Skocz do zawartości
partyboy666

GeForce 6800 GS

Rekomendowane odpowiedzi

kupilem sobie wlasnie 6800gs 256/256 palit expert vision, i wlasnei chcialbym sprawdzic czy rzeczywiscie ma 256bit i ile ma potokow i vertexow, kupilem nowke na allegro dlatego ma obawe,jaki program jest potrzebny aby to sprawdzic?ewentualnie skad sciagnac? prosze o pomoc, dzieki,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie moge sie doszukac tego ile mam bitow ani w ewerescie ani w 3dm03, podkrecilem karte na 485 3d /451 2d nie wiem co to oznacza zew 2d jest mniej jak w 3d szlo jeszce kilka wiecej ale zostawilem tak, pamieci sa na 1275, teraz w 3dm03 wyszlo mi 11697, jest to duzo lepiej czy zostawic oryginalne nastawy? i dlaczego rozne nastawy sa na 2d i 3d?

niepokoi mnie jakosc obrazu w filmach na r 9550 gigabayte obraz byl wile zywszy i kolory pelniejsze, nie moge dojsc do ladu z ustawieniami kolorow,

Edytowane przez donpablox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie moge sie doszukac tego ile mam bitow ani w ewerescie ani w 3dm03, podkrecilem karte na 485 3d /451 2d nie wiem co to oznacza zew 2d jest mniej jak w 3d szlo jeszce kilka wiecej ale zostawilem tak, pamieci sa na 1275, teraz w 3dm03 wyszlo mi 11697, jest to duzo lepiej czy zostawic oryginalne nastawy? i dlaczego rozne nastawy sa na 2d i 3d?

niepokoi mnie jakosc obrazu w filmach na r 9550 gigabayte obraz byl wile zywszy i kolory pelniejsze, nie moge dojsc do ladu z ustawieniami kolorow,

proponuje poczytać cały temat i poszukać na forum a napewno szybko znajdziesz odpowiedzi na pytania ktore Cię nurtują i te które dopiero przyjda do glowy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mój sprzęt to:

CPU: Sempron 2400(1667MHz@2200MHz)+ Pentagram QVC-100AICu+

GPU: Palit Geforce 6800GS 128MB (490MHz/1300MHz)

RAM: 1GB (Dual Channel 2x512MB 440Mhz 3.3.3.9)

MBO: Abit NF7-S2

PSU: FORTRON FSP400-60PFN 400W

HDD: Samsung SP1213N(120GB, 7200RPM)

DVD-RW: NEC DVD_RW ND-3540A

DVD: LG HL-DT-ST DVD-ROM GDR8163B

Sound Card: Sound Blaster Audigy 4

Jakie macie ustawione napięcie AGP dla tej karty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

Ponawiam swoje pytanie.Czym najlepiej badać stabilność przetaktowanej karty?Czego do tego uzywacie?

Ja zazwyczaj robie to ATItoolem który jest mocno wyczulony na wszelkie błędy generowane przez przetaktowaną kartę graficzną.

Zastanawiam się tylko czy czasem nie jest zbyt "czuły" ponieważ podczas testów na 3Dmark-ach, nie widze żadnych artów gdy karta jest podkrecona 520/1280 a w ATItool juz po paru minutach wykrywa arty których ja nie widzialem wpatrując sie w test.

Zadałem to pytanie bo chciałbym troszke bardziej podkręcić karte ale ten ATItool i błędy które wykrywa mnie zastanawiają.

Edytowane przez JejoX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AtiTool nie zawsze działa tak jak powinien...

przed chwilą skończyłem się nim bawić (obecnej karty jeszcze nie testowałem nim)...i co ?

40 minut testowania taktów 620/2000 i twierdzi że zero artów...ciekawe...

czasami znowu wyłapuje arty a potem okazuje się że w markach i grach wszystko ok...ogólnie jakoś przekonany do AT nie jestem...

osobiście 3d03/05 i gry ...aż dojdę do optymalnych taktów...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może się ktoś pochwalić jakimś konkretnym O/C GPU w wersji AGP na NV42? Coś powyżej 500-520? Na stockowym chłodzeniu czy jakiś home-made? Widziałem tu już wcześniej

U mnie memki smigają jak każdemu na 1400 ale GPU ledwo trawi 500 przy szczytowych temperaturach 62*C. Dodam, że paskuda ma jeszcze zrobiony nawiew z boku:/

Dołączona grafika

Wynik mocno ograniczony przez procek(chwilowo na standardzie 1,8GHz:/)

Mam patent na lepsze chłodzenie. Wymaga to jednak obgadania...

Potrzebujemy płytkli Cu lub Al którą można dociąć na odp. rozmiar i wywiercić dziurki zgodnie z PCB. Do tej płytki można by przykleić klejem termo dowolny cooler (wg. potrzeb) czy to z gpu czy cpu. Tutaj kwestia dyskusyjna... Czy taki klej utrzyma wagę jakiegoś cięższego radiatora i czy, jako że to klej a nie pasta termo, nie spowoduje zbyt dużej straty wydajności na styku płytki i radiatora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam Panów.

wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem geforca 6800GS palit 256MB. Ale mam problem z ustawieniem AGP. Everest pokazuje komunikat, że AGP jest wyłączone. W biosie wszystko jest ustawione ok, reinstalke systemu zrobiłem,stery od mobo i grafy najnowsze.Jedynie nie instalowałem GARTA, gdyż po jego instalacji teoretycznie pokazuje że mam agpx8, ale tylko do czasu zainstalowania sterow od grafy. Gdy mam Garta i stery od grafy monitor się wyłącza i pomaga tylko odinstalowanie garta.

Karte sprawdziłem 3d markiem 2003 i winik to 6500pkt :mur:

Czy wiecie może jak włączyć to AGP?

post-21551-1166549004_thumb.jpg

Edytowane przez binio21

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może się ktoś pochwalić jakimś konkretnym O/C GPU w wersji AGP na NV42? Coś powyżej 500-520? Na stockowym chłodzeniu czy jakiś home-made? Widziałem tu już wcześniej

U mnie memki smigają jak każdemu na 1400 ale GPU ledwo trawi 500 przy szczytowych temperaturach 62*C. Dodam, że paskuda ma jeszcze zrobiony nawiew z boku:/

Dołączona grafika

Wynik mocno ograniczony przez procek(chwilowo na standardzie 1,8GHz:/)

Potrzebujemy płytkli Cu lub Al którą można dociąć na odp. rozmiar i wywiercić dziurki zgodnie z PCB. Do tej płytki można by przykleić klejem termo dowolny cooler (wg. potrzeb) czy to z gpu czy cpu. Tutaj kwestia dyskusyjna... Czy taki klej utrzyma wagę jakiegoś cięższego radiatora i czy, jako że to klej a nie pasta termo, nie spowoduje zbyt dużej straty wydajności na styku płytki i radiatora?

Ciesz sie z takiego OC !! U mnie max jak w opisie, a temperatury duzo nizsze osiaga niz u ciebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i właśnie... :mur: Ja potrzebuję lepszego chłodzenia bo to co widać jest na 100% fan czyli suszara. Do tego jeszcza franca ma dodatkowy nawiew :angry: :angry: Na niedomiar złego martwi mnie ten wykres temperatury GPU... Dziwny taki jakiś, jak EKG podczas zawału serca:P Dziwne że tak w kilka sekund skacze po 10*C góra-dól-góra-dól... Chyba jutro znowu ściagne to chłodzenie i zobaczę...

Więc co myślicie o moim patencie na chłodzenie(mój post wyżej)?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Probowal juz ktos zmieniac bios-a?

Odpowiedz do postu powyzej: zmien paste termoprzewodzaca.

Ciesz sie z takiego OC!! U mnie 460/1360 tylko STABLE, wyzej ARTEFAKTY, Temp nie przekracza w stresie 57stopni u mnie

Edytowane przez KUBA TM

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale po co Ci taka blacha ;)

Bierzesz np cooler z duza podstawa (cooler mastery niektore takie mialy :) ) robisz otworki gwintujesz i po zabawie :) Bedzie smigac ;] widze zegary takie jak u mnie;) tylko ze ja juz mam troche tempy zbite ;)Marki przejde z wyzszymi zegarami tylko wlasnie trzeba nawiew dac i czasami arty sie pokazuja ;] u mnie 500/1400 24/5 doslownie kompa wylaczam jak jade do domu ;) i zalaczam jak wracam ;]

Edytowane przez Linoge

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A po co nie? Jak myslisz, czy gdybym miał coś co tam pasuje to czy kombinowałbym z jakimiś blachami?!

Tylko że łatwiej o kawałek miedzi niż prosić się żeby ktoś mi mierzył radiator.

Z resztą jak wsadzę tę blache, to będę mógł wsadzić na to dowolny radiator i będę miał multum opcji, a nie jakiś jeden coolermaster;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witajcie,

czy ktos z was probowal sciagac chlodzenie accelero z 68ooGS?? po odkreceniu wszystkich srubek nie chce zejc, doszedlem do wniosku ze jest to na jakims kleju :( czy moge mocniej pociagnac, i czy nic sie nie urwie ani nie zepsuje??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak na szybko porownalem i przy identycznych taktowaniach wyniki w 3dm03 bardzo zblizone. w 3dm06 juz wyrazna roznica na korzysc 7600GS wiec nawet sie nie zastanawiam. zreszta w topicu o 7600 ten Palit robi furore (juz nawet sie nie zastanawiam). ciekawe ze w 3dm03 6800GS mial jednak wyzszy wynik - chyba czas juz zapomniec o tym marku :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc,

majac 2x GF 68ooGS i sprzet taki jak tam na dole widac :D pozwoli mi pograc w nowe gry w przyzwoitych rozdzielczosciach i dobrymi detalami?? i sli 68ooGS z jaka jedna karta bedzie porownywalne??

pozdro

Coś koło 7950GT

Edytowane przez lukmek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi