raven_88 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 JejoX - wczoraj wrzuciłem stery Xtreme 82.65 i przy def taktach (i grafy i proca) - i w teście wing of fury też miałem freezy...można to olać... Boxster - nie wyszło z flashem biosu ?? :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) ehh... większość piszących tu, nabyła 6800gs mając do wyboru GTO@XTPE...wystarczy za odpowiedź...? edit: ktoś tu coś kasował ?... Edytowane 31 Stycznia 2006 przez raven_88 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) Z flashem bios-a na moim Gigabyte nic nie wyszło i już wiem dlaczego tego softu nie dali na cd - Gigabyte VGA Utility Manager. Mój oryginalny bios jest jest równie referencyjny jak całe PCB i w nazwie zamiast "Gigabyte" mam "nVidia", przez co oczywiście w/w soft nie wykrywa mi karty. Muszę czekać na flopa. Sic! Vendor: Nvidia Sic! Edytowane 30 Stycznia 2006 przez Boxster Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 (edytowane) Z flashem bios-a na moim Gigabyte nic nie wyszło i już wiem dlaczego tego softu nie dali na cd - Gigabyte VGA Utility Manager. Mój oryginalny bios jest jest równie referencyjny jak całe PCB i w nazwie zamiast "Gigabyte" mam "nVidia", przez co oczywiście w/w soft nie wykrywa mi karty. Muszę czekać na flopa. Sic! Vendor: Nvidia Sic! http://img207.imageshack.us/img207/4148/hy...ap0023fz.th.jpg mi wykrywa ale pewnie dlatego ze ja mam Gigabyte w Nibitorze , vga utility flaszuje mi bez problemu // 1.5v mi nic nie dało, NIC Edytowane 30 Stycznia 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Ja na GS'a zaczynam stawiać po tym jak ceny GTO zaczeły rosnąć - 930zl na Siriusie ;( - powaliło. Dlatego wole troszkę dopłacić i kupić GS niedługo. p.s. piszę o AGP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 teraz z innej beczki. co brac lepiej przy tej samej cenie na pcx 6800gs czy 6800gt (oczywiscie pelne 16/6 256) :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Po o/c GS pokaze pazurki :) Ale jak podkrecisz GT to roznica nie bedzie duza ,ale i tak na czele bedzie GS :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Po o/c GS pokaze pazurki :) Ale jak podkrecisz GT to roznica nie bedzie duza ,ale i tak na czele bedzie GS :wink: pozdroczyli jednak lepiej gs. ma jeszcze jedno pytanie. czy gs na pcx to pociety 7800gt czy stara seria nv40 tylko w nowym procesie i nativ 12 potokow ? Jest to o tyle wazne ze w 7800 sa szybsze shadery od starej serii bazujacej na odmianach nv40. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 6800gs(nv 42) 12p/5v 0.11um , rdzeń to niby to samo co nv41 czyli 6800 pci-express , czyli dołożyli lepsze pamięci i wyszedł gs Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Ale nv41 jest w procesie 0,13um :) Nie jestem pewny ale nv42 bardziej mi pasuje do pocietego g70 :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) jak to był obcięty 7800 to GS miałby lepszą wydajność w serii 7 zoptymalizowano prace pixel shaderów Edytowane 31 Stycznia 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thuGG Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Ponawiam pytanie: Moja karta wydaje z siebie dziwne dzwieki pod obciazeniem (takie syki z siebie wydaje). Czy ktos wie co to moze byc? A i jeszcze male pytanko, czy jest jakis soft dla nvidi, ktory by podkrecal karte w zaleznosci od uruchamianej gry? Cos takiego jak RadLinker dla Ati. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) zfashowałem bios na 1.5v an rdzeniu i mam dość dziwne jak dla mnie objawy: na każdej cześtotliwości innej niz dafautowa (425mhz) mam niższe wyniki niz na 425mhz Nawet 640 wg rivy ustawic. i nadal kaszanka bo okolo 4500pkt w biosie zmieniałem tylko Nibitorem 2.6a vid3 na 1.5v i je ustawiłem dla 3d. wie ktos o co biega??? Edytowane 31 Stycznia 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 hmm...dziwna sprawa...:| ma1y - podeślij tego biosa na raven_88@o2.pl - porównam z moim przerabianym... ps. przyłączam się do pytania thuGG'a - też takiego softu szukam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 6800gs(nv 42) 12p/5v 0.11um , rdzeń to niby to samo co nv41 czyli 6800 pci-express , czyli dołożyli lepsze pamięci i wyszedł gs No to ja mam pytanie: Mi w programie everest pokazuje: nv41gs 0,13um dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 może everest jakiś starszy ?... chociaż u mnie z poziomu sterów też wykazuje nv41: a tak widzi to RivaTuner: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 hmm...dziwna sprawa...:| ma1y - podeślij tego biosa na raven_88@o2.pl - porównam z moim przerabianym... ps. przyłączam się do pytania thuGG'a - też takiego softu szukam... już, dzieki :) ps jakie w ogole stery polecasz po tych kilku dniach testów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 dlatego pisałem , że nv 41 i 42 to jest to samo , bo jeden serwis pisał że nv 41 jest 0.11um a drugi 0.13um , ale widziałem testy oc nv41(6800 pci-express) kreciły się 470-490 , a nie wiadomo na jakim napięciu chodziły nv41 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 ma1y - no i w sumie różnic większych nie widzę :| (oprócz Vendoru oczywiście...)...czyli powinno być ok, a tak nie jest :| co do sterów - najszybsze to chyba 82.65 Xtreme-G - do pobrania stąd myślę że jakby troszkę jeszcze windę zoptymalizować to na tych sterach 6,5k w 05 robię...(w dalszym ciągu formatu nie robiłem...) - ogólnie te stery mi się najbardziej podobają - a testowałem ostatnio 83.40, 82.65 zwykłe, 82.12 i te właśnie Xtreme'y...i przy nich zostanę... ps. od czasu jak się Virus modem @1,5v pochwalił (i tym samym mnie napuścił na niego) to coś go nie widzę... póki co @1,5v tylko 3 osoby robiły na tweaku ? ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) ma1y - no i w sumie różnic większych nie widzę :| (oprócz Vendoru oczywiście...)...czyli powinno być ok, a tak nie jest :| co do sterów - najszybsze to chyba 82.65 Xtreme-G - do pobrania stąd myślę że jakby troszkę jeszcze windę zoptymalizować to na tych sterach 6,5k w 05 robię...(w dalszym ciągu formatu nie robiłem...) - ogólnie te stery mi się najbardziej podobają - a testowałem ostatnio 83.40, 82.65 zwykłe, 82.12 i te właśnie Xtreme'y...i przy nich zostanę... ps. od czasu jak się Virus modem @1,5v pochwalił (i tym samym mnie napuścił na niego) to coś go nie widzę... póki co @1,5v tylko 3 osoby robiły na tweaku ? ... no juz spowrotem na 1.37v :) czyli co? mma identycznie jak Ty? a VID 02 czy 03 trzeba robić ?? co do sterów to testowałeś tez te : XTreme-G 83.20.v2 ?? świerzą date maja :) Edytowane 31 Stycznia 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Chyba 1,37 :) u mnie dokładnie tak jest: 83.20 to czasem nie były pod mobilne układy nV skierowane ?.../znaczy żadnych problemów ?.../bo 83.20 (zwykłe) też sprawdzałem ale mało która gra mi dobrze chodzić chciała :|... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 Chyba 1,37 :) u mnie dokładnie tak jest: http://img100.imageshack.us/img100/880/bios7un.jpg 83.20 to czasem nie były pod mobilne układy nV skierowane ?.../znaczy żadnych problemów ?.../bo 83.20 (zwykłe) też sprawdzałem ale mało która gra mi dobrze chodzić chciała :|... masz racje 1.37v :) zrobie jeszcze na VID 02 jak Ty i sie zobaczy co i jak bo to dość dziwne jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 modowałem biosy do gs-a , nic to nie dawało(ustawiałem vid3) , daj cie swoje biosy może coś wymyśle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) modowałem biosy do gs-a , nic to nie dawało(ustawiałem vid3) , daj cie swoje biosy może coś wymyśle tu masz moj (vid3 - ten co miałem) BIOS Edytowane 31 Stycznia 2006 przez ma1y Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 a proszę bardzo.. bios@1,5v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 bios 1.5v w środku są biosy 1.rom to jest bios Raven_88 , a 2.rom Ma1Y jeżeli ta modyfikacja nie podniesie oc , tzn że modyfikacja napięcia poprzez bios jest niemożliwa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 bios 1.5v w środku są biosy 1.rom to jest bios Raven_88 , a 2.rom Ma1Y jeżeli ta modyfikacja nie podniesie oc , tzn że modyfikacja napięcia poprzez bios jest niemożliwa ja sprawdze pozniej, ale troche sie boje, nie wiem co pozmieniałeś :) u mnie można poiwedziec ze rdzen nie przskakuje w 3d, całyczas siedzi na 2d - 350, tak mi sie wydaje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 (edytowane) włącz nibitora to się przekonasz co pozmieniałem Edytowane 31 Stycznia 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ma1y Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 włącz nibitora to się przekonasz co pozmieniałemustawiłes wszedzie napięcie na 1.5v dla każdego VIDa a dla 2D nie ustawiłes w ogóle napięcia (puste pole) - tak ma być czy zapomniałeś ustawić dla 2D ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 31 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2006 ustawione na stałe 1.5v w każdym trybie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...