Skocz do zawartości
ole-j

Jaki Lcd 19" (najlepiej Koło 1500 Zł)?

Rekomendowane odpowiedzi

Jaki LCD 19-stkę wybrać? Najlepiej w granicach półtora tysiąca, ew. jak będzie troche więcej to się chyba nie obrażę :) Będzie używany głównie do gier i długotrwałego przesiadywania na stronkach www + czasami filmy. Co jest ważne w takich monitorach? Z jakim czasem reakcji plamki, czy odświeżanie w lcdkach ma jakieś większe znaczenie? Jaka jasność, kontrast i co ze złączem DVI ? Chciałbym, żeby ten monitor służył mi pare dobrych latek, więc chcę wybrać jak najlepiej.

Co powiecie o tym ?

PS. Zapomniałem dodać, że będę również grał z kumplami przy jednym kompie, więc dobrze by było, by obraz był wyraźny siedząc w różnych miejscach :)

Edytowane przez ole-j

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja widziałem interesujący monitor lcd polskiej formy AGM 18 kosztuje śmieszne 1090zł co jest poprostu śmieszne czas reakcji 12 ms co jest super w tej cenie dodam że gwarancjia to 36 miechów czyli 3 lata... podobno są małe problemy z kontrastem cięzko jest go ustwaic super ale za tą cene nie kupi żadnej nowej 18 ja osobiscie zastanawiam sie nad kupnem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Chciałbym, żeby ten monitor służył mi pare dobrych latek, więc chcę wybrać jak najlepiej.

...Zapomniałem dodać, że będę również grał z kumplami przy jednym kompie, więc dobrze by było, by obraz był wyraźny siedząc w różnych miejscach :)

to raczej TN odpadaja (jak ten Samsung) -> jak nie siedzisz na wprost to widzisz miodowy nalot i lekka utrate szczegolow

z tych popularnych zobacz np Belinea 101920 C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi