mastertab Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 Rożnica między 6800GS a 7800GS jest 10-15%, ale cena w przypadku 7800GS zaporowa, aż tak dużo cash nie opłaca się inwestować w AGP moim zdaniem najlepszy wybór to 6800GS 256 MB od Palita i powoli zbierać na platforme z PCI-Ex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 mam wielka prosbe nieco nietypowa :) moglby ktos z was Zmierzyc w CM jaka dlugosc ma karta :) ? jak i szerokosc ? bede Bardzo wdzieczny Dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 mam wielka prosbe nieco nietypowa :) moglby ktos z was Zmierzyc w CM jaka dlugosc ma karta :) ? jak i szerokosc ? bede Bardzo wdzieczny Dzieki Moj XFX pod AGP ma 21.5cm x 9,5cm - moze chcesz kupic ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LCC Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 SlowsilVa Czemu sprzedajesz swojego GS-a ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Moj XFX pod AGP ma 21.5cm x 9,5cm - moze chcesz kupic ? ;) Dzieki - a 6800GS na PCIe ma takie same wymiary ? - moglby ktos jeszcze sprawdzic ? p.s co do kupna to b.chetnie ale gdyby to byla wersja na PCIe :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 pci-express dł. ok 21cm , szer ok 10cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 a to wielkie bydle ;/ bede musial cos pokombinowac bo mi zalman na Chipsecie bedzie przeszkadzal ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Sporo sie na rynku zmienia... jeszcze pare miesiecy temu 6800gs na PCIE to byl bardzo dobry wybor, teraz przy 7600gt blednie. Tak sie zastanawiam, czy nie wartoby kupic z allegro jakiegos msi 6800gs na pcie za te 450zl i dorzucic go i miec SLI? Bo sprzedac swoje 6800gs to znowu spora strata - te karty sa tanie. Zakladajac ze sprzeda sie go za 500zl (jeszzce prowizja i inne koszta) to potem ciezko kupic cos za 900-950zl co przebije krecone 6800gs w SLI. Hmm. No i zawsze to sli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) a dlaczego ty uwazasz ze 6800gs przy 7600GT blednie ? - bo ciekawi mnie ta kwestia Na 6800GS Wystarczy podniesc troche napiecie na GPU - i mozliwe bedzie 600 na rdzeniu i wtedy karta ma doskonala wydajnosc (dla niewtajemniczonych wyzsza niz 7600GT 600/1600) Edytowane 15 Czerwca 2006 przez Strongmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 a dlaczego ty uwazasz ze 6800gs przy 7600GT blednie ? - bo ciekawi mnie ta kwestia Na 6800GS Wystarczy podniesc troche napiecie na GPU - i mozliwe bedzie 600 na rdzeniu i wtedy karta ma doskonala wydajnosc (dla niewtajemniczonych wyzsza niz 7600GT 600/1600) No tak, po modach tak.. Ale ceny spadaja, nowe 7600 robia sie coraz tansze, mniej ciepla i ogolnie przy wybieraniu tych kart lepiej brac na pcie 7600. Chociaz na upartego porownujac wydajnosci nie ma takiej roznicy. Troche zle to zabrzmialo :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strongmen Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgadza sie - i fakt ze ceny spadaja jest najlepsza wiadomoscia dla Nas - Userow %) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Sporo sie na rynku zmienia... jeszcze pare miesiecy temu 6800gs na PCIE to byl bardzo dobry wybor, teraz przy 7600gt blednie. nadal twierdzisz , że 6800gs blednie :) Edytowane 15 Czerwca 2006 przez sideband Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) wynik bardzo dobry ale ktos sie musial niezle nagimnastykowac z modami zeby to osiagnac robiac takie cuda z 7600gt wynik bylby chyba jescze lepszy http://service.futuremark.com/compare?3dm05=1993081 chyba gs tyle nie zrobi :D Edytowane 15 Czerwca 2006 przez qbec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) Na AGP jeszcze niema 7600GT nawet GSa. NA PCIEX chyba brał bym 7600GT chociaż te 128BIT :///////// Edytowane 15 Czerwca 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 widziałem ten rekord , jest poza zasięgiem dla zwykłych śmiertelników :) ten wynik nie ma nic wspólnego z normalnym użytkowaniem karty - zrobiony rekord i nic poza tym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) widziałem ten rekord , jest poza zasięgiem dla zwykłych śmiertelników :) ten wynik nie ma nic wspólnego z normalnym użytkowaniem karty - zrobiony rekord i nic poza tym Ciekawe jak by to się sprawowało po 4 godzinach grania. O ile by przeżyło Edytowane 15 Czerwca 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 pewnie nawet nie włączali gierek na takich taktach , zrobili tylko orba(dziwne ale tylko 2005) być może karta nie przeżyła za dużo czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbec Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 wiadomo, ze to nie osiagalne dla normalnego ale wrazenie robi i pokazuje ile mocy jest w tej karcioszcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 SlowsilVa Czemu sprzedajesz swojego GS-a ? poszlo na PW :) Ale to tez nie tajemnica - po prostu przesiadam sie na PCIE(7900gt lub 1800gt) - tylko jeszcze nie wiem ktorego wybrac.. Dzieki - a 6800GS na PCIe ma takie same wymiary ? - moglby ktos jeszcze sprawdzic ? p.s co do kupna to b.chetnie ale gdyby to byla wersja na PCIe :-) no wlasnie.. nie zauwazylem w sigu, ze to Voodoo jest na PCI ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Możecie powiedzieć jakie macie temperatury karty przy wiatraku zwolnionym na 25%? (w 2D, windows itd). Ja mam 52-53*... Wszystko byłoby ok, oprócz tego, że jeszcze niedawno nie przekraczało 47*. W 3D mam ustawione obroty wiatraka na 60% i raczej nie przekracza 75*... Czy to zdrowe dla karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Czasy GF 4 mineły bezpowrotnie teraz trzeba się martwić o temp przy ponad 100 stopniach :razz: Wzrost temp po prostu lato nadchodzi więc nie ma się co dziwić temp otoczenia rośnie więc cieplejszym powietrzem nie za dobrze się chłodzi :wink: 75* w stresie czy w spoczynku bo jak w spoczynku to za dużo. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 75* to 3D w stresie i to tylko w niektórych grach (Quake4, NFSMW). Włączenie wentyla na 100% daje może ze 3-4 stopnie mniej ale hałas jest już nie do zniesienia... W sumie to po co się przejmować jak karta na gwarze jest :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Nie wiem ile takie pamięci wytrzymują ale tak mi się zdaje, że do 100* nie powinno się z nimi nic dziać. Chociaż ktoś wspominał, że z takimi pamięciami problemy są przy ok 140*. Ja już mam nawet dodatkowy wiatraczek od obudowy i brak mi pomysłu jak go ustawić by zmniejszyć temp otoczenia. A no i wgrywałem wczoraj Marka 05 i ponad 4000 tysiące na luzie robi bez OC na moim gracie. Edytowane 18 Czerwca 2006 przez JestemNoobem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 (edytowane) Szybkie pytanie Na Allegro spotkałem się z taką rzeczą a mianowicie karta od Palita bodajrze, serii 6800GS I teraz pytanko zauważyłem taką rzecz dwie karty GS-y te same pamięci, takie same taktowania 450/1200 ale jedna nazywa się Sonic a druga Extreme różnica w cenie 200-250zł czy są to te same katy? Możliwe że już było ale niechciałbym przeżucać 50 stron watku Edit Dobra już wiem wystarczyło się bardziej w Neta zagłębić różnią się pamieciami Sonic 128bit Extreme 256bit Edytowane 18 Czerwca 2006 przez macias84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JestemNoobem Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Szybkie pytanie Na Allegro spotkałem się z taką rzeczą a mianowicie karta od Palita bodajrze, serii 6800GS I teraz pytanko zauważyłem taką rzecz dwie karty GS-y te same pamięci, takie same taktowania 450/1200 ale jedna nazywa się Sonic a druga Extreme różnica w cenie 200-250zł czy są to te same katy? Możliwe że już było ale niechciałbym przeżucać 50 stron watku Edit Dobra już wiem wystarczyło się bardziej w Neta zagłębić różnią się pamieciami Sonic 128bit Extreme 256bit Sonic 128MB 128Bit Extreme 256 MB 256 Bit Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchyjastrzab Opublikowano 18 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2006 Edit Dobra już wiem wystarczyło się bardziej w Neta zagłębić różnią się pamieciami Sonic 128bit Extreme 256bit Sonic 128MB 128Bit Extreme 256 MB 256 Bit Późna pora, słabo z czytaniem :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziobak Opublikowano 19 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2006 Czy istnieje do nvidii jakiś program w rodzaju ATI Tray Tools? Chodzi mi o możliwość tworzenia profili (taktowanie, obroty wiatraka) dla różnych gier. No i oczywiście, żeby programik automatycznie włączał odpowiedni profil przy włączaniu danej gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbencjusz Opublikowano 20 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2006 Jest http://downloads.guru3d.com/download.php?det=1264 O ile w samej funkcjonalności jest bardzo podobny do ati tray tools to u mnie po zainstalowaniu zżerał kupę pamięci no i wymagany jest NET Framework w wersji 2.0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Coś mi się wydaje że dziś będe miał na pokładzie Palicika 128MB :)) Pytanie czy Fortron FSP300-GT60 uciągnie to bydle + Barton M2500+ + Soltek SL75FRN2-L + 2HDD + optyk + 786MB Ramcu. Dodam że linia 12V ma 15A a mobo posiada dodatkowe złącze zasilania +12. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
macias84 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 raczej kłopoty będą już do GF6600 zalecali przynajmniej 350W i to pewne 350W a nie takie na naklejce a 6800 to jeszcze przecież 4 dodatkowe potoki więc kłopoty raczej będą z ta 300-ką Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...