeś? I ile jej nałożyłeś?Miałem tylko pastę silikonową jeszcze z coolerka od procka, nałożyłem taką ilość by w każdym miejscu widać było, że rdzeń styka się z radiatorem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Panowie, opłaca się zmieniać z GF 6600 z GDDR3 (taktowanie 600/1200) na GF 6800GS?Jakiego GSa? 128MB/128bit czy 256MB/256bit ? U kumpla który ma zwykłego 6600 np Hitman Blood money chodził o wiel wiele gorzej ( dodam, żę on ma lepszy procek i więcej ramu ), Hirosy 5 też. A ja mam 6800GS 128MB od Palita. A gdybyś się przesiadł na 256Mb 256Bit to byś napewno róznice odczul. Pozatym jakie masz wyniki w markach? Ale chyba temu twojemu 6600 bliżej do 6600GT? Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Marcin_gps To nie podkrecaj karty dla 2d. W riva tunerze podkrec jedynie dla 3d, bo po co w windzie podkrecona karta ;) pzdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Wintereq Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Jakiego GSa? 128MB/128bit czy 256MB/256bit ? U kumpla który ma zwykłego 6600 np Hitman Blood money chodził o wiel wiele gorzej ( dodam, żę on ma lepszy procek i więcej ramu ), Hirosy 5 też. A ja mam 6800GS 128MB od Palita. A gdybyś się przesiadł na 256Mb 256Bit to byś napewno róznice odczul. Pozatym jakie masz wyniki w markach? Ale chyba temu twojemu 6600 bliżej do 6600GT? Czy bliżej? On go bije, tak jak pisałem taktowanie 600/1200 MHz. To MSI GF 6600 DIAMOND GDD3 AGP. Mam na niej chłodzenie Pentagram XC80AlCu i radiatory na pamięciach. Chociaż nie wiem, czy jest sens się w to bawić, gościa tak urobiłem, że wyjdę na tym o 2 stówki do przodu, a mam wiele do załatwienia i kaski trzeba, a GF 6600 GT wystarczał do tego w co gram :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin_gps Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Marcin_gps To nie podkrecaj karty dla 2d. W riva tunerze podkrec jedynie dla 3d, bo po co w windzie podkrecona karta ;) pzdr. ale pamiatki i tak sie przetaktowuja dla 2D.... tylko rdzen jest osobno -----EDIT---- juz ok, nie wiem co to bylo ;P Edytowane 9 Sierpnia 2006 przez Marcin_gps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 8 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2006 (edytowane) Czy bliżej? On go bije, tak jak pisałem taktowanie 600/1200 MHz. To MSI GF 6600 DIAMOND GDD3 AGP. Mam na niej chłodzenie Pentagram XC80AlCu i radiatory na pamięciach. Chociaż nie wiem, czy jest sens się w to bawić, gościa tak urobiłem, że wyjdę na tym o 2 stówki do przodu, a mam wiele do załatwienia i kaski trzeba, a GF 6600 GT wystarczał do tego w co gram :) To domyślam się, że raczej chodzi ci o wersje 256MB/256Bit? Chociaż nawet ta ze 128MB jest szybsza o kilka tysięcy ( z tego co to tak minimum o 2K w marku 03 od 6600GT i w grach o kilkanaście, kilkadziesiąt procent. Ale jak już masz kase to radziłbym się zainteresować 256MB/256Bit o ile masz AGP bo jak PCIE to wziąłbym coś innego. Hmm nie jestem Fanboyem Nvidi więc polecałbym ci się też ( o ile masz AGP ) zorientować nad jakimiś produktami ATI z tej klasy co 6800GS 256MB :wink: Edytowane 8 Sierpnia 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Po formacie mam problem z podniesieniem częstotliwości z 420/1120, za każdym razem gdy próbuje rivatuner mnie wywala do windy :angry: Jak myslicie co to jest?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2006 Po formacie mam problem z podniesieniem częstotliwości z 420/1120, za każdym razem gdy próbuje rivatuner mnie wywala do windy :angry: Jak myslicie co to jest?? Hmm niektóre sterowniki też mają możliwość podnoszenia częstotliwości. Spróbuj wgrać inne sterowniki, które mają tą opcje :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Ciekawostka: Sterowniki 91.45 obsługują TAA na kartach serii 6. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Udało mi się podnieśc taktkowania, ale kiedy odblokowałem pixel units z 12 na 16 wyskakują mi arty :-| Nic nie pomaga nawet po obniżeniu taktowań na standardowe przy 16 potokach cały czas są arty :? Prosze o pomoc ponieważ wcześniej ten problem nie wystepował :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Ciekawostka: Sterowniki 91.45 obsługują TAA na kartach serii 6. co z tego TAA zostało odkryte dla serii 6 , jak tak funkcja nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Mam inne informacje. http://www.tweaksrus.com/forums/index.php?...ost&id=1182 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 najlepiej sprawdz sam , ja sprawdzałem i TAA nie działa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zmusiłeś mnie do zainstalowania "gry pt. HL2" i muszę potwierdzić, że to działa działa. Jest spadek w wydajności, ale : } po zmianie AAx8 na TAAx4 spadku wydajności nie zauważyłem, a jakość jest lepsza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 11 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2006 (edytowane) ja też sprawdzałem na hl2 , np patrzyłem na ogrodzenie i nie widać różnicy możesz mi wytłumaczyć jak włączyłeś np TAA*4 jeżeli w sterach jest tylko do wyboru multisampling i supersampling TAA jest zablokowane w rivie Edytowane 11 Sierpnia 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...